miercuri, 13 februarie 2013

Beauty Regrets



Da, stiu, e la moda acest subiect, dar imi place atat de mult incat o sa fiu si eu "in trend", cu toate ca nu imi place sa fiu "in trend".

In primul rand, as vrea sa va spun ca textul de mai sus este ceea ce ar trebui sa simtim. Fara regrete, oricum timpul nu se intoarce. Daca avem o lectie invatata de aici, sa ne consideram norocoase pentru ca am devenit un pic mai intelepte.

Haideti sa va povestesc cateva din regretele mele legatede frumusete.

Mi-am tuns parul dupa facultate. Aveam par foarte lung si drept, asa cum mi-ar placea acum sa il am. Si nu am mai reusit sa ajung la aceeasi lungime. Si l-am si vopsit, in repetate randuri, ceea ce pentru un fir subtire si fragil nu e cea mai buna idee. Acum sunt decisa sa nu il mai ating cu vopsea (cel mult henna, daca vreau o culoare) si sa il las sa creasca lung, dupa ce scap de partea de par tratata chimic.

Am fost la un medic nutritionist care mi-a dat un regim "clasic" ce continea Xenical si inca un medicament despre care am uitat. Am slabit cu regimul alimentar intr-o luna cam 10 kg. Complet nesanatos. Si am scapat si de o buna parte a podoabei capilare, acum parca mi se pare ca nu am mai ajuns la desimea de dinainte de acel regim.

Nu am folosit protectie solara adecvata. Desigur, acum ma pazesc de soare cu constiinciozitate. Dar, credula de mine, pana la 32 de ani nici nu ma gandeam ca soarele imi poate face ceva rau. Era chiar bine sa te vada soarele pentru bronzul cel frumos, pentru acnee si alte mituri. Si la mare, ma dadeam cu putina crema cu SPF si apoi la soare. Ca sa ma bronzez mai bine si mai mult. Pentru ca si parintii mei asa credeau ca e sanatos, sa fii bronzat. Nu, nu e vina lor, nu asta vreau sa spun, si e vina lipsei de informare si a reclamelor TV care tot spun ca o piele frumoasa e bronzata.

Am aplicat cantitati industriale de spirt pe ten. Mi-am chinuit pustulele in fel si chip, le-am rupt, jupuit, stors, apasat, you name it. Cu cat un produs pentru acnee ma ustura mai tare insemna ca imi face bine (in mintea mea prostuta).

Am facut exfolieri mecanice dese si agresive. Pe fata, evident.

Am crezut ca 100% bio- eco- naturala o sa imi fie mult mai bine, si mi-am umplut fata de uleiuri si unturi pana cand eram toata plina de pori blocati.

Am suportat cu stoicism la cosmeticiene tratamente de "remodelare corporala" care promiteau sa ma slabeasca in centimetri vazand cu ochii.

Culmea, nu regret compoztitiile parfumate atat de mult, tocmai pentru ca ador parfumurile si inca le folosesc pentru corp si par. Pe fata am renuntat la parfum, dar uneori tot m-as mai scapa la doua-trei picaturi de esente puse in 50 ml de crema. Facand eu un calcul si dandu-mi seama ca procentul parfumat este probabil de 0,1%, am decis ca pentru mine riscul instalarii unei iritatii este minor. Dar o fac foarte rar, ce-i drept, si mai ales cu produse rinse off. DAR inca iubesc iasomia si trandafirii si ylang ylang si alte parfumuri delicioase. Pentru a nu le risipi, o sa le pun in parfumuri uleioase. Si da, va sfatuiesc si pe voi sa evitati pe cat posibil compozitiile parfumate in produse leave in.

Am suportat tratamente cosmetice faciale care piscau, usturau, inroseau. Si nu, nu era vorba de peeling-uri cu acizi.

Am aplicat celebra "crema cu galbenele" si alte creme extrem de vascoase pe pielea mea grasa, dupa extractiile comedoanelor.

Am cumparat zeci de creme anticelulitice sperand intr-un miracol.

Am crezut ca orice e sintetic este , evident, daunator. Am crezut ca "chimicalele" ne imbolnavesc. Am crezut ce spuneau tonele de chain mail letters. Credeam mai degraba cate un blog sau persoana alarmista, care se juca cu fricile mele, credeam ca toate studiile sunt contrafacute. Credeam ca doar unturi si uleiuri Nerafinate sunt utile si folositoare in cosmetica

Am crezut ca un conservant este un produs folost de marsavii de producatori pentr ua extinde durata de viata la raft a produsului, ca sa il cumpere cat mai multa lume (ce ma ducea pe mine mintea sa imi dau seama ca era vorba nu de cat timp sta pe raft, ca sa fie cumparat, ci de contaminarea cu bacterii, ciuperci si mucegaiuri? voi ati manca o ciorba pe care ati lasat-o peste noapte pe masa? )

Am crezut ca un sapun de tip scrub sau cu cafea este anticelulitic.

Am crezut ca tot ce pui pe piele se absoarbe in organism

Nu am stiut de Paula Begoun si de multe din ideile sale decat pana de curand. Si acestea mi-au schimbat tenul in bine (plus sfaturile Corinei

Si lista poate continua. Dar va las pe voi sa comentati ;)

11 comentarii:

  1. Cred ca toate ne regasim in regretul tau despre spirtul pus pe fata, parfumurile puse pe fata (eu in ultima vreme nu le mai suport nici macar in cleansere, nu stiu ce s-a intamplat cu mine) si in sfantul "cu cat un produs ustura mai tare, cu atat e mai eficient" :(

    Si e trist, caci daca suntem atat de multe, nu cred ca e vina noastra individual, cred ca am fost crescute in spiritul acesta intr-o cultura mediocra, invechita si inchisa.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))...bun , cum se zice...sufera baba la frumusete :) , toate am facut greseli in timp ...un lucru bun pe care l-am facut eu ? nu m-am spalat cu sapun pe fata niciodata...nu am facut-o cu un scop anume , ma enerva semzatia...si cred ca mi-a folosit !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. da, am facut si eu multe din lucrurile mentionate de tine si mi-ar fi placut sa fi stiut chiar mai devreme ce stiu acum si ce acumulez pe zi ce trece, dar important e sa privim inainte si sa persevaram cu obiceiurile bune. ps: stiu ca esti ocupata, dar ti-am oferit un premiu pe blogul meu http://specialbeautynotes.blogspot.fr/2013/02/tag-liebster-award.html, nu stiu daca ai timp de el si inteleg daca e, dar vroiam doar sa iti spun :) te pup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am mai primit azi un tag :-)))) postarea este in curs de scriere :))))))

      Ștergere
  4. O mare parte dintre regrete le bifez si eu! :(
    Ah, la fel de mult iubesc si eu iasomia, ylang ylang-ul, geranium si multe alte arome florale. Pe ten am observat ca nu-mi (mai) place deloc sa aplic produse parfumate, pe corp si par le tolerez fara probleme.

    Foarte adevarat textul de pe poza!

    RăspundețiȘtergere
  5. Greseli toti facem...aia e clar...vezi produse anticelulitice care promit minuni si de fapt sunt praf in ochi amestecat cu apa de ploaie...:p Pe mine din fericire natura m-a inzestrat cu un ten fara prea mari batai de cap exceptand micile probleme de deshidratare sau uscare din timpul iernii si sensibilitatea la frig. Dar am gasit solutii si pentru micile impedimente deci e ok.Insa as vrea sa va zic cum am scapat in mod vizibil si timp relativ scurt de celulita.Nu zic ca e simplu si nici ieftin dar e sanatos si de durata.
    1)Eu nu beam apa inainte si mi-am impus sa beau...nu am ajuns la 2 litri pe zi dar oricum beau mai multa decat inainte
    2)Alergat pe banda la o viteza si dificultate moderate (8km/ora si unghi de inclinatie cel mai mic dar nu mai stiu cat era) timp de 30 de minute.Daca puteti mai mult bravo voua!!!
    3)Dupa banda...sauna clasica (finlandeza cred ca ii spune) 2 reprize de cate 15 minute.
    4)Si apoi masajul anticelulitic cu o crema anticelulitica pe baza de cofeina (asta am folosit eu)...ideal este masaj profesionist dar e bun si ala pe care ti-l faci tu cu conditia sa stii cat de cat sa-l faci.Ce am facut eu...am fost de cateva ori la profesionist si am incercat sa fur meserie...am intrebat de ce face intr-un fel sau altul unele miscari si mi-a explicat. Cateva tipsuri ce mi-a dat: pe picioare incepi masajul de jos in sus (pentru a drena limfa si sangele) intotdeauna cu piciorul drept si apoi cu stangul.Durerea e normala dar in timp se mai estompeaza pe masura ce apar si rezultatele.Miscarile trebuie sa fie ferme dar nici brutale pentru ca risti sa spargi vasele capilare sau sa faci vanatai si nici aia nu e de dorit.Si in rest am vazut ce miscari facea el si in ce ordine.
    Hope it helps! Pe mine m-a ajutat si vreau sa zic ca nici acum in timpul sarcinii cand nu mai am voie sauna si nici la alergat nu mai merg pielea mea nu arata rau deloc.Nu mi s-a pus inca celulita la loc!:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea de acum - doar o dieta echilibrata si MULTA MULTA miscare (cardio included) pot face schimbari in felul in care aratam . Sauna nu as face pentru ca, din ce am inteles eu mai recent, prea rece sau prea fierbinte inseamna o agresiune asupra pielii. Poate masajul sa ajute, dar este atat de usor sa agresezi tesuturile incat zic pas. Prefer un masaj lent, de relaxare :)

      Ștergere
  6. Am mai lasat un comentariu inainte si mi-a dat eroare, nu stiu daca a ajuns sau nu in inboxul tau :)
    Oricum, ziceam ca in mare si eu am cam aceleasi regrete - 3 mari si late: sapunul protex folosit excesiv (pt. ca indeca cosurile), spirtul sa inchida porii si lipsa spf-ului.
    E super citatul de la inceput, me like it. Si ma bucur oarecum ca nu sunt singura care a facut greseli cosmetice asa grave, dar cel mai mult ma bucur ca m-am desteptat (sau cel putin asa imi place sa cred).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-a ajuns comentariul anterior, din pacate :).

      Da, acum ca spui de Protex - si eu credeam ca imi usuca cosurile. Dar imi usca toata fata, asa cum nici un sapun handmade nu a facut-o vreodata.

      Am facut cu toate greseli grave pentru ca am plecat la drum pornind de la sfaturile generatiei anterioare care a fost, din pacate,privata de accestul la informatie. Si, din pacate, multi medici sau cosmeticiene sunt inca tributari/tributare acelei epoci si metodelor invechite

      Ștergere
  7. Off cat sufar cand citesc ca pentru toata lumea a fost o revelatie Paula's Choice, numai mie nu mi se arata :(

    P.S. Ai un soi de leapsa la mine pe blog :D http://www.testaholic.ro/blogging/tags/liebster-award-in-care-cica-se-raspunde-la-intrebari-existentiale/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Silvia!

      :)

      Mie mi se arata ca o revelatie sfaturile , nu neaparat produsele. E drept ca am incercat cateva si sunt foarte multumita, dar pentru ca in rest imi fac majoritatea produselor, sunt cumva asa, intr-o zona calduta. Mi se pare ca la capitolul exfolianti si SPF sta excelent si nu am de gnad sa dau banii pe alte produse, mai ales ca nu stiu sigur daca mi se vor potrivi la fel de bine.

      o sa scriu un articol despre ce mi-a placut la Paula's choice, ca veni vorba :)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.