duminică, 9 decembrie 2012

Review - L'Oreal Matte magique souffle foundation





Am mari probleme in alegerea fondului de ten. Niciodata nu nimeresc culoarea asa cum trebuie. Sau textura nu imi place, acele dungute care raman pe piele la aplicare, senzatia ca e ceva artificial acolo. Si as mai putea gasi cateva defecte. Printre care , mai nou, si parfumul.

Foloseam foarte rar fond de ten, pentru ca aplicarea mi se parea greoaie, dura ceva pana se "usca", trebuia sa spal pensule, sa le pun la uscat. Nu e de mine. vreau rapiditate.

Ieri, fiind la DM intr-o scurta vizita, m-am oprit si la raionul de cosmetice, unde , pe cel mai de jos raft, am gasit acest fond de ten de la l'Oreal, cu textura mousse. Mi-a placut foarte mult textura , in lumina aceea chioara mi-am ales doua nuante (110 si 150), si am plecat acasa.

De ce le-am ales eu? Pentru lista de ingrediente:


cyclopentasiloxane, dimethicone crosspolymer, acrylates copolymer, disodium stearoyl glutamate, aluminium hydroxyde si apoi lista de pigmenti
fara parfum


Ingrediente:
 
1. De mult cautam sa imi cumpar un complex de siliconi pentru a imi construi un primer, dar preturile prohibitive pentru acestia (plus shipping) m-au oprit. Asa cam atunci cand am vazut primele 3 ingrediente din acest fond de ten, m-am bucurat enorm. Este exact ceea ce cautam, stiam senzatia de pe piele a combinatiei. 
2. disodium stearoyl glutamate - nu am gasit prea multe informatii despre acest ingredient. el este un emulsifiant, agent de reglare a vascozitatii si hidratant.
3. aluminium hydroxyde - este un ingredient folosit pentru efectul de matifiere asupra pielii.
4. lista de pigmenti - irelevanta, o lista e CI si titanium dioxyde
5. NU contine parfum, ceea ce , pentru mine

Acum, eu nefiind o experta in ceea ce priveste cosmeticele dedicate make-up-ului, sper sa ma iertati daca nu va descriu prea mult produsul din punct de vedere al felului in care sta pe piele fata de altele, gradul de acoperire etc. Pentru tenul meu, fericit de folosirea cu regularitate a exfoliantilor si de aplicarea unor hidratanti forte buni (stiu, lauda-te, gura....), efectul este unul minunat. Mie imi plac mult produsele bazate pe siliconi, felul in care se impaca cu tenul meu si se aseaza pe el. Nu am zone dificile pe ten, zone prea pigmentate sau cicatrice lasate de acnee (prea evidente). Porii nu mai sunt atat de mari ca in luna mai, am cateva linii fine. Acest fond de ten se aseaza usor, la o aplicare cu degetele, acopera bine si uniform, dar nu intr-un mod artificial. Poate ca asta se numeste o acoperire light, nu ma pricep, va las pe voi sa imi spuneti, daca aveti cunostinte in domeniu :D.

Nu se vad urme de aplicare, totul este uniform si natural. Daca aveam vreun dubiu despre a imi aplica un fond de ten zilnic, acum nu mai am. Si cum eu am si prostul obicei de a pune degetele pline de bacterii pe fata, acum o sa am un motiv in plus sa nu o fac.

Ce obiectii am la acest fond te ten? Insasi simplicatea sa. Nu are SPF, deci trebuie sa am grija sa imi aplic zilnic, pe sub acesta , suficient SPF. Nu are nici un antioxidant sau antiiritant sau skin identical sau cell communicating ingredient. totusi, nu ma plang, pentru ca si asa folosesc destule in celelalte produse pentru ingrijire. Avand ten gras, nu pot pune prea multe produse unul peste altul. Totusi, pentru ca textura este din siliconi, pentru mine nu reprezinta o problema sa imi urmez rutina de ingrijire in mod normal si apoi sa aplic on top si acest fond de ten. A propos, nu simt nevoia aplicarii vreunei pudre.

Pretul.... Ma tem ca am uitat. Dar, cu siguranta, este de cel putin 50 de lei (poate 60 chiar), pentru cei 30 de ml de produs. Mi-am luat doua nuante, si le voi alterna sau combina, inca nu m-am decis. Pentru ce contine acest produs, este cam mult. Dar, daca ma gandesc si la faptul ca 30 de grame de silicon ar costa destul de mult, plus pigmentii si alte ingrediente pe care nu le am, consider ca merita investitia.

Voi l-ati incercat? Sau nu va tenteaza un produs atat de simplu?

7 comentarii:

  1. L-am incercat si eu, mi-am luat la un moment dat 2 testere, cred ca nici nu le-am terminat de tot. Au fost zile cand mi-a placut si zile cand nu mi-a placut (uneori se vedea pe ten de zici ca eram data cu faina, nu-mi explic). Am ajuns la concluzia ca mi se potrivesc mai bine fdt lichide/crema sau minerale decat cele spuma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, interesant . FIind textura de siliconi s-ar putea sa se adune daca folosești prea mult. Asta era senzatia, ca si cum se strânge in cute, sau ca toată fata era plină de un strat subtire de faina?

      Ștergere
    2. Daca pun mai mult, se strange in pori dupa vreo 3-4 ore. Alteori, chiar daca nu puneam prea mult, tenul avea aspect pudrat, e ciudat insa ca nu tot timpul. Hai ca poate il mai folosesc (cred ca mai am pentru vreo 2 utilizari), sa vad exact ce si cum, cu toate ca de cumparat nu cred c-o sa-l cumpar. Ma gandesc sa Maybelline Dream Satin, sigur il stii, a scris Adiana despre el. Ca formula cum ti se pare, oare merge pe un ten cu zona T foarte grasa? Stiu ca ideal ar fi sa fac rost de o mostra, am tot zis ca merg sa ma rog de fetele din DM (iti copiez tactica cu alergiile si "a zis doctorul" :)) )

      Ștergere
    3. aha, eu inca nu l-am vazut in pori. mie imi place pt ca eu sunt fan siliconi si pana acum am avut o singura problema, pt ca mi se exfolia un pic pielea pe nasuc si se vedea. am oprit BHA-ul, am mai pompat si la hidratae, azi e mai oK

      mie textura tot imi place f mult si ma dau zi de zi :)

      Ștergere
  2. m-ai facut curioasa,chiar eram in cautarea unui nou fond de ten :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut unul asemanator, acum cativa ani cand s-au lansat. Nu stiu insa daca era acesta sau de la alta firma. Stiu ca mi-a placut textura, era usor, spumos. Acum iubesc cateva fdt lichide insa. 60 lei mi se pare cam multisor pentru ce contine (ce nu contine) dar daca alternativa ta era oricum mai scumpa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da,e destul de scump, dar alternativa era nimic :)))) pentru ca eu folosesc atat de rar FDT incat.... nu mai conta :) Eu am vrut neaparat sa incerc varianta siliconata, din motive personale

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.