joi, 15 mai 2014

Review - Bautura din iarba de grau - ORAC, Amazing Grass



Va povesteam acum ceva timp (acum doua luni si doua zile) ca mi-am cumparat spre testare cateva mostre din bauturile cu iarba de grau (si nu numai) de la Oraganic Baby. Apoi mi-am luat doua cutii. Apoi inca una. Asa ca a venit timpul sa va spun si parerea mea despre ele, corect? :)

Ei bine .... ma declar fan pe viata al produsului acesta! Il iau de aproximativ doua luni, zi de zi, intr-un pahar de suc natural de mere (sau smoothie de fructe) si trebuie sa va spun cu mana pe inima ca , in cazul meu, a facut minuni.

Nu am schimbat nimic altceva in rutina mea alimentara (mananc la fel de semi-ingrijit, iau aceleasi enzime digestive de la GNC, aceiasi antioxidanti (ceai verde), nimic special. Am introdus doar ORAC-ul zilnic, fara sa stau obsedata de ce simt si ce mi se intampla. Brusc insa, dupa o luna de folosire (la terminarea cutiei numarul 1 adica), mi-am dat seama ca nu mai sunt ca acum o luna. Ceea ce am observat a fost faptul ca nu ma mai simt obosita de cand ma trzesc pana cand ma culc, ca nu mai uit la fel de repede/usor  micile detalii, ca am mai multa energie in conditiile in care nu s-a modificat nimic in jur (tot 8 ore pe zi lucrez, tot copil mic am care are nevoie de mine 24x7 daca se poate). Nu m-am mai simtit asa decat in perioada in care am inceput o cura cu Tardyferon (suplimente de fier, pentru cine nu cunoaste)

Asa ca am comandat si cutia a doua, si este aproape la jumatate. Nu vreau sa raman fara ea, pentru ca, pe langa aportul de fier pe care il simt din punct de vedere fizic, mai am la pachet si alte vitamine si fibre, portia mea de legume (pe care uneori poate uit sa le mananc la serviciu). V-o recomand cu multa caldura!

Iata mai jos ingredientele si beneficiile, pe care le puteti gasi si aici pe site:

Ingrediente:Amestec de plante verzi 3985mg:Iarba organica de grau, iarba organica de orz, lucerna organica, spirulina organica, spanac organic, chlorella organica( obtinuta prin spargerea peretelui celular), broccoli organic.Amestec de antioxidanti 1111mg:extract organic de: ceai verde, ceapa, mar, acerola, camu camu, quercetin, rosii, broccoli, acai, turmeric, usturoi, busuioc, oregano, scortisoara, soc, morcovi, mangosteen, afine, visine, mure, zmeura, spanac, kale, merisoare, maca, sfecla, macese, ananas, cirese acerola.Ameste de fibre EFA 467 mg:Pudra organica din seminte de in, fibre din pectina de mere.
Amestec din enzime digestive si culturi active:Prebiotice si probiotice 298 mgF.O.S. ( fructoligozaharide din radacina de cicoare), lactobacillus acidophilus, proteaza (aspergillus oryzae) amylase(aspergillus oryzae), lipase(aspergillus niger), lactase(aspergillus oryzae), cellulase(trichoderma reesei)
Caracteristici:- Mult mai multe plante/gram decat orice alta  „bautura din plante”- Peste 70% ingrediente certificate organic- Nu contine umpluturi din lecitina de soia- Fara gluten- Vegane- Amestec de enzime prebiotice si digestive- Continut mare de Maca si Acai organice Beneficii:- Alcalinitatea ridicata ajuta la echilibrarea ph-ului din organism- O portie contine 40.000 unitati ORAC- Stimularea energiei si intarirea sistemului imunitar- Maca actioneaza ca un adaptogen care promoveaza echilibrarea hormonalaRecomandate pentru cei care: - Doresc sa curete si detoxifice organismul- Se regasesc in cei 95% din populatie care nu consuma portia zilnica de legume- Doresc sa pastreze nivelul de energie- Sunt vegani sau vegetarieni si cauta alimente de inalta calitate, pline de nutrienti - Doresc sa isi mentina greutatea corpului




Ce am mai remarcat eu in aceasta perioada, pe langa cresterea nivelului de energie si diminuarea episoadelor de somnolenta: 
- cateva saptamani am avut o eruptie acneica mai ciudata, un fel de "cosuri" mari si adanci, durereoase. le-am tratat cu Skinoren si Acid Salicilic
- in primele zile am avut senzatia ca ma balonez mai mult (de asteptat oricum, pentru ca asa patesc eu la fibre, moment in care am decis ca voi consuma bautura in preajma mesei, moment in care imi iau si enzimele digestive).


Ambele probleme s-au diminuat spre disparitie dupa prima luna de folosire a produsului. Acum, o data cu eliminarea glutenului ( 99%, ca or mai fi mici surse pe care nu le identific) si a zaharului din alimentatie, ma astept sa vad o imbunatatire majora a starii pielii mele . 

Discutand cu Adiana, mi-a reamintit ca produsul contine maca, ce ajuta in echilibrarea hormonala (si, ca bonus, ajuta si in cazurile de anemie - cititi aici) . De asemenea, o sa imi urmaresc micul fibrom uterin aparut in sarcina - sa vad daca va evolua cumva "in plus" dupa inca o luna-doua de folosire a produsului

Una peste alta, e un supliment alimentar minunat si, daca aveti, ca si mine, o aversiune fata de inghitit pilule gigantice, o bautura cu gust usor usor mentolat s-ar putea sa va placa MULT mai mult! Amspus deja ca, din gama de iarba de grau de la Organic Baby, ORAC este cel mai gustos? Si le-am incercat pe toate

Pretul? 
1 portie = 9 lei
30 portii = 189 lei (6,3 lei portia - cutia are o masura de plastic care face dozarea facila, e drept ca trebuie sascuturati bine bine cutia asa incat sa o gasiti la prima utilizare. nu va panicati, e acolo, desi nu pare!) )

Va tenteaza produsul sau l-ati si incercat deja si imi puteti impartasi din experienta voastra? :)

13 comentarii:

  1. Simona, la ce (sau de ce) folosesti enzimele digestive ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Maria,

      De cand ma stiu am avut o digestie mai lenesa, cu balonari frecvente. Am luat enzimele o data ce am inceput, acum un an, o tentativa de dieta fara zahar si fara gluten (cand am fost plecata din tara insa am "gustat" si gluten, si iarasi nu am reusit sa ma abtin , revenind la obiceiurile alimentare vechi). Am remarcat ca , atunci cand iau enzime digestive la masa principala, ma descurc mult mai bine cu alimentele care inainte imi provocau mari dureri si balonari (crucifere, fasole si asa mai departe). Nici acum nu fac exces si le ocolesc daca am de ales (in mod curios, la broccoli nu am nimic, dar conopida ma da gata, la fel si fasolea sau lintea si, pe vremea cand mancam, patiseria ma balona groaznic), si ma simt mult mai bine. Si fibrele imi produceau acelasi disconfort abdominal (balonarile au de-a face cu abdomenul inferior la mine, nu cu zona stomacului), si adaosul de enzime (care contin, pe langa enzime diverse, si probiotice) mi-a fost de mare ajutor.

      Nu le-am luat la indemnul medicului, dar cand i-am povestit doctoritei mele ce iau si de ce, nu a fost deloc impotriva, cred ca i-a placut sa vada ca am luat fraiele in maini intr-un mod proactiv :)

      Ștergere
    2. Bun, ma confrunt cu e-x-a-c-t aceasi problema! cuvant cu cuvant... e ceva ce ai cumparat si de aici ? am vazut o buna selectie de produse, e vreun criteriu aparte la care te-ai uitat? Ce mai merge la mine este praf de iarba de grau, pe stomacul gol, cu apa calduta miere si lamaie.. dar cred ca ORAC-ul contine deja componenta asta...

      Ștergere
    3. Draga Maria, eu am cumparat de la GNC niste enzime (au magazin in AFI cotroceni la parter), dar pe ale mele le-am laut din farmacie. Sunt unele vegane, fara pancreatina, care, de obicei, este din sursa animala.

      ORAC-ul il iau de la linkul din articol si chair ma tine o luna. pe stocamul gol, la mine merge cel mai bine apa chioara :)))

      Ștergere
  2. Oare care sa fie explicatia pentru episodul acneic? Ma tentau si pe mine dar n-as risca nu astfel de episod pe pielea mea ciudata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Gabriela,

      Banuiesc ca "de vina" poate sa fie ingredientul numit Maca. Poate sa fie asa, poate sa nu fie asa, poate sa fi coincis cu alti factori hormonali sau din alimentatie (mi-am facut si un examen al tiroidei si sunt in regula, analizele de testosteron sunt in limite normale). Eu am dat vina pe supliment pentru ca nu stiam ce altceva din alimentatie sau stilul de viata (schimbat mediu, perne, acarieni??) putea sa fie.

      Insa, ca update - si acum iau zilnic si nu am mai avut de cateva saptamani bune asemenea cosuri. Sunt de o saptamana si o zi gluten & sugar free si vreau sa iti spun ca mi s-a curatat tenul incredibil de bine!! Nu mai am pic de cos, doar cateva pete rosii post acneice si una-doua coji pentru ca nu m-am abtinut sa nu sparg o pustula - doua si sa le storc pana ce a iesit tot puroiul acumulat din intregul por (Era ffff adanc, si e fix intr-un loc de pe barba unde immi iese in mod recurent). Daca mai apare , il las doar in grija skinorenului + BHA-ului 2% .

      Eu te sfatuiesc sa incerci niste mostre o perioada, si sa ai oricum si un skinoren sau brevoxyl la indemana (asta pt rutina ta zilnica). Nu am mai citit de cazuri similare cu al meu, de aparitie de pustule - asa ca , cine stie, poate am fost eu un caz izolat? :)

      cu drag,
      S.

      Ștergere
    2. cand ai mai multa experienta, poate ne detaliezi si noua menu-ul si produsele folosite intr-o saptamana? eu sunt pro-vegan, si incerc sa folosesc cat mai multe produse crude, insa la capitolul zahar... greu, sunt pofticioasa la dulciuri, iar varianta vegana contine mereu o groaza de caju .. si nu ma dau in vant..

      Ștergere
    3. eu nu sunt vegana si nici macar lacto-vegetariana :). Mananc peste si carne, lapte (de capra la cafea) si alte lactate, miere si oua (si la oua ma balonez rau de tot daca nu iau enzime)

      eu am eliminat dulciurile de tot, mai iau doar xylitol la cafea , cate o lingurita, iar cand ma loveste pofta de dulce (si da, ma roade :P), mananc nuci si seminte + stafide aurii. Mi-am facut un mix din diverse (fara caju, nici mie nu imi place prea mult), si am o masura mai mare, nu mai stiu de unde am luat-o, pe care o iau ca sa imi iau o portie din mix (2-3-4 masuri). Daca am timp, le pun o ora-doua - trei la inmuiat si apoi le storc si le pun in iaurt.

      Marturisesc ca nu prea mananc carne de placere, o evit daca nu e peste (in sensul ca nu o caut ostentativ, iar vara prefer lucruri mai usoare), dar mi se face cate o pofta de ciorba de vita (rasol, cu colagen natural :P). Iar de la peste nu ma dau inapoi (iau de la mega image congelat si il fac la aburi, impreuna cu o portie de broccoli sau de alte legume, si in farfurie pun o lingura de ulei de cocos plus sare si piper si le mananc fara paine).

      Ca si alternative gluten free, exista mai nou in magazine diverse painici fara gluten. daca ai insa rabdare si timp, iti iei faina care nu contine gluten si iti poti coace niste crackers deliciosi (vezi reteta pe www.bebster.ro - scrie de mana ca nu te lasa blogul sa faci copy-paste si nu cred ca merge linkul ...). Se fac in genul "raw", se coc la 60 de grade, dar contin ou si nu stiu daca esti dispusa sa incerci :)

      daca tot vine vara, eu incerc sa immi fac curaj sa renunt si la fainoasele fara gluten si , in loc de o felie de paine, sa iau o juma ' de castravete sau de ardei gras. doar ca sunt lenesa si pofticioasa si eu, asa ca te inteleg.

      la dulciuri insa, asta a mers la mine cel mai bine: de cate ori simteam ca nu mai pot, pumnul de seminte crude de in+susan+floarea soarelui+dovleac+nuci+alune de padure+migdale decojite+nuci pecan+stafide aurii. NU ma dau in vant dupa curmale si caju, macadamia mi se par gretos de pline de ulei.

      SI mai exista agrise si merisor uscate (nu confiate). SI caise uscate, de-li-cioa-se! din astea am la birou si mai rontai intre mese - la birou sunt regine painea fara gluten (luata de la DM) cu pasta de masline, si salata caprese home made (mozarella + rosii cherry, cu un pic de ulei de masline, condimente de salata si turmeric)

      nu te sfii sa share-uiesti si tu idei de mancare simpla, rapida, gustoasa si gluten free :)

      Ștergere
    4. desi suna cripy, dimineata mananc fie budinca de chia cu banane sau /si cacao/ciocolata, hummus, pasta de avocado cu mango, pasta/pate de canepa, pate de linte, salata de icre de amarath sau mei (yammy..).. am remarcat ca in special pate-urile din seminte (inmuiate in prealabil) nu ma baloneaza, imi ajuta digestia, sunt satioase, si nu imi pierd energia dupa ce mananc. toate se pregatesc in mai putin de 10 min, semintele inmuiate cu diverse condimente , lamaie si /sau ceapa, toate la blender, si gata. Si da, si eu mananc carne(curcan si pui de tara ..) , oua (f putin) peste, insa pe nici una nu o pot asociata cu altceva decat salata.. altfel arat si ma simt ca o graviduta in ultimele luni de sarcina.. si mereu m-am frustrat ca desi am incercat tot ce s-a putut si mi s-a recomandat, nu am dat complet de cap problemei cu digestia... asa ca am sa incerc si cu enzimele, desi pare ciudat ca o metoda atat de la indemana, si cu rezultate, sa nu fie una din recomendarile nutritionistilor si altor specialisti in domeniu (si am fost la destui..).. dar na, asta e un subiect aparte :)

      Ștergere
    5. wow, mi se pare extrem de mult si satios :) Lintea ma nenoroceste, ma baloneaza de parca as fi in luna a 9-a si chair si cu enzime ma cam feresc de ea.

      cine stie, poate te ajuta si pe tine enzimele? nu se stie niciodata - poate nu ar strica sa studiezi si un pic pe net sa te convingi ca intr-adevar sunt ce iti trebuie tie ;)

      Ștergere
  3. Eu sunt tare incantata de faza cu gluten-free. Se pare ca functioneaza pe tenul meu. Sunt si vegana dar pana n-am scos glutenul n-am vazut imbunatatiri semnificative. La mine tardyferon a fost apa de ploaie iar acum, de cand sunt vegana, nici nu mai am nevoie de el. pe analize mi-a iesit perfect (si sideremie si feritina). Ca si iarba uscata am niste alfa alfa dar tare gretoasa mi s-a parut. nu prea fac eu sucuri de fructe si pe ea scria ca cel mai bine ar fi s-o combin cu sucuri de legume care chiar ca nu-mi plac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma pasc si pe mine niste analize sa vad cum mai stau, mai ales ca mai consum si ulei de cocos virgin cam.. zilnic :) eu cu veganismul nu ma impact, dar fiecare isi alege ceea ce considera ca i se potriveste :)

      Ștergere
  4. De vreo saptamana am inceput sa-i dau sotului meu cate o portie din acest produs in fiecare dimineata. Sincer, cred ca face minuni cu adevarat:) Ieri, vine sotul meu acasa si imi spune:"nu stiu daca e de la ierburile tale, dar eu zilele astea am avut multa energie si nu am mai fost tot timpul obosit si fara chef de nimic". Ma gandesc deja sa mai command o cutie, sa facem o cura de cateva luni bune, mai ales ca sarim destul de des peste mesele sanatoase.

    RăspundețiȘtergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.