vineri, 21 decembrie 2012

Blind Review - Ysthéal+ Emulsion de la Avene.


Ysthéal+ Emulsion
WATER (AQUA). CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). MINERAL OIL (PARAFFINIUM LIQUIDUM). PROPYLENE GLYCOL. GLYCERYL STEARATE. PEG-100 STEARATE. SQUALANE. BHT. BUTYLPARABEN. C13-14 ISOPARAFFIN. CARBOMER. DISODIUM EDTA. LAURETH-7. PHENOXYETHANOL. POLYCARYLAMIDE. PROPYLPARABEN. RED 33 (CI 17200). RETINAL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIETHANOLAMINE

De gasit, il gasiti pe site-ul celor de la Avene, adica aici

Descrierea produsului:




Ysthéal+ Emulsion prevents and corrects the appeareance of visible signs of skin ageing. For normal to combination skin. Ysthéal+ Emulsion, the latest generation of anti-ageing treatments, contains a combination of two exclusive patented ingredients:
Retinaldehyde, the most effective form of vitamin A, has a dual anti-ageing effect. It transforms into active vitamin A according to the skin’s needs and works deep within the skin to boost cell metabolism and on the surface to improve the radiance of the complexion. Pretocopheryl is physiologically transformed into Tocopheryl, a powerful anti-oxidant. It diffuses into the skin’s support tissues to help repair them and protect from the aggression of free radicals. Ysthéal Emulsion thus has a complete anti-ageing effect which has been proven in many scientific studies: it works to smooth away fine lines, reduces the appearance of wrinkles, increases skin radiance and combats skin slackening. Its light fluid is ideal for normal or combination skin, leaving it looking clear and shine-free. Fragrance free. Available in 30ml.





Iar acum, lista de ingrediente:

WATER (AQUA). - apa
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. - ulei de cocos fractionat. O baza emolienta "non grasa" (nu lasa senzatia de grasime pe piele), incolora si inodora, ce nu prezinta in general probleme tenului (chiar si gras) - evident ca fiecare piele reactioneaza altfel. este derivat din uleiul de cocos, si anume din intreg profilul lipidic al uleiului de cocos (ce contine acizi lauric, myristic, palmitic, stearic,caprylic, capric, oleic, linoleic) se extrage fractia cea mai stabila la oxidare - caprylic/capric trigliceride
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). - iarasi apa, si anume apa termala Avene.
MINERAL OIL (PARAFFINIUM LIQUIDUM). - ulei mineral (sau parafina lichida). O baza emolienta incolora si inodora, stabila la oxidare, non comedogenica si care are un procent extrem de scazut de reactii alergice. Contrar miturilor, nu sufoca pielea si nu este rau doar pentru ca este derivat din petrol, singura problema ar putea fi aceea ca este derivat dintr-o sursa neregenerabila.
PROPYLENE GLYCOL. - umectant si solvent
GLYCERYL STEARATE. PEG-100 STEARATE. - sistemul de emulisfianti, se foloseste tipic intre 1 si 5%. Formeaza emulsii stabile, cu un feeling foarte placut pe piele. Se foloseste in conjunctie cu cetyl alcohol de multe ori, pentru cresterea vascozitatii. Aici acel ingredient lipseste, ceea ce inseamna si ca afirmatia producatorului despre produs (light fluid ) este corecta.
SQUALANE. - squalane. antioxidant, skin identical si emolient. Este derivat din uleiul de masline, partea nesaponificabila (se gaseste si in Olive Oil Unsaponifiables), bun emolient, se regaseste si in sebumul uman in proportie de cca 12% (nu mai stiu sursa acestei afirmatii). Compatibilitatea sa cu sebumul il face un ingredient pretios pentru orice formula, si usor de acceptat de catre orice tip de piele. Foarte stabil la oxidare
BHT. - Butylated hydroxytoluene, un antioxidant puternic dar care, luat pe cale orala, are efecte carcinogenice. Se foloseste in cosmeticain proportie de 0.01-0.1% si nu se absoarbe in corp.
BUTYLPARABEN. - conservant
C13-14 ISOPARAFFIN. - ingredient derivat din petrol, folosit ca si agent de crestere a vascozitatii sau de gelifiere
CARBOMER. - polimer folosit cu scopul de crestere a vascozitatii sau pentru proprietatile sale de gelifiere
DISODIUM EDTA. - agent de chelatare. Se foloseste pentru proprietatea sa de a se lega de ionii liberi ai metalelor, actioneaza in sinergie cu conservantul. Se foloseste in produsele usor acide (creme, lotiuni ), spre deosebire de tetrasodium EDTA care se foloseste in sistemele bazice (sapunuri). Procentul maxim de folosire este 0,2%
LAURETH-7. - emulsifiant derivat din uleiul de cocos (din acid lauric), care poate avea si rol de tensioactiv.
PHENOXYETHANOL. - conservant
POLYCARYLAMIDE. - agent film forming la nivelul pielii. Ajuta in hidratare (filmul impiedica evaporarea apei) si confera o senzatia satinata si catifelata
PROPYLPARABEN. - conservant
RED 33 (CI 17200). - colorant
RETINAL. - retinaldehyde.
TOCOPHERYL GLUCOSIDE. - pretocopheryl
TRIETHANOLAMINE. - TEA, o amina ce functioneaza ca si agent alcalinizant in compozitii. Este folosit aici pentru a neutraliza carbomerul.


Parerea mea este usor impartita. De ce? In primul rand pentru faptu ca eu nu detin nici o informatie despre tocopheryl glucoside. Search-urile rapide pe care le-am efectuat nu m-au convins prea tare (multe informatii sunt disponibile doar companiilor), asa ca aici n-am alta sansa decat sa ii cred pe cuvant pe producatori. Probabil ca tocopheryl glucoside se transforma in tocopheryl , asa cum spun cei de la Avene. Apoi, despre retinal, dupa ce am cautat rapid pe google si nu am gasit nimic, mi-am amintit ca am vazut informatia aceasta pe blogul Corinei. Retinal-ul este, deci, un derivat al retinolului, care pare sa fie si el foarte puternic.


Ambele componente cheie ale acestei creme sunt situate la finalul listei . Producatorii nu sunt obligati sa listeze ingredientele care se folosesc in procent mai mic de 1% tot in ordinea descrescatoare a procentului folosit, asa ca nu pot ghici procentul in care se gasesc. Cu siguranta acesta este mai mic de 1% dar nu mai mare decat % maxim admis de folosire a acestora.



In afara acestor doua ingrediente si a squalane-ului, crema imi pare deosebit de banala. Se putea , desigur, sa fie incluse mult mai multe ingrediente cu adevarat minunate pentru piele, antiiritanti, antioxidanti, ingrediente cell communicating sau skin identical (o, da, imi place foarte mult abordarea aceasta a celor de la Paula's Choice). Pretul sau este de 22 de lire sterline / 30 ml (la Boots UK), nu stiu daca se gaseste si la noi.


As incerca-o? Da. Nu are iritanti, din ce inteleg eu, dar nu m-as astepta nici sa fie spectaculoasa, tocmai pentru ca nu stiu procentul de "ingrediente active" pe care le are. Apa termala nu imi (mai) face nici o impresie, putea sa fie apa distilata din punctul meu de vedere, chiar nu stiu daca acele metale sau saruri prezente in apa termala pot sa patrunda mai departe de stratum corneum, mai ales cand avem si un agent de chelatare care se va "lipi" de ionii metalelor care plutesc prin apa. Personal nu agreez uleiul mineral, din motive legate exclusiv de faptul ca nu provine dintr-o sursa regenerabila. Mi-ar fi placut sa fie in compozitia acestei creme doar squalane si ulei de cocos fractionat, dar nu cred ca ar cadea cerul pe mine daca as folosi-o.







Daca isi merita pretul - asta nu pot sti. Am incercat insa serumul cu retinol de la Paula's Choice (singurul produs cu retinol pe care l-am incercat) si trebuie sa spun ca , daca am de ales intre cele doua (in conditiile in care Paula's choice este mai scump pentru aceeasi cantitate de produs, avand o baza de siliconi, nu o emulsie, deci nu sunt doua produse echivalente din punct de vedere al compozitiei), as alege retinolul de la Paula's Choice. A, daca mi s-ar oferi spre testare crema de la Avene, nu as zice nu si i-as da o sansa. Dar as prefera sa mai pun de la mine 10 lire si sa ma intrept spre Paula's choice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.