joi, 1 noiembrie 2012

Skinceuticals - CE Ferulic

Iata un produs care, dupa umila mea parere, nu ar trebui sa lipseasca din rutina de dimineata a nici unei persoane: serumul CE Ferulic de la Skinceuticals:

.
Din pacate insa, pentru majoritatea persoanelor, pretul este prohibitiv. 146 EUR pentru 30 ml - care oricum nu pot fi folositi mai mult de 3 luni. De ce? pentru ca acest serum contine L-Ascorbic Acid, adica una din formele vitaminei C , care este foarte instabila in prezenta luminii si oxigenului.

Care ii sunt ingredientele? Iata-le:

Water, Ethoxydiglycol, L-Ascorbic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Laureth-23, Alpha Tocopherol, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Ferulic Acid, Panthenol, Sodium Hyaluronate


Pe scurt, iata despre ce este vorba:
Water - apa
Ethoxydiglycol - solvent / co-solvent, cel mai probabil folosit pentru solubilizarea acidului ferulic
L-ascorbic acid - forma pura a vitaminei C, solubilain apa
Propylene Glycol - umectant, solvent, creste stabilitatea unui produs in conditii de inghet-dezghet
Glycerin - umectant
Laureth-23 - emulsifiant
Alpha Tocopherol - una din formele de vitamina E, solubila in ulei
phenoxyethanol - conservant
triethanolamine - agent de alcalinizare, creste pHul compozitiei
ferulic acid - antioxidant puternic
panthenol - provitamina B5, umectant, film forming
sodium hyaluronate - acid hialuronic, umectant, poate creste usor vascozitatea compozitiei

Daca am retinut bine de prin search-urile mele, pH-ul acestui produs este de 3-3.5  Acest produs are un pH undeva intre 2,5 - 3 (nu mai mult, altfel acidul ascorbic nu va fi eficient; mai mult, au avut un patent care a expirat, asa incat doar ei aveau voie sa foloseasca aceasta combinatie de ingrediente la acest pH. Ceilalti producatori puteau sa isi faca produsele cu pH intre 3 si 3,5 doar - multumesc Adianei pentru ca mi-a reamintit ). vine ambalat in sticla bruna cu pipeta, seaplica 4-5 picaturi pe fata , gat si decolteu.

Ce promite sa faca?  Iata ce ne spun cei de la Skinceuticals:

"
C E Ferulic® is a revolutionary antioxidant combination that delivers advanced protection against photoaging by neutralizing free radicals, boosting collagen synthesis, and providing unmatched antioxidant protection. More protection means more youthful looking skin and better defense against environmental aging.
  • Provides advanced environmental protection against UVA, UVB and infrared radiation A
  • Stimulates collagen synthesis to improve signs of aging
  • Increases firmness and replenishes lipids to reduce wrinkles
  • Once absorbed, this serum can’t be washed or rubbed off. It remains effective for a minimum of 72 hours, making it an excellent addition to sunscreen.
"

Hm.. Poate ca sta pe piele 72 de ore . De fapt nici nu imi pasa cat sta pe piele :) Claimurile sunt pretentioase, dar, stiind ce este in acest serum, nu pot sa spun decat ca aceasta combinatie este intr-adevar magica. vitamina C si vitamina E actioneaza sinergic - vitamina C "scavanges free radicals in vitamin E". Practic vitamina C recicleaza vitamina E care a fost oxidata. Pentru piele , beneficiile sunt foarte mari, mai ales daca adaugam si beneficiile date de acidul ferulic, unul din cei mai eficienti antioxidant folositi in doze mici (0,5-1%).

Daca l-as cumpara? Nu, pretul este prohibitiv. In schimb, va astept in zilele viitoare ... am de gand sa imi creez propria replica a acestui produs. Nu am toate ingredientele, le am doar pe cele cheie :-). V-am trezit interesul? ;)




8 comentarii:

  1. da, da, da!!!! super articol, chiar sunt interesata. daca faci un produs replica al acestuia, pune-ma si pe mine la socoteala printre cei interesati, te rog. o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Milena :-)

      Da, studiez acum adanc despre cum sa imi folosesc formele de vitamina C pe care le am (am forme stabilizate, care nu au nevoie de un pH scazut).

      Interesant, L-ascorbic acid este recomandat in dozaj de 1-4%, si ei il folosesc in procent mult mai mare :) Cineva imi spunea ca nu ar fi pericol in a folosi cat mai multa vitamina C :-)) sa vedem daca asa e, dupa studii!

      Am reteta gata, dar mai caut ceva informatii pentru a imi verifica niste semne de intrebare ;))

      Ștergere
    2. Pliz pliz si eu-s pe lista:-) Da-mi de stire pe mail cand e gata(dar sper sa nu mai dureze prea mult...) si-ti pun banii in cont.Deci salivez la gandul unui asemenea ser mai ceva ca in fata celei mai apetisante prajituri!

      Ștergere
    3. he he :-)) daca mi-o iesi si vreti sa il incercati, cu mare drag :)

      dar mai intai sa iasa, am niste probleme de rezolvat mai intai - legate de materiile prime pe care le am acum :)

      abia astept sa vad ce iese - asta pentru ca sunt eu capoasa si nu vreau sa folosesc l-ascorbic acid :-)))))

      Ștergere
  2. Normal ca suntem interesate, sunt tare curioasa ce iese :), iti doresc bafta si inspiratie maxima.
    As avea o intrebare total OT, n-ai idee unde se gaseste hidroxid de magneziu? Am intrebat la cateva farmacii dar s-au uitat la mine ca la extraterestru. Vreau sa-mi fac milk of magnesia, mi-as comanda pe ebay dar mi-e teama sa nu mi-l opreasca in vama, au ceva reglementari speciale legate de medicamente & stuff. Ms.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu nu l-as pune pe fata, are un pH prea mare (10.5 sau 11, nu mai stiu). Daca sapunul handmade pentru unii e problematic (pt ca are pH mare, si se mai si limpezeste), cum o si milk of magnesia, care e leave in?

      am intrebat si eu in farmacii de el si nu am gasit - dar dupa ce am aflat ce pH are am renuntat sa il mai caut.

      eu pe corp folosesc sapun handmade fara sa ma deranjeze in vreun fel, dar la fatza acum sunt din ce in ce mai exigenta :)

      Ștergere
    2. Wow, nu stiam chestia cu ph-ul. E laudat ca ar tine foarte bine sebumul sub control, de-asta vroiam sa-l incerc. Inseamna ca raman la servetele absorbante, macar alea sunt sigure :). Eu sapun nu mai folosesc demult, cu toate ca la un moment dat mi-a placut mult pentru corp unul cu galbenele, handmade.

      Ștergere
    3. Draga Coconut,

      da, din pacate are un pH prea mare :-( Si eu am auzit multe de lauda despre MoM. Se poate folosi si pe post de deodorant (banuiesc ca absorbtia sebumului / umezelii si pHul mic inhiba dezvoltarea bacteriilor, pe principiul deodorantului cu bicarbonat de sodiu)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.