duminică, 2 iunie 2013

Blind Review - Hydrating Oil by Anastasia Beverly Hills

În fine, nu este un review foarte orb, pentru ca am avut ocazia să testez pe mână o picătură din acest serum, adus de o colegă din SUA.



Descrierea oficială:


Hydrating Oil features Jojoba, Borage, Black Currant, Rosehips & Meadowfoam Seed Oil which work together to provide ultimate hydration. Loveage, an aromatic oil, revives one’s spirit while our exclusive Balkan Botanical™ Infusion softens. Formula is specifically designed for ideal absorption. Oil leaves skin feeling supple without any greasy residue. Vital for thirsty, strained skin.

CLINICALLY TESTED NON-IRRITATING FORMULA
DERMATOLOGIST TESTED
NON-COMEDOGENIC
PARABEN FREE



Ingredientele:

HYDRATING OIL | L'HUILE HYDRATANTE
NET WT. 30 mL / 1.0 Fl. Oz.
INGREDIENTS SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, CYCLOPENTASILOXANE, ROSA CANINA FRUIT OIL, RIBES NIGRUM (BLACK CURRANT) SEED OIL, BORAGO OFFICINALIS SEED OIL, LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) SEED OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, LEVISTICUM OFFICINALE OIL, SANTALUM AUSTROCALEDONICUM (SANDALWOOD) OIL, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, BOSWELLIA CARTERII (FRANKINCENSE) OIL, ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, TOCOTRIENOLS, TOCOPHEROL, ALTHAEA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, VACCINIUM MYRTILLUS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, LINALOOL, CITRONELLOL, GERANIOL, LIMONENE <9446>  
Preţul: 

40USD - 30ml


Serumul este incolor, cu un parfum plăcut, şi cu un feeling foarte placut pe piele - uşor ca textură, se absoarbe rapid. Să vedem şi de ce.

  • SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, ulei de jojoba. ceară lichidă, potrivită oricărui tip de ten .Contine in principal acid gadoleic şi erucic (cca 71% respectiv 16%) şi un procent mic de acid oleic (cca 8%). Aceste valori pot sa varieze cu mici diferenţe de la producător la producător. Uleiul de jojoba poate avea culoarea galbenă sau poate să fie chiar şi incolor.
  • CYCLOPENTASILOXANE, un silicon volatil. Conferă produsului o textură uşoară, lejeră, catifelată la aplicarea pe piele. Pentru că este volatil, senzaţia de gras pe piele nu durează mult timp. Este incolor şi inodor şi bănuiesc că este prezent în proporţie similară cu uleiul de jojoba.
  • ROSA CANINA FRUIT OIL, ulei de măceşe. Este un ulei foarte bogat in acizi linoleici (cca 80%), sensibil la oxidare. Bănuiesc că este vorba de un ulei rafinat, deoarece uleiul nerafinat de măceşe ştiu că are culoarea portocalie. Ar fi un ulei bogat şi în vitamina C, din ce am mai citit , aşa că este o adiţie binevenită, însoţit şi de un antioxidant
  • RIBES NIGRUM (BLACK CURRANT) SEED OIL, uleiul de coacăz negru. Iarăşi un ulei foarte sensibil la oxidare, cu circa 75% acid linoleic şi 12% acid oleic. De culoare galben - auriu, destul de uscat.
  • BORAGO OFFICINALIS SEED OIL, ulei de borago, ulei de limba mielului pe româneşte. Ulei sensibil la oxidare, circa 55% acid linoleic şi circa 18% acid oleic.
  • LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, nu am corespondent in română, din păcate. Contine acid gadoleic (circa 61%), acid erucic (cca 13%), acid brassic (cca 18%) şi acid oleic (cca 3%). Seamănă foarte bine cu jojoba, potrivit şi el oricărui tip de ten. Este un ulei foarte stabil (cel puţin doi ani de viaţă, ca şi jojoba).
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ulei de cocos fracţionat. Din uleiul de cocos se extrag aceste trigliceride (caprylic şi capric), rezultând un ulei uscat foarte stabil, non comedogenic, cu stabilitate foarte mare. Potrivit oricărui tip de ten - a nu se confunda deci cu uleiul de cocos.
  • BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) SEED OIL, ulei de rapiţă. Nu am găsit foarte multe detalii despre el, doar că este emolient şi antioxidant.
  • LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, ulei esenţial de lavandă
  • LEVISTICUM OFFICINALE OIL, ulei esenţial de ţelină sălbatică
  • SANTALUM AUSTROCALEDONICUM (SANDALWOOD) OIL, ulei esenţial de santal
  • ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, aş spune că este absolut de trandafiri
  • BOSWELLIA CARTERII (FRANKINCENSE) OIL, ulei esenţial de tămâie
  • ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, ulei de palmier, emolient, avand un procent diricat de acid oleic (cca 30%) şi palmitic (cca 40%), evident cifrele variază în funcţie de lot. Mai conţine acid linoleic (9 %) şi stearic (5%), şi alţi constituenţi, precum squalene, fitosteroli, carotenoide (mai cu seamă uleiul roşu de palmier), precum şi vitamina E sub formă de tocotrienoli şi tocoferoli. Este prezent într.un procent destul de mic, sub 1% aş spune, ţinând cont că se află în lista de ingrediente undeva după uleiurile esenţiale parfumante
  • TOCOTRIENOLS, TOCOPHEROL, forme ale vitaminei E, cu rol de antioxidant al amestecului uleios dar şi cu rol de antioxidant pentru piele.
  • ALTHAEA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, extract uleios de nalbă mare
  • MELISSA OFFICINALIS LEAF EXTRACT, extract uleios de melisa
  • VACCINIUM MYRTILLUS LEAF EXTRACT, extract uleios de afin
  • CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, extract uleios de ceai verde (sau ceai alb, nu exista detalii specifice)
  • LINALOOL, CITRONELLOL, GERANIOL, LIMONENE, compusi volatili parfumaţi, prezenţi în mod natural în uleiurile esenţiale, cu potenţial alergen. Produsul se va testa mai întâi pe pliul mâinii pentru a verifica reactia pielii la aceste ingrediente.
Dacă ne uităm la cele patru extracte din plante pe care Anastasia le menţionează în descrierea produsului (Hydrating Oil features Jojoba, Borage, Black Currant, Rosehips & Meadowfoam Seed Oil which work together to provide ultimate hydration. Loveage, an aromatic oil, revives one’s spirit while our exclusive Balkan Botanical™ Infusion softens. Formula is specifically designed for ideal absorption. Oil leaves skin feeling supple without any greasy residue. Vital for thirsty, strained skin.), şi apoi la lista de ingrediente, putem deduce că este vorba de un macerat uleios, în bază de ulei de cocos fracţionat (caprylic / capric triglycerides). Acesta, find un ulei non gras şi bine suportat de orice tip de ten, are sens să ne gândim că este suportul acestui macerat (aşa cum am mai văzut macerate în ulei de cocos fracţionat, am mai văzut şi în ulei de migdale dulci sau în ulei de floarea soarelui; în ulei de jojoba nu am văzut macerate niciodată, in silicon nu cred că este posibil, măceşe, coacăz, borago au durata de viaţă prea scurtă pentru a fi suportul unui macerat, limnanthes alba iarăşi este folosit indeobşte de sine stătător, aşa că soluţia rămîne aceasta fracţie de ulei de cocos). Le regăsim pe lista de ingrediente în secţiunea de sub 1%, ceea ce mă face să cred că procentul în care acest blend se regăseşte în compoţiţie este şi el foarte mic (sub 5%, să zicem, deşi poate să fie şi ceva mai ridicat). Singurul mod în care ne-am putea da seama ar fi dacă am citi specificaţiile furnizorului de macerat uleios, care ar putea să spună care este procentul de extract in toatalul maceratului. Poate să fie şi 5% macerat complet, adică ulei şi extract, din care 1% să fie materialul biologic).

Cum vă spuneam, am testat uleiul şi l-am găsit plăcut parfumat, cu senzaţie de non gras pe piele, ceea ce îmi spune că procentul de jojoba şi de silicon era destul de mare. Aşa că, zic eu, ar fi interesant să încerc o replicare. Si ar fi si pacat sa nu o împărtăşesc cu voi, nu?

  • SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, 35%
  • CYCLOPENTASILOXANE, 32%.
  • ROSA CANINA FRUIT OIL, 5%
  • RIBES NIGRUM (BLACK CURRANT) SEED OIL,5%
  • BORAGO OFFICINALIS SEED OIL, 5%
  • LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL,5%
  • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE , 5%
  • BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) SEED OIL, 5%
  • ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, 1,5%
  • TOCOTRIENOLS, TOCOPHEROL, 1%
  • LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, 0,1%
  • LEVISTICUM OFFICINALE OIL, 0,1%
  • SANTALUM AUSTROCALEDONICUM (SANDALWOOD) OIL, 0,1%
  • ROSA DAMASCENA FLOWER OIL, 0,1%
  • BOSWELLIA CARTERII (FRANKINCENSE) OIL, 0,1%
Am lăsat doar Caprylic / Capric Triglycerides, care este trecut cu roşu, pentru că sugerez să îl înlocuiţi cu un macerat uleios pe care îl aveţi la îndemână. Nu am lăsat în listă cele patru extracte din plante, pentru că nu sunt ingrediente distincte, vin o dată cu uleiul purtător, dar se trec separat pe etichetă (INCI-ul unui astfel de macerat este, de exemplu, caprylic/capric triglycerides, camellia sinensis leaf extract; în funcţie de procentul de material biologic din macerat, acesta va fi trecut pe lista de ingrediente în mod corespunzător). Mai mult de 0,5% uleiuri esenţiale pe ten nu vă recomand, dacă doriţi să le folosiţi. Dacă vreţi să staţi departe de ele, înlocuiţi acest 0,5% cu alt ingredient solubil în ulei care să fie pe placul pielii voastre. Dacă nu aveţi toate uleiurile din reţetă, căutaţi înlocuitori potriviţi tipului vostru de ten.

Zilele viitoare o să vă arăt şi cum arată replica mea , cu ingredientele pe care le am eu la îndemână . Vă interesează?

În altă ordine de idei, daca e cineva care a testat produsul o perioadă mai lungă de timp, mâna sus şi spuneţi-ne părerea în câmpul de comentarii!

V-am pupat, spor la cosmetice!

2 comentarii:

  1. Nu are cam multe uleiuri esentiale pentru aplicarea pe ten? Intreb si eu ca un necunoscator. Si din articolul de azi am aflat despre uleiul de cocos fractionat...habar nu aveam. Simona draga astept cu nerabdare sa vad replica ta la acest serum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Gabriela!

      Stii cum e, depinde pe cine intrebi. Daca o intrebi pe Paula Begoun, este un produs f iritant si nerecomandat. Daca intrebi coltul naturist, vei afla despre calitatile terapeutice ale uleiurilor esentiale, iar procentul foarte mic in care se afla nu este periculos pentru o aplicare.

      Prietena mea a vrut neaparat sa fie un produs parfumat, asa ca, desi i-am recomandat sa foloseasca produse neparfumate, a decis ca l-ar vrea un pic parfumat, asa ca i-am indeplinit dorinta :).

      Cand o sa am timp, o sa public si replica mea. Recunosc ca mi-am facut si mie o varianta , pe care o folosesc mai mult pentru maini, si care difera de cealalta prin doua ingrediente: unul pe care nu l-am pus si unul pe care l-am .... incurcat :)))

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.