joi, 7 februarie 2013

Side by Side Review - Peeling cuticular de la Farmec vs Sally Hansen Instant Cuticle remover


****NOTA: aceste produse sunt produse alcaline. Nu le lasati NICIODATA la indemana copiilor. NU le aduceti in contact cu mucoasele si ochii, POT CAUZA ORBIRE****

Plimbandu-ma, ca de obicei, printr-unul din magazinele DM, am zarit cateva produse de la Farmec puse intr-un colt inghesuit, printre care si acest peeling pentru cuticule care mi-a atras privirile.

De fiecare data cand merg la salon, Dana de la Revolution Style foloseste pentru cuticulele mele extrem de incapatanate un gel de la Sally Hansen  (vezi foto mai jos), avand urmatoarele ingrediente:

AQUA/WATER/EAU, POTASSIUM HYDROXIDE, BUTYLENE GLYCOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TETRASODIUM EDTA, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZINATE, CAMELLIA OLEIFERA LEAF EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ISOBUTYLPARABEN, CITRIC ACID.

Acum. cel de la Farmec, care costa 7,54 lei pe site-ul oficial, contine urmatoarele ingrediente:

AQUA, GLYCERIN, POTASSIUM HYDROXYDE, XANTHAN GUM
 Ce stiu aceste produse sa faca? In principiu, se folosesc de un pH foarte ridicat (adica bazic, alcalin) sa dizolve tesutul (cuticulele) timp de un minut, dupa care , cel putin teoretic, sunt mai usor de impins. Evident Acest lucru depinde de tipul de cuticule. Ale mele sunt foarte subtiri si mai tot timpul bine lipite de unghie. Cand imi face Dana manichiura, nu le poate impinge doar cu un betisor, foloseste cu blandete un instrument de la OPI precum cel de mai jos, dupa care cu forfecuta inlatura partea de cuticula "zdrentuita". Imi place sa tai cat mai putin din ele, dar, fiind atat de lipite de unghie si subtiri, iar unghia necrescand in mod egal , tind sa se exfolieze si oricat ma dau cu ulei de cuticule sau creme tot am probleme.

  Gelul de la Sally Hansen pare sa fie preferatul Danei in cadrul manichiurii mele (crema cu AHA de la OPI nu face fata decat ca si hidratare la mine). Asa ca mi-am zis ca e musai sa incerc si eu gelul peeling de la Farmec.

Lista de ingrediente este foarte scurta si simpla. Produsul este un gel alcalin la care este adaugata glicerina pentru proprietatile de umectant - mai indulceste putin actiunea extrem de bazica a produsului. Nu contine conservant si nici nu ar avea de ce, pH-ul fiind unul extrem de ridicat (vezi poza de mai jos, in care l-am masurat cu hartie indicatoare, are cel mai frumos albastru pe care l-am vazut la un produs pana acum.


Vine ambalat intr-un tub opac de 15 ml (nu are nici un ingredient caruia soarele sau oxigenul sa ii puna probleme), este usor de aplicat. L-am testat o singura data acum cateva zile si am avut senzatia ca este , intr-adevar, foarte puternic. Nu am tinut produsul un minut, mai degraba vreo 40 de secunde, dupa care l-am clatit. Cuticulele erau, intr-adevar, mult mai moi, dar tot greu de impins cu un betisor de lemn, asa ca, in mod stangaci, am recurs la o chiureta proprie, reusind sa imi "ciufulesc" cam mult vreo doua cuticule. Am avut, totusi, senzatia ca produsul este prea puternic, datorita unei usoare senzatii de inrosire pe care am vazut-o la baza unghiei (spre deget). Data viitoare cnad mai folosesc acest peeling o sa fiu mai atenta cu ce vad si o sa adaug impresiile pe blog.

Am remarcat ca suprafata unghiei era ceva mai neteda decat inainte, si nu stiu daca este efectul glicerinei sau al hidroxidului de sodiu.

Am citit un articol de curand in care gelul de la Sally Hansen nu era recomandat in peelingul cuticulelor (si o data cu el orice produs alcalin), pe motiv ca acelasi NaOH este un bun solvent si pentru keratina unghiilor, facandu-le sa devina in timp mai fragile si mai putin sanatoase. Ar fi ideal daca nu am indeparta cuticulele, daca e sa pornim si de la ideea ca am fost creati cu un corp care trebuie sa functioneze intr-un anumit fel si mai tot ce avem in el este dat cu un scop (mai putin apendicele si maselele de minte, care , evolutiv, nu mai am trebuinta). Insa noi, doamnele si domnisoarele, prea ne iubim manichiura!

Daca e sa compar cele doua produse, cu siguranta as alege gelul Sally Hansen, pentru ca, in afara de agentul alcalinizant, mai contine si antiiritanti (fata de nici unul la Farmec), mai multi umectanti (fata de unul la Farmec) si , avand si acid citric, ma gandesc ca are un pH ceva mai scazut si, prin urmare, ar fi ceva mai bland cu keratina noastra. Nu am avut posibilitatea sa il cumpar si sa ii testez pH-ul (nu se prea gaseste in EU - poate o sa fac testul acesta data viitoare cand ajung la manichiura) dar ma gandesc ca mi-ar placea sa incerc sa ii fac o replica personalizata, incercand sa mentin totusi pH-ul la 10. Evident, as pune cati antiiritanti as gasi si , pentru siguranta, as conserva produsul.

Voi folositi geluri pentru peelingul cuticulelor? Daca da, care este experienta voastra cu ele?


12 comentarii:

  1. am si eu cam un an de cand nu mai tai cuticulele , inca nu sunt perfecte , dar se vede destul de bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt undeva la limita intre impins si taiat, tocmai pentru ca sunt atat de dificile si cand cresc pe unghie, ma paste exfolierea dureroasa si sangeroasa ..:(

      Ștergere
  2. Eu il am pe cel de la SH, din poza ta. Pe el scrie ca se lasa 15 secunde sau maxim 1 minut pe bataturi, eu il las in jur de 30-45 de secunde. E adevarat ca topeste cuticulele, dar am obserat ca si ataca unghia. La inceput il foloseam cam de 2 ori pe luna, acum cam 1 data la 5-6 saptamani, pentru ca am observat ca nu mai am nevoie asa des. Incerc sa nu-l las sa ajunga pe unghie, dupa folosire unghiile sunt mai moi si se intampla ca in decurs de o saptamana sa se rupa sau sa se exfolieze, treaba pe care o previn cu tratamentul cu B5 de la Farmec (e si asta cu ingrediente nasoale, dar isi face treaba). Nu cred ca o sa-l mai cumpar, mi-a cam rezolvat problemele cu cuticulele, si de cand nu le mai tai si le hidratez bine, nu mai cresc ca nebunele, deci nu-i mai ad utilitatea (oricum, il am de un an deja si o sa-mi mai ajunga inca reo 2 ani pe usor, nu are trecut niciun termen de valabilitate).
    Chiar reau sa te intreb daca iti dai seama din ingrediente cam cat ar fi valabil?

    RăspundețiȘtergere
  3. Din paate nimei nu poate sa spuna asta in afara de producator... poti sa scrii la customer care ,daca ai numarul lotului respectiv,cine stie?

    Eu vreau sa mai incerc de cateva ori pe cel de la farmec, dar sunt deja cu inima stransa. De data asta poate fac un scrub mecanic dupa , in loc sa imping cuticulele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am SH si nu am simtit sa imi cauzeze probleme cu unghiile. Il folosesc de 1 an si 8 luni la fiecare manichiura, la inceput foloseam o scula cam dura pentru a curata ce ramanea si tot imi faceam rani. Intre timp m-am lamurit, indepartez cuticula si gelul cu betisorul de lemn si, de cand hidratez macar 1 data pe zi cuticulele cu ulei de samburi de struguri, cuticulele arata mult mai bine.
    Cum spuneam, desi il folosesc la cinci-sase zile, nu am vazut sa imi faca probleme, am unghiile destul de lungute, se mai rup, dar niciodata nu am pus pe seama slabirii lor, ci le rup in diverse accidente casnice. E drept ca folosesc lotiunea aceea de la Farmec de care spunea si Coconut si o baza care se cheama Calcium Gel (dar e de la Orkide si a costat 4 lei, n-as pune mare baza in ea... - macar nu-mi raman unghiile patate).
    Ah, si ti-am dat si un mail acum vreo saptamana, astept cu interes raspunsul tau. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pfuai, Sadie, ce bine ca mi-ai reamintit! la mine inboxul este VARZA , eu uit rapid (pt ca nu mai am timp sa im ipun in task list cui a mde raspuns si cui nu)... Pe aceast acale rog toate cititoarele care mi-au scris si la care am ramas cu raspuns in aer la un moment dat: SCRIETI-MI DES!! intrebati-ma de sanatate, pisati-ma la cap! nu vreau sa va ignor, doar ca am atatea pe cap incat mai uit, ma mai iau cu altele (munca si viata) si... uf, sper ca nu par nesimtita ca ti-am deturnat raspunsul ca sa fac un apel :))

      dar mai bine pun un post:))

      Ștergere
    2. Mersi de raspuns. I-am forwardat sora-mii mailul tau, e in sesiune si invata, dar am pus-o sa-l citeasca si sa-mi raspunda azi, maine, ca sa iti zic cam care ar fi preferintele ei (daca are).
      Nu-ti cere scuze, eu iti sunt recunoscatoare ca ti-ai rupt timp pentru mine.

      Ștergere
  5. Îl am pe cel de Farmec, mă înțeleg bine cu el. Înmoaie suficient de bine cuticulele și apoi fie le rezolv cu un bețișor de lemn, fie cu o chiuretă. Eu îl folosesc săptămânal, nu pentru că ar neapărat nevoie, dar așa m-am obișnuit. Fiind o producătoare profesionistă de cuticule, mi-am format obiceiuri proaste. Oricum, îmi place gelul, iar după el folosesc uleiul de cuticule(tot de la Farmec). Știu că cel de la SH era lăudat și pentru efectele asupra pielii moarte de pe călcâie, l-aș lua doar pentru asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu tocmai ma intrebam daca sa il folosesc sau nu in seara asta - mai ales ca eu am si unghiile destul de fragile si tind sa se exfolieze :D

      ma bucur ca iti prieste, si e bine si daca nu iti simti unghiile afectate

      Ștergere
  6. Astazi am vazut Sally Hansen la sticluta mica in Sephora. Eu folosesc tratamentul OPI Avoplex si imi place foarte, foarte mult. Mi-am recunoscut cuticulele din descrierea ta. Daca nu le ingrijesc in mod constant, se lipesc de unghie si e vai si-amar :( Daca vrei poza cu ingredientele de la tratamentul OPI, sa-mi spui

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Andreea, cred ca intre timp am facut o poza la salon, dar nu mai sunt 100% sigura :)). E bine de retinut cine ma poate ajuta :)))

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.