"
BENEFITS: | |
A Solution For Wrinkles and Pigmentation. Formulated with 2% Glycolic Acid and Grapefruit Extract which work together to exfoliate, refresh and stimulate dry and congested skin. Helps reduce discoloration from old acne scars as well as build-up that can cause skin to look tired and dull. Alcohol free. HOW TO USE: Twice daily after cleansing, pat skin dry and apply lotion dampened cotton by wiping in an outward direction until cotton comes up clean. Avoid eye area. Follow with moisturizer or night cream. | |
INGREDIENTS: Deionized Water (Aqua),Aloe Vera (Aloe Barbadensis Leaf Juice) Gel,Grapefruit (Citrus Grandis Fruit) Extract, Glycolic Acid |
Pretul la noi? in jur de 113 RON
*******
Ei bine, despre ce vorbim noi aici?
In primul rand, asa cum se vede si din titlu, acesta este un review "blind". Nu am incercat acest produs, asa ca nu imi pot exprima opinia bazandu-ma pe propria experienta in legatrura cu acest produs. O sa il analizez, dupa priceperea mea, din punct de vedere al compozitiei.
Un amestec de cateva ingrediente:
1. Deionized Water - apa deionizata ; daca nu mai exista ioni metalici riscul oxidativ scade si este inlaturata si necesitatea folosirii unui agent de chelatare, precum Disodium EDTA.
2. Aloe Vera (Aloe Barbadensis Leaf Juice) Gel - posibil sa fie in concentratie de cca 20%
3. Grapefruit (Citrus Grandis Fruit) Extract - Nu cunosc alte extracte derivate din grapefruit in afara de uleiul esential de grapefruit si de extractul de samburi de grapefruit. Primul este degresant, parfumant si poate avea potential iritant, al doilea este folosit pe post de antioxidant (NU conservant). Practic, daca produsul miroase a grapefruit - are ulei esential. Daca nu miroase, sunt aproape convinsa ca vorbim de extractul de samburi de grapefruit folosit pe post de antioxidant. Daca exista si un al treilea extract, despre care nu stiu nimic, imi cer iertare. Oricum, de remarcat ca acest ingredient este in concentratie de MINIM 2%, pentru ca despre urmatorul ingredient producatorul ne informeaza ca este deja la 2%.
4. Glycolic Acid - ingredientul "de baza", procent 2%. Este un acid de tip AHA, folosit pentru exfoliere chimica, solubil in apa. Exfoliaza celulele din stratum corneum, stratul superficial al pielii, ceea ce este ideal pentru tenul uscat (si nu numai).
1. pH-ul produsului. Trebuie sa fie suficient de acid incat sa fie eficienta exfolierea, si pe site-ul producatorului nu am gasit informatii in acest sens.
2. conservarea produsului - din ce vad eu, singurul ingredient care l-ar putea conserva ar fi extractul de samburi de grapefruit. Personal nu ma bazez pe faptul ca produsul are un pH prea acid incat sa nu creasca in el nimic - este foarte posibil ca in testele lor sa se fi evidentiat acest lucru. Daca ar fi sa imi prepar singura un produs exfoliant, cu siguranta ca l-as conserva cu ceva mai serios. De fapt GSE (grapefruit seed extract) este conservant DOAR pentru ca in compozitia sa exista fie triclosan, fie methyl paraben fie benzethonium chloride (vezi acest articol). In rest poate fi un bun antioxidant, cel putin asta este concluzia la care am inteles ca s-aajuns in comunitatea stiintifica. M-ar bucura sa aud ca se va dovedi ca poate fi folosit ca si conservant in mod saf,e dar momentan sunt circumspecta, indiferent de ce spun vanzatorii lui.
3. pretul - pe la noi pare sa fie in jur de 113 lei / 225 ml (8 fl oz). Sincer, la ce contine acest toner, pare un pic cam piperat pretul. Mai ales ca la Paula's Choice, de exemplu, produse cu un procent mai mare de acid glicolic se gasesc la un pret similar - e adevarat ca si la cantitate sunt e jumatate.
4. produsul este PREA simplu. M-as fi asteptat sa gasesc si cativa antioxidanti buni, antiiritanti (altul decat sucul de aloe vera), umectanti (altii decat aloe vera). Daca scopul a fost acela de a crea un produs extra simplu, ei bine, au reusit. Dar nu mai mult.
5. De ce nu este informat consumatorul ca, datorita faptului ca este un produs ce contine acid glicolic, ar trebui sa folosim protectie solara in timpul zilei?
6. ma deranjeaza risipa pe care o facem atunci cand aplicam tonerul pe o discheta demachianta. Nu pot decat sa ii multumesc nespus Corinei pentru ca mi-a deschis ochii si m-a invatat sa nu risipesc produsele de tip toner pe dischete de bumbac - asta este motivul pentru care prefer tonerele usor gelifiate :).
Ce as face eu? daca as avea bani, cu siguranta nu l-as cumpara, pentru ca exista alternative MULT mai bune decat acest produs. Cel mult as incerca sa mi-l prepar singura . Cum?
Iata o posibila reteta mai jos. Va rog sa nu incercati aceasta reteta acasa DECAT daca aveti un pH meter si va puteti asigura ca pHul final al produsului este potrivit scopului acestui toner.
1. apa plata - 75,4%
2. suc de aloe vera - 20%
3. acizi din fructe AHA - 4% (folosind acest ingredient, de exemplu, care pare sa aiba o concentratie de cca 50% acizi AHA)
4. conservant 0,6% (folosind acest ingredient, de exemplu, stabil la pH intre 3 si 8. durata de viata a produsului poate fi de 2-3 luni)
Si gata tonerul, replica a acestui produs, in care am incercat sa evitam folosirea extractului de grapefruit, despre care nu ma pot lamuri daca este ulei esential sau GSE. Se verifica pH-ul produsului la final si se ajusteaza asa incat sa nu fie mia jos de 3,5-4. Purtati ZILNIC un produs de protectie solara. Evitati contactul cu mucoasele si ochii, daca ajunge acest produs in ochi clatiti cu APA din abundenta.
Daca doriti sa nu risipiti produsul, introduceti si 0,1% guma xanthan si asteptati hidratarea acesteia.
Avand 20% aloe vera este posibil ca produsul sa fie lipicios. Reduceti procentul de aloe vera, daca e deranjant. Daca vreti mai multi umectanti, puteti adauga maxim 3% glicerina in compozitie. Sau alti umectanti.
Ei bine, cam atat despre acest toner. Concluzia mea finala: nu este un produs pe care l-as cumpara, prefer variantele cu un procent mai mare de acid glicolic. Se foloseste SPF ziua si e pacat ca nu suntem atentionati. Nu imi place faptul ca se recomanda folosirea unei dischete pentru aplicarea lui. Probabil ca , daca era un pic gelifiat, 50 ml ar fi ajuns pentru a fi folositi cateva luni bune de zile - si atunci unde mai era profitul, nu? :-)
Wow Simo! Nu ma pot abtine sa nu te admir. Ce porcarii ne vand astia si la ce preturi. Nu spun ca e facil sa ti le faci singur, implica multa munca si studiu, dar totusi.Pupici!
RăspundețiȘtergereBuna, Anca!
ȘtergereNu as spune ca e o porcarie, nu. Doar ca aveam alte pretentii :). E un produs simplu, daca esti adepta produselor super simple merge. Daca stii sa ti le faci, nu e nici un mister.
Ma deranjeaza cateva aspecte si, pentru ca nu sunt lamurita in privinta grapefruit-ului si a conservantului, nu l-as folosi. Acum, uitandu-ma din nou la descrierea produsului de pe site (parca), as tinde sa cred ca vorbim de ulei esential de grapefruit, pentru ca scria ceva de genul "extractul de grapefruit actioneaza impreuna cu acidul glicolic ca sa ....", deci banuiesc ca nu e vorba de conservant aici. Sau e vorba de un alt ingredient pe care nu il cunosc :).
Se poate folosi acest produs in care sa punem un pic de guma xanthan pe post de gelifiant, cat sa nu mai aiba consistenta de apa chioara. Dar ... deh, eu zic ca exista produse mai eficiente.
Poate ca glycolic 2% este foarte bland pentru inceput pentru tenul uscat, nu stiu ce sa zic. Nu l-am folosit la concentratii atat de scazute :)
pupici!
Eu nu as da 113 lei pe un toner nici sa ma bati. Pana si cele de la Paula's Choice sunt in jur de 75 lei cu discount.. si alea au multe ingrediente benefice, gen niacinamide, adenosie, musetel, sodium PCA.. nu vinzi un produs simplu la pret de produs de lux..
RăspundețiȘtergerece-i drept, costa f mult, mai ales ca nu contine cine stie ce, in fond si la urma urmei :)
RăspundețiȘtergerePaula's Choice sa zicem ca nu le poti lua cu discount, si tot sunt mai ieftine si mai eficiente, as zice :)
foarte bun articolul, explici foarte clar si la obiect! iar de toner, pe mine nu ma atrag produsele Mario Badescu pt. ca sunt mostly extrem de simplu formulate, dar mai ales exagerat de scumpe pt. ce ofera. eu folosesc acum toner Skin Balancing de la PC si imi place mult de tot, chiar daca e super lichid. il aplic direct cu degetele cu grija si gata. am avut mostre si din tonerul Resist, dar simt ca e mai potrivit pt mine acum acesta SB. keep up the good work writing and enlighting people! zi faina
RăspundețiȘtergerePe mine nu ma deranjeaza deloc ideea de simplu, ca in handmade tot asa am inceput si eu cu micile mele concoctii: simplu.
ȘtergereProblema este ca , la acest pret, si la acest brand atat de vandut, te astepti poate la mai mult, la ceva mai "bogat", daca pot spune asa.
Daca ideea era unei linii foarte simple, cu foarte putine ingrediente, au reusit ce si-au propus, dar nu stiu daca se justifica preturile. Cel putin cele din Romania.
Interesanta postarea ta, multumim pentru informatii, desi am citit despre 'conservantul' GSE. Suna mult mai bine reteta ta, nu e complicata, plus ca o poti personaliza. Anca, Iasi
RăspundețiȘtergereNu toata lumea stie ca acest "conservant" este controversat. Asa ca , well, eu ma bucur ca tu stii asta despre el :)
Ștergere