vineri, 2 noiembrie 2012

Review - Aslavital Crema pentru curatarea fetei (fara sapun)


Ce stiti despre  Ana Aslan ? Pentru un produs care a fost atat de cautat de mari personalitati ale lumii (Gerovital H3), pot spune ca aveam ceva pretentii cand m-am apropiat de standul din Mega Image unde tronau cateva produse AslaVital. Nu imi cumpar decat foarte rar cosmetice (de obicei nici nu ma uit in Mega Image la asa ceva, cel mult in farmacii, unde intru in discutii cu farmacistele sau in fine, domnisoarele promoteri de anumite marci), cu atat mai mult din Mega Image, care nu este tocmai Sephora al cartierelor noastre. Insa, in pofida catorva lucruri care nu imi placeau (de pe lista de ingrediente) , am cumparat aceasta crema pentru curatarea fetei.

Primul lucru pe care il marturisesc - nu am remarcat prezenta parfumului pe lista. Oboseala era de vina, el este acolo. Am cumparat produsul in primul rand pentru ca de mult eram curioasa sa vad cum se percepe un produs de curatare ce contine argila.


Haideti sa vorbim despre lista de ingrediente :).

1. aqua - water, apa, nimic de zis
2. cocamidopropyl betaine - surfactant bland
3. glyceryl stearate, PEG-100 stearate - emulsifiant
4. coco-glucoside - surfactant bland
5. magnesium aluminum silicate - mineral defivat din rafinarea argilei, folosit pe post de agent de ingrosare. Moleculele sunt suficient de mari pentru a NU patrunde in piele
6. cetearyl alcohol - alcool gras emolient, folosit in conjunctie cu emulsifiantul principal pentru stabilizarea emulsiei si cresterea vascozitatii
7. propanediol - este fie 1,2-propylene glycol, fie 1,3-trimethylene glycol. Sincer, banuiesc ca este propylene glycol, si au folosit aceasta denumire pentru a nu speria clientii care ar fugi de propylene glycol (care n-are nici o problema ca si ingredient, este solvent si umectant, dar circula mailurile alea infricosatoare cum ca e folosit ca antigel!! really? si apa poate fi folosita ca sa speli podeaua murdara, asta nu spune nimic despre calitatea apei in cosmetica :))
8. Lycium barbarum fruit extract - minunatul extract de goji.
9. Ethoxydiglycol - solvent pentru acidul ferulic
10.glycerin - glicerina
11. ferulic acid - acid ferulic, un antioxiant f puternic (folosit si in industria alimentara, se gaseste in multe plante, daca tin bine minte)
12. PEG-40 hydrogenated castor oil - emolient, amestec de propylene glycol si ulei de ricin
13. oryza sativa bran oil - ulei de tarate de orez
14. hectorite - mineral, probabil parte a argilei
15. xanthan gum - agent de crestere a vascozitatii fazei apoase si de stabilizare a emulsiei
16. parfum - parfum, cu potential iritant
17. methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone - conservant cu numele de brand Kathon CG (unul din ele). Dovedit produs iritant, nu se foloseste DECAT in produsele rinse - off (care se limpezesc)
18. Magnesium Nitrate - nu imi este prea cunoscut, dar pare sa fie un ingredient ce vine la pachet o data cu argila
19. Sodium Benzoate, Potassium benzoate - conservantii cei mai probabili ai extractului de goji.


Nu mi-a placut acest produs. Desi contine doi surfactanti, nu spumeaza aproape deloc iar mirosul mi se pare insuportabil, dupa ce de vreo 6 luni de zile aproape nu mai folosesc parfumuri pe fata (exceptia de care ma fac vinovata o reprezinta extractele CO2 de musetel si galbenele, plus uleiul esential de musetel). Culoarea este crem , ca a argilei de la AslaVital. Ambalajul desi este opac are un mare inconvenient - tinut in pozitie vverticala, dupa ce dispensezi produsul si vrei sa inchizi dopul, observi ca mai vine o buna bucata de produs in palme. Sau in chiuveta, daca nu esti atent(a). Am simtit nevoia sa ma spal pe fata cu replica mea la cleanserul Paulei pentru ten mixt (o sa postez eu candva si despre asta ). Nu am suportat parfumul.

Este de mirare ca am gasit in acest produs acid ferulic si extract de goji. De ce? pentru ca acestea sunt ingrediente prea pretioase, dupa mine, pentru a fi incluse intr-un prod=us wash off, care paraseste tenul in mai putin de un minut. Este o mare mare mare risipa de ingrediente. A, sunt puse acolo pentru label, dar ... puteau lipsi foarte bine. Poate o proteina de ovaz, de grau, as mai fi inteles . Cele doua nu - dar le-as aprecia intr-un toner bun sau intr-o crema sau in orice alt produs leave in.

Linia de 1% incepe cel tarziu la acidul ferulic, care nu se foloseste in procente mai mari de 1%. As spune ca aici ar fi folosit la 0,5%, asa banuiesc eu. Daca l-au folosit la 1% atunci nu pot decat sa ma mir de aceasta decizie, mai bine puneau vitamina E. E de laudat ca nu au folosit BHT ca antioxidant, totusi...

Care e concluzia mea? Este un produs pentru curatat tenul de tip emulsie, cu o putere de curatare medie (pentru tenul meu), cu cativa iritanti majori, si cu cateva ingrediente frumoase absolut degeaba.

Am platit 16.9 lei pe el, daca tin bine minte (mai mult de 16 sigur), si nu merita acesti 100 ml. Imi pare rau, AslaVital, dar data viitoare o sa fac review doar dupa ce fac poza etichetei, nu mai cumpar nimic inainte. :)













8 comentarii:

  1. Multumesc pentru review, eu sunt in cautarea unui produs de curatat tenul, insa o varianta ieftina si buna, ma gandeam la un moment dat la acesta, desi doar pe aici l-am vazut, la raft nu, desi ca sa fiu sincera 17 lei pentru doar 100 ml nu e chiar asa putin (comparand cu produsele de pe Iherb de exemplu).
    Ca sa fiu sincera, pe mine m-au cam dezamagit produsele Ana Aslan (si am folosit destul de multe), doar o masca de par cu argila mi-a placut si am recumparat-o, insa pe atunci nu aveam atat de multe termene de comparatie, imediat ce am descoperit alte produse mai bune am abandonat-o.
    Aaa, argila simpla pentru fata si de baut mai folosesc de la aceasta marca.

    Week-end placut! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona,

      Din pacate eu cunosc prea putin produsele de pe piata, tocmai pentru ca mi le fac pe ale mele :). In nici un caz nu "ies" mai ieftin decat ce ofera piata, dar am avantajul de a imi crea un produs asa cum mi-l doresc si cum ii prieste tenului meu . Plus ca asta pentru mine inseamna o continua provocare :)). Asta este, nu am acces la aceleasi preturi cumparand retail si cantitati mici, spre deosebire de o companie care cumpara poate tone ..

      Argila de la Ana Aslan nu mai folosesc, am descoperit alte argile, dar s-ar putea sa imi mai cumpar , de dragul vechilor timpuri, pentru masca de dimineata :)

      Ștergere
  2. Eu am ajuns pe blogul tau citind la Adiana despre produsele facute ei. Acum ai scris despre produsul de curatare replica PC si voiam sa te intreb: faci si pentru altii? Adica altii gen eu, nu Adiana, ca banuiesc ca va stiti de ceva timp si poate lucrezi chestii de genul asta doar pentru tine si cateva persoane mai apropiate.

    RăspundețiȘtergere
  3. stii ce nu inteleg? Farmec au traditie, au utilaje profesionale, chimisti, lant de distributie, TOT! De ce nu vor sa fie oare profitabili scotand si ei o gama amarata pentru noi astia care vrem produse formulate bine. Ca nu e mare filozofie pentru ei, au un depozit intreg de ingrediente bune si frumoase. Ceva romanesc, la preturi aceptabile (de ex cazul Paula's Choice, trec prin trei maini pana ajung la noi.. si fiecare are nevoie sa scoata profit ca nu le vinde asa, de drag)..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna intrebare. Cred ca eu considera lupta cu brandurile straine pierduta. Nu au probabil bani sa plateasca oameni pentru inovatie, pentru un marketing mai bun. Poate nu au bani pt retehnologizare. Poate au mentalitatea prea comunista pentru a iesi din tipare. Poate. Cine stie care e motivul?
      Eusi de la Gerovital ma asteptam la mai mult. Avem doua branduri nationale cu produse in marea lor majoritate sub orice critica. Si e mai trist faptul ca generatia a doua s ia treia au mare incredere in ele, si le cumpara. Poate de asta nuse sinchisesc, ca au public tinta? Traiesc oare din iluzia prorpiului trecut glorios?

      Ștergere
  4. Era cat pe-aci s-o cumpar. Noroc cu review-ul tau. Tot L'Oreal am luat. Mie imi place parfumul produselor Aslavital dar imi irita pielea.

    RăspundețiȘtergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.