sâmbătă, 8 decembrie 2012

Blind Review - Medik8 Serum






Ei bine, acum cateva zile prietena mea Adiana a pornit acest blind review , mirata fiind (pe buna dreptate) de pretul exorbitant al acestor produse.

Va invit sa cititi mai intai articolul cu pricina, pentru ca nu doresc sa reiau aceleasi informatii expuse si de Adiana. Rostul acestui articol este de a "judeca" (mai bine spun aprecia) cele doua produse din punctul de vedere al listei de ingrediente si apoi de a va propune o replica (potentiala).

Primul serum C-Tetra: Simmondsia Chinensis Oil, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopherol (d-Alpha)

Al doilea serum CE-Tetra: Simmondsia Chinensis Oil, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, PPG-12/SMDI Copolymer, Tocopherol (d-Alpha)


C-Tetra, 30 ml, sticluta bruna cu pipeta

 Ce spun cei de la Medik8:


Medik8 C-Tetra® is a revolutionary ultra-stable vitamin C serum which helps combat sun-induced damage to the skin, trigger collagen synthesis, increase the skin’s elasticity and density as well as improve the skin’s texture and brighten the complexion. Designed for both men and women in their mid-20s to 40s.

Regular vitamin C is very unstable and many typical vitamin C products are inactive by the time they are used on the skin, in some cases, they have become pro-oxidant and actually generate free radicals! Ground-breaking stability data on C-Tetra guarantees real vitamin C activity and best of all, unlike L-ascorbic acid (regular vitamin C), C-Tetra will not exfoliate or irritate skin.

C-Tetra® contains 3% Tetrahexyldecyl Ascorbate, the most potent and highly stable derivative of vitamin C available.
C-Tetra has been shown to have upto 4 times the potency L-ascorbic acid and other derivatives such as MAP (magnesium ascorbyl phosphate).


Este un serum uleios, potrivit oricarui tip de ten.
 
Ingrediente:   
1. Simmondsia Chinensis Oil - cunoscut sub numele de ulei de jojoba (este impropriu spus un ulei, este o ceara lichida cu o compozitie similara sebumului uman, de aceea este tolerata de toate tipurile de piele). Este un ulei destul de scump (in retail, un litru de ulei de jojoba este in jur de 60 de lire sterline)
2. Cyclopentasyloxane, Cyclohexasiloxane: siliconi volatili. Solubili in ulei, confera un aspect matasos in momentul aplicarii, catifelat. Nu lasa senzatie de gras si nu blocheaza porii (are molecula mare si este un silicon volatil)
3. Tetrahexyldecyl ascorbate - este un derivat al vitaminei C (l-ascorbic acid) solubil in ulei, lichid, stabil la oxidare sau lumina. nu are nevoie de un mediu acid pentru a functiona. Folosit, conform datelor de la producator, la 3%
4. d-Alpha Tocopherol - vitamina E, antioxidant pentru intreaga formula si pentru piele.

O formula foarte simpla. Usor de reprodus pentru cine are cum sa cumpere tetrahexyldecyl ascorbate (foarte scump pentru lumea handmade, 30 de grame costa in SUA cca 50 sau 60 de dolari, fara transport , taxe vamale sau tva, depinde cum ajunge in vama). Nu sensibilizeaza pielea, care profita de vitamina C. Se poate reproduce? Sigur, daca ai cu ce. Eu am, asa ca iata ce va propun:


1. ulei de jojoba -70%
2. o forma de cyclomethicone (exista mai multe) - 26%
3. tetrahexyldecyl ascorbate - 3%
4. d-alpha tocopherol - 1%.


Simplu, nu? Nu am facut un calcul, dar cu siguranta , cu timpul necesar manufacturarii nu ma costa 204 lei.

CE-Tetra, 30 ml, sticla bruna cu pipeta 

Ce spun cei de la  Medik8:


Medik8 CE-Tetra® is a revolutionary ultra-stable vitamin C serum which helps combat sun-induced damage to the skin, trigger collagen synthesis, increase the skin’s elasticity and density as well as improve the skin’s texture and brighten the complexion. Designed for both men and women in their mid-20s to 40s.

Regular vitamin C is very unstable and many typical vitamin C products are inactive by the time they are used on the skin, in some cases, they have become pro-oxidant and actually generate free radicals! Ground-breaking stability data on CE-Tetra guarantees real vitamin C activity and best of all, unlike L-ascorbic acid (regular vitamin C), C-Tetra will not exfoliate or irritate skin.

CE-Tetra® contains 7% Tetrahexyldecyl Ascorbate, the most potent and highly stable derivative of vitamin C available. CE-Tetra has been shown to have upto 4 times the potency L-ascorbic acid and other derivatives such as MAP (magnesium ascorbyl phosphate).


Additionally, CE-Tetra® contains PP-2 (Polyolprepolymer-2) for enhanced penetration.

 Fata de C-Tetra, acest serum are 7% (doza maxima, de fapt) de tetrahexyldecyl ascorbate, si un penetration enhancer. Din pacate nu am gasit acest ingredient de vanzare pentru noi, micii intreprinzatori, daca pot spune asa, deci ma voi rezuma sa va spun ca se poate concepe o formula cu 7% vitamina C (scadem diferenta din uleiul de jojoba sau din siliconi). Daca vrem si un penetration enhancer, putem sa ne gandim atunci la un alt tip de serum - de tip water in oil si sa folosim, de exemplu, propylene glycol pe post de penetration enhancer. Sau un serum mai degraba oil in water, de tipul:


1. propylene glycol 20%
2. apa distilata - 64%
3. polysorbate 20 - 8%
4. tetrahexyldecyl ascorbate - 7%
5. d-alpha tocopherols - 1%


teoretic ar trebui sa mearga aceasta varianta - doar ca nu stiu cum ar sta pe piele. Este posibil sa fie foarte lipicioasa - nu am incercat polysorbate20 pana acum intr-o asa combinatie, si nici propylene glycol (la 20% ar trebui, pare-se, sa joace rol de conservant). Oricum, daca aveti experienta in formulare si bani sa irositi pe teste, va puteti juca cu diferitele ingrediente. Eu nu as face-o, pentru ca vitamina C sub aceasta forma este prea scumpa pentru teste . Asa ca ma rezum la un serum 100% uleios.

CE-Tetra costa 354 lei. As da atat? pentru ca am ingredientele (mai putin penetration enhancerul) nu. Daca as avea suficient de multi bani incat sa nu imi pese, da. Pentru ca vitamina C e totusi minunata pentru piele :)

12 comentarii:

  1. Buna! Sunt destul de noua pe blogul tau,insa imi place foarte mult a citi o persoana care isi prepara propriile produse cu ingrediente benefice.
    As vrea sa-ti cer sfatul, I see you're quite the "cook" :) Eu folosesc in fiecare seara uleiul de jojoba pur, simplu, pe ten. Imi place la nebunie. Insa tot rasfoind m-am gandit sa-i adaug Vit E, ca tot e benefica, insa nu prea stiu cat si cum. As putea folosi din capsule pentru uz intern? Trebuie sa ma uit la concentratie sau ceva de genul?

    De-acum mi-am luat inima-n dinti si te-am intrebat, sper ca nu am fost deplasata...

    PS: Serul descris suna foarte bine, cam exagerat la pret.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Sandra! Sa te uiti pe cutie si sa vezi cum se numeste vitamina E respectiva (d-alpha tocopherol, tocopherol, tocopheryl acetate samd).

      Ar trebui folosita in proportie de 1%. Ar fi bine daca ai verifica inainte si cu google care este % de folosire al fiecarui tip de vitamina E. Banuiesc ca nu sunt diferente si ca poti folosi si la 2%, dar verifica inainte.

      Doar sa te convingi ca intr-o capsula ai doar vitamina E . Probabil ca asa este, dar nu strica o dubla verificare.

      pentru dozaj cel mai bine ar fi sa folosesti si un cantar. sau sa calculezi la 10 ml ulei de jojoba cate capsule de vit E poti sa pui. :)

      Ștergere
    2. Multumesc de raspuns! Observ la o cautare pe internet ca o capsula de vit E contine acetat de α-tocoferil 100 mg si excipienti butilhidroxianisol, ulei de floarea soarelui rafinat. Acel butilhidroxianisol nu suna foarte bine si cred ca ma abtin de la a-l pune pe ten. O sa ma orientez dupa Vit E cosmetica.

      Iti multumesc inca o data! Numai bine!

      Ștergere
    3. Buna, Sandra!

      Atunci iti recomand sa iti cumperi de la Elemental vitamina E, iti poti lua si un alt recipient pt serum. Transportul e cam scump (15 lei prin curier), asa ca renteaza dacaiti mai cumperi si altceva de pe acolo :)

      succes si sa ne tii la curent!

      Ștergere
  2. Daca-ti iese serumul, ma inscriu si eu pe lista de asteptare, dar mai prin primavara, deocamdata am prea multe produse in uz. La un serum de tipul asta se mai pot adauga si alti antioxidanti&co, sau se cearta cu vit. c?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De facut Asa ceva am Mai facut , doar ca mai complex, cu mai multe uleiuri, vit C, E, Coenzima q10. Nu de alta , dar sunt suficiente , neavând mai multe oil soluble. Antioxidantul meu favorit este acidul ferulic, dar nu e solubil in ulei :)

      Ștergere
    2. As vrea si eu sa cumpar!

      Ștergere
    3. Draga Anca, cel mai bine e sa ne auzim in privat. Scrie-mi, pentru ca trebuie sa iti explic ceva detalii :)

      Ștergere
  3. Buna,

    Ce parere ai despre acest vit C serum?

    Aqua, Ascorbic Acid, Aloe barbadensis leaf juice, Propylene Glycol, Glycerin, Sorbitol, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Sodium Carbomer, Sodium Citrate, Phenoxyethanol.

    Many thanks!
    Sandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Sandra! Pare ceva de incercat. Ce procent de vitamina C se lauda ca are? In ce fel de recipient este ambalat? Eu banuiesc ca este sub forma de gel si daca nu imi faceam tocmai azi un CE Ferulic as fi lucrat sa imi fac reteta aceasta, desi nu am Sodium Citrate la indemana.

      sunt curioasa, desigur, si cat costa si cati ml are :)

      Ștergere
    2. Buna!Ma numesc Carmen Z. ,recent ti-am descoperit blogul si sunt incantata ca mai pot invata de la persoane passionate, cate ceva; am vazut ca ai analizat ingredientele serumului c tetra, si nu sunt toate , mai are linalool, limonene, ci ral(habar n-am ce e), intr-adevar sunt trecute la finalul listei; crezi ca e un produs irritant? In al doilea rand, , recunosc ca mi-as dori un ser CE Ferulic, dar sincer nu pot si nu vreau sa dau atatia bani pe un ser cat de bine formulat ar fi, asa ca , fara sa supar, poti comercializa replica ta? multumesc

      Ștergere
    3. Buna, Carmen!

      Ma intriga ce spui tu, a propos de lista de ingrediente - eu asa am gasit-o pe net, fara compusii parfumati. Daca mai ai la indemana linkul unde ai gasit ca pentru C-Tetra exista si acei iritanti, imi poti si mie da mai multe detalii?

      Linanool si limonene sunt compusi ai uleiurilor esentiale / parfumurilor, intr-adevar. Daca iti e greu sa discutam prin mesaje aici, ai pagina de About depe blog unde este trecut mailul meu si ne auzim asa, imi e si mie mai usor.

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.