luni, 25 februarie 2013

Rutina mea de dimineaţă sau ce îmi pun eu pe faţă după ce mă trezesc

Pentru că de prea multă vreme ţin să scriuacest articol, am zis să pun mâna pe taste şi să purced la lucru! Fără alte comentarii, să-i dăm bice!


Dimineaţă:

1. Curăţare.

Pentru curăţare folosesc o spumă hand made, care are în principiu următoarele ingrediente (linkul de mai sus vă trimite la una din multele variante pe care le-am croşetat de-a lungul vremii, care nu are extract de struguri pudră):

water, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, sorbitol, glycerin, panthenol, hydroliyed oats proteins, hydroliyed silk proteins, lactic acid, propylene glycol, diazolidinyl urea, iodopropynyl butylcarbamate, grape extract. 

Câte un fâs, hai, două, la o curăţare (ce-i drept nici nu folosesc produse de machiaj rezistente la apă). Produsul este blând, cu un procent de surfactanţi destul de mic, nu îmi usucă pielea şi nu este parfumat. Culoarea este purpurie (un mov mai deschis dar intens) şi îmi place foarte mult. O consum extrem de repede pentru că nu mă pot abţine să nu o folosesc şi pentru mâini, corp sau copil. pHul este între 5 şi 5,5

2. Tonifiere

Daca am timp şi chef, folosesc tonerul despre care v-am povestit aici

3. Serum cu vitamina C

Îl folosesc de la o vreme zilnic, şi dimineaţa şi seara. Nu îmi usucă pielea, o simt destul de hidratată şi parcă mai fină. Are un pH mic (între 3 şi 3,5, mai degraba spre 3, dar am avut şi unul de 3,4 pentru mine), este plin de umectanti şi parcă îmi văd tenul mult mai luminos şi ... cumva mai plin, aşa, boosted. Fără să fie iritat, ca şi atunci când dai cu alcool şi pare că ai porii mai mici pentru ca pielea este iritată. 

Întotdeauna las 30 de minute între orice produs ce conţine niacinamide şi CE Ferulic, motiv pentru care dimineaţa folosesc mai rar tonerul.

4. Hidratare

Aici am două alternative. Dacă mă simt în formă, folosesc o crema fluidă (şi când spun fluidă păi e fluidă ca apa) cu niacinamide şi matrixyl (adica peptide), plus vitamina C si ulei de rodie, bisabolol şi proteine hidrolizate de ovăz, to name a few, fie gelul cu niacinamide despre care vă vorbeam aici (care este pe terminate însă), fie câteva picături dintr-un serum uleios  - ori unul similar cu ce am prezentat aici, ori unul tot handmade de tip Medik8 (o combinatie de uleiuri cu procent scăzut de acid oleic, cu 7% tetrahexyldecyl ascorbate si un penetration enhancer)

5. Protectie solara

Aici sunt fan Paula's choice si folosesc fie spray-ul cu 30 SPF (care nu se mai fabrică) , fie crema cu SPF 45, care deja pe site-ul american are trecut SPF 50. Dacă este ziua în care mă duc la sală, neapărat crema pentru ca este very water resistent şi eu transpir mult. Dacă nu, spray-ul in bază de siliconi este perfect.

6. Make-up

Sunt adepta puţinului în materie de make-up. Îmi doresc ca, după demachiere, să nu arăt complet diferită. Aşa că aplic următoarele:


a1. primer too faced fara parfum plus FDT lichid (fie un Bourjois, fie un L'Oreal, nu mă întrebaţi cum se numesc pentru că sunt o catastrofă aici, nu reţin nimic!) SAU
a2. FDT mousse l"Oreal matte magique (pe ăsta îl reţin doar pentru că i-am făcut review)

b. pudra translucidă de la Allverde (DM style)

c. primer pleoape (cu peripetii, o sa pun un post separat despre ele) , fard de pleoape Dior si gel eye liner Estee Lauder, mascara Bourjois sau mascara mea handmade (daca nu plouă sau este ceaţă afară)
d. foarte foarte foarte rar blush. Nu imi plac, nu pot sa va spun de ce.

Evident că sunt zile atât de scurte încât şi machiajul meu se rezumă fie la mascara, fie la o nuanţă deschisă de fard de pleoape şi mascara, fie la pudra translucidă şi machiajul ochilor foarte rapid şi discret. 

Cam atât despre rutina de dimineaţă. Când mai am timp - rutina de seară. 

*** SPOILER ALERT***
E o rutină care abundă în tratemente şi exfolianţi şi tinde să se întindă pe cel puţin o oră!





9 comentarii:

  1. Cum se descurca pudra de la Alverde la capitolul matifiere?
    Abia astept si rutina de seara :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinand cont de faptul ca o aplic foarte lejer cu pămătuful, nu prea face faţă, mai ales că sunt o producătoare de sebum de primă clasă. Măcar nu mi se mai blochează porii ca înainte, sebumul curge liber ca râurile patriei.

      Trebui să mai folosesc pudra şi pe timpul zilei. Mie îmi place pentru ca , nefiind colorată, nu crează acea senzaţie de mască colorată. Are doar un ingredient ce oferă strălucire tenului (mica), şi e un sheen foarte placut. Cred că ar avea un pic de putere daca as folosi bureţelul din dotare, dar fiind pudră liberă mereu am probleme în a îl mânui, nu ştiu de ce :)

      Ștergere
  2. super interesant, mi-a placut sa citesc rutina ta de dimineata :) si mie imi place mult crema cu SPF 45, acum 50 de la PC. cu sprayul SPF 30 nu m-am inteles insa deloc, mi-a provocat ceva cosuri :(
    astept cu nerabdare si continuarea pentru seara. eu acum experimentez din nou, tenul meu a luat-o razna de la BHA, efectiv nu stiu ce sa mai fac sa il calmez...o sa imi revin curand sper. te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, inca o colega iubitoare a cremei cu SPF 50 :).

      Seara, dupa cum spuneam in spoiler alert, folosesc 3 sau 4 produse exfoliante... uneori 5... si daca e asa, atunci rutina mea se intinde pe vreo 2 ore , pentru ca las macar 30 de minute pentru ca pielea sa isi revina. Sunt bucuroasa sa vad ca pielea nu mi se descuameaza - cu exceptia zilelor in care imi fac si extractii de puncte negre home made :). dar mai multe in cele ce urmeaza :))

      Ștergere
    2. Eu tocmai am schimbat SPFul spray si m-am intors la cel cu 45 pentru ca incepusera sa mi apara cosuri. Am ramas surprinsa pentru ca nu ma asteptam mai ales ca e destul de laudat. Pana acum n am avut probleme cu produse de la Paula dar se pare ca eu si sprayul nu facem casa buna.

      Ștergere
    3. ai noroc, nici nu se mai fabrica :)) Mie imi placea si imi place f mult textura, nu am patit sa am probleme cu el. Astept cu interes produsul care il va inlocui :D

      Ștergere
  3. Foarte interesanta postarea, imi place sa aflu diverse rutine de ingrijire si abia astept s-o vad pe cea de seara, poate ma inspira si pe mine pt ca momentan e o varza in rutina mea.

    By the way, de ce astepti 30 de minute intre toner cu niacinamide si CE Ferulic? Urmeaza sa pun si eu mana pe CE Ferulic iar eu folosesc lotiunea tonica mereu dar daca-i asa nu stiu daca rezist 30 de minute intre produse :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Sihaya!

      Motivul pentru care astept este foarte bine explicat in articolul de mai jos:

      http://www.futurederm.com/2012/10/25/should-niacinamide-and-l-ascorbic-acid-be-used-together/

      Insa, pentru ca ma tem ca nu se va vedea acest link cum trebuie in comentarii (nu o sa apara ca si link ci un text pe care nu il poti copia), o sa fac azi o postare dedicata :)

      Ștergere
  4. foarte interesanta expunere, profesionala as putea spune
    tot ce am citit imi place
    am sa revin cu drag
    cornelia

    RăspundețiȘtergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.