Disclaimer & Contact

Acesta este un site personal, cu ganduri proprii despre viata in general si despre produsele cosmetice si ingredientele lor. Imi exprim propriile pareri, care nu sunt litera de lege, pe baza a ceea ce am citit si eu, la randul meu. Am formatie tehnica, nu de chimist, doar imi place acest domeniu, asa cum imi plac si muzica, fotografia sau mersul pe munte. E doar o pasiune, printre altele.

Am foarte putin timp la dispozitie, asa ca postez greu si raspund si mai greu uneori la comentarii. Este posibil ca unele comentarii sa ramna in coada de moderare mai mult timp, iar daca le consider ca nu sunt potrivite pentru acest blog, nu vor vedea niciodata lumina zilei.

Daca vreti sa luati legatura cu mine si nu stiti cum, imi puteti scrie pe mail, la:

sanzienesimatraguna [coadademaimuta] gmail [punct] com

Sau, daca nu va pricepeti sa transformati ce scrie mai sus intr-o adresa de email, imi scrieti un comentariu la unul din posturi si va lasati numele, adresa de email (corecta) si intrebarea - o sa va scriu eu in masura in care am timp liber. Asta daca pot sa va raspund la intrbari.

Sunt deocamdata reluctanta in a posta retete - dar lucrez la asta, pentru ca vreau sa fac si o mica sectiune DIY , pentru acele persoane care vor sa experimenteze.

Va las voua placerea de a cauta si descoperi furnizori de ingrediente cosmetice :)


9 comentarii:

  1. Buna ziua,

    Am tonerul de la Clinique Mild Clarifing Lotion cu 0.5 % acid salicilic.
    Te rog sa ma indrumi daca ii pot creste concentratia pana la 2% si cum trebuie actionat a supra PH-ului ca sa ramana eficient. La farmacie este un laborator care prepara creme cu Acid salicilic, bineinteles fara a tine cont de PH sau alte reguli.
    Iti multumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim,

      Ar fi de preferat sa nu ajustezi singur/singura pH-ul acestor produse, pentru ca pot exista ingrediente care sa nu lucreze decat intre anumite valori ale pH-ului. Este de asemenea foarte posibil ca, facand acest lucru, sa nu nimeresti un pH corect (benzile indicatoare nu sunt infailibile, ai nevoie de un pH meter)

      Acidul salicilic nu este solubil in apa sau ulei, ci in alti solventi, probabil ca in farmacii il solubilizeaza intr-un alcool, ceea ce nu este bine pentru piele (eu acum presupun, deci ma pot insela).

      Cel mai bine ar fi ca, daca vrei un produs cu 2% acid salicilic, sa cumperi unul gata facut, testat si unde poti gasi eventual si mostre (sa vezi daca te impaci bine cu el). Personal nu am testat decat paula's choice (gelul cu BHA 2%) si am fost foarte multumita de el.

      Daca ai o farmacista buna, care sa iti asculte pasul si sa stie sa iti faca produsul asa cum doresti, ar fi ideal. Iti poate crea de la 0 o solutie de 2% salicilic, daca ii mentoinezi ce ingrediente are (cu conditia ca sa le si aiba in farmacie). Ia pe post de exemplu lista de ingrediente de la paula's choice, disponibila pe site, si spune-le ca vrei ceva asemanator, cere-le detalii despre ce ingrediente au, modul de preparare. Este dreptul tau sa stii ce pui pe pielea ta, pana la urma, asa ca daca nu se arata interesate sa iti povesteasca despre cum fac produsul... mai bine nu.

      sincer, cred ca 110 lei (sau cat este gelul PC) este o investitie cu cap. Eu am unul din mai 2012 pe care il folosesc zilnic (cu mici exceptii daca pielea mea se descuameaza sau daca ma expun la soare in timp indelungat - inainte si in timpul mersului la mare) si estimez ca ma va mai tine o luna-doua. Deci.. mai bine dai un ban si stii ca face (o pompita este suficienta pentru o singura aplicare pe fata si gat).

      Daca nu te deranjeaza, tine-ma la curent cu rezultatele :)

      Ștergere
  2. Buna,

    Ti-am scris un mail acum vreo saptamana, dar am talentul ca mailurile mele sa ajunga in spam.
    Vroiam doar sa verific,de aceea am zis sa iti scriu si pe blog.Imi spui te rog daca mi-ai citit mail-ul si nu e in regula ce am scris sau a ajuns in spam si l-ai sters?
    p.s. nu stiu cum exact sa fac postarea fara ca adresa mea de mail sa fie publica.
    Multumesc anticipat,
    Dorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hm.... ia sa caut eu, sa vad daca e in spam sau nu :-) Mersi de atentionare! :)

      Eventual te rog sa imi mai faci un forward la sanzienesimatraguna@gmail.com - sa fim sigure :D

      Ștergere
  3. L-am mai trimis acum.Daca nu ajunge acum, inseamna ca nu am scris eu adresa cum trebuie si imi iau ochelari.

    Dorina

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua, iti urmaresc cu interes blogul. As avea o intrebare legata de alcoolul cetilic in compozitii de creme/unturi anhidre. Care e rolul lui acolo? Cum crema nu are apa si nici un alt emulsifiant...? Am citit despre el ca se poate folosi si in compozitii anhidre maxim 2% dar nimic mai mult. Nu stiu cum merge dozat langa un unt& ulei poate si ceara, ca sa iasa compozitia cremoasa. Multumesc anticipat.
    Bianca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BUna, Bianca! alcoolul cetilic este un alcool gras, un emolient. Nu este un emulsifiant, are rol de emolient si de agent de crestere a vascozitatii in emulsii, iar in produse anhidre poate adauca un plus de "glide" in compozitie pe langa rolul de emolient. E un ingredient solid - nu imi e clar ce intelegi tu prin compozitie cremoasa :) Daca te referi la o compozitie andihra in care poti insa baga degetul cu usurinta, nu alcoolul cetilic de ajuta, acolo trebuie sa gasesti o balanta intre ingredientele lichide si solide. O compozitie anhidra nu se va simti niciodata pe piele ca o emulsie , din pacate....

      Ștergere
    2. Buna, multumesc mult pentru raspuns. Cand am spus crema m-am referit la un unt aerat, batut la mixer :)

      Ștergere
    3. ei bine, atunci asta este - emolient si corector de textura :)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.