marți, 26 februarie 2013

Ar trebui sa folosim niacinamide si l-ascorbic acid impreuna?

(la un pH scazut, niacinamide si l-ascorbic acid pot colora solutia apoasa in galben)



Un articol foarte interesant, postat pe FutureDerm, pe care va invit sa il cititi . Motivul pentru care eu astept mereu 30 de minute intre aplicarea CE Ferulicului si orice alt produs care contine niacinamide.

Enjoy!


16 comentarii:

  1. Da...foarte interesant..multumesc de link. Eu astept 2 minute intre tonerul balancing de la PC si BHA 2% si mi se pare prea putin. Problema principala este timpul. Reusesc sa mentin exfoliantul in jur de 20,30 minute fara sa pun nimic pe ten, in rest nu prea astept :(
    Cel mai este interesat e faptul ca RESIST Pure Radiance Skin Brightening contine Niacinamide si o forma de vitamina C: Tetrahexyldecyl Ascorbate. Aici nu pot exista probleme? Nu ma pricep la chimie, dar sunt asa de diferite formele? La fel este si RESIST Anti-Aging Clear Skin Hydrator.

    Referitor la combinatii nepotrivite mi-am facut o crema cu destul de multe ingrediente: extract de licorice, jojoba, squalane, emulsifiant, ulei primula, apa, extract de castravete, gel aloe vera, extract de nalba, glicerina, vitamina E, acid hialuronic, ulei coacaze, bisabolol, panthenol, ascorbic acid, conservant. Crezi ca am combinat rau ceva din lista? Rezultatul este foarte fain, de mai bine de o saptamana il folosesc, se comporta foarte bine ca baza de machiaj, dupa care aplic Barely There Sheer Matte Tint de la PC si un pic de pudra.
    Eu visez sa folosesc doar 3 produse: curatare, exfoliere + o crema ce sa contina din toate si sa aiba si SPF 30 si sa fie fara filtre chimice pentru ca nu le suport...inca visez :P

    Aaa..inca ceva, e off topic, ai intrat de curiozitate pe siteul PC Australia la sectiunea sun care? Paula nu are licenta sa vanda anumite produse cu filtre chimice.
    O zi frumoasa,
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ciclul eu mai bine astept un pic decat sa risc e acest articol :)). Eu astept destul de mult intre produse pentru ca le fac in etape seara, incepand cu momentul venirii de la munca.

      tetrahexyldecyl ascorbate nu are nevoie de un pH acid pentru a fi activa - ea este solubila in ulei. Efectele combinarii celor doua ingrediente nu au fost studiate, articolul vorbeste doar de l-ascorbic acid si niacinamide. Parca in articol spune pe undeva si faptul ca tetrahexyldecyl ascorbate se transforma in timp in l-ascorbic acid (nu mai stiu daca retin eu bine sau nu, va trebui sa iim fac timp sa recitesc tot articolul) - oricum concluzia mea personala este ca in cazul acestui derivat sunt safe :).

      ca idee, eu oricum astept cam 30 de minute dupa ce ferulic inainte de a aplica altceva, pentru ca las un pic de timp pielii sa isi revina la pHul sau "normal" :)

      a propos de cremuta ta - banuiesc ca miroase earth-like :) Am incercat si eu extractul de licorice de la Elemental, are un miros foarte puternic si mi-a placut enorm, chiar ma gandesc sa il pun din nou in cremuta - de data asta si cu ceva dioxid de titan pentru ca m-a zapacit culoarea aceea maronie (ca sa fiu draguta si sa nu zic cuvantul cu C).

      Nu cred ca ai combinat nimic periculos - totul e ca in combinatia de uleiuri sa fi ales pe acelea potrivite tenului tau si sa fi ales procentele asa incat sa nu obtii o crema prea emolienta daca ai ten gras sau prea fluida daca ai ten uscat (stiu ca mi-ai mai spus ce tip de ten ai dar ... sunt scurta la memorie mai nou )

      mie imi plac rutinele complicate pentru ca ador sa experimentez cu texturi, produse (mai ales facute de mine). Si imi e tare ciuda ca sunt zile in care nu pot aplica cine stie ce produs drag mie (de exemplu nu pot aplica zilnic mixul de uleiuri - fie ca uit, fie ca las loc serumului cu Retinol de la PC, fie ca parca imi sint tenul prea gras).

      A propos de intrebarea ta cu PC Australia - nu, nu am intrat. Tot ce e posibil, asa cum in EU nu are licenta sa vanda produsele cu benzoyl peroxyde 5% (in EU e limita la 4%) sau BHA9 (prea mult salicilic) sau hidroquinone (care nu e permis in cosmetice...). Eu am incercat o crema pentru depigmentare cu acid kojic (ma rog, kojic dipalmitate, o forma a sa) si nu pot spune ca m-a incantat. Era foarte emolienta fata de texturile cu care sunt eu obisnuita si nu am observat, cat am folosit-o , mari schimbari. Poate trebuia sa folosesc vreo 4 luni, ce-i drept, caci tratamentele dedepigmentare cer timp,dar ... eu nu am mai avut rabdare :) Am cumparat din SUA gelul cu 2% salicilic si 2% HQ ;)

      Ștergere
    2. Salut Simona,

      Mie mirosul cremei nu-mi place, nici culoarea :P Rezultatul este ok pentru tenul meu mixt. De exemplu am crema/gel de la PC balancing si este destul de light. Si e un pic prea siliconata pentru gustul meu. O pastrez pentru la vara :D

      Cred ca in Australia legile legate de produse cu protectie solara sunt mult mai dure, sunt bine cunoscute cazurile de cancer de piele. Eu ma irit de la creme cu filtre chimice :( si pe fata si mai ales pe corp. Am luat cateva mostre de la PC, dar imi este frica sa le testez :D

      Multumesc pentru raspuns,
      Spor, Anca A

      Ștergere
    3. Da, stiu si de ce nu iti place mirosul :)) Eu trebuie sa recunosc ca ma dau in vant dupa mirosurile grele si pamantii. Daca mai tii minte sapunul negru de la Lush, cu carbune, care mirosea a pamant reavan, ala e favoritul meu:))))

      A propos de filtre fizice si chimice - paula's choice are crema de maini cu SPF 30, filtre fizice. Eu o testez de 2 zile si chiar mi se pare fantastica - pacat ca e la tub mic,de 50 ml. Oricum, daca e alocata doar fetei nu risti sa treaca sezonul si sa nu o mai poti folosi pentru ca expira, de exemplu. si eu sunt iritata de unul din filtrele chimice, ma pisca fata, dar am rezistat eroic doar pentru ca nu am gsit o alta crema care sa nu imi incarce tenul si sa imi genereze puncte si cosuri. Daca ma inteleg bine cu SPF30-ul asta, cred ca mi-o iau deindata ce termin tubul mare :)

      a propos, nivea avea o crema de corp cu SPF 50 pt copii, cu filtre fizice, si era OK si pt ten parca... nu maistiu cum se cheama, eu am folosit pentru mine si pentru copil cat am fost la mare , cu mare succes :)

      Ștergere
    4. Salut! am testat SPF 30 pentru maini si nu prea mi-a placut textura, insa a fost doar o mostra si prea putin pentru a-mi spune parerea. Tocmai mi-am facut o comanda de la iherb: 3 creme cu SPF :D si chiar intentionam sa cumpar o crema de la Nivea pentru copii, retinusem de la pasagera vreo doua. Momentan astept comanda de la iherb si ma bucur in continuare de crema colorata de la PC cu SPF 20 :D
      Anca

      Ștergere
    5. whoa, aia da comanda :-) Ce ai pus in cosul de cumparaturi? :)


      crema de la Nivea se gaseste destul de rar - eu pe timp de vara am gasit 2 tuburi in farmacie, la reduceri, cred ca scapau de stoc :-(( parca la sensiblu sau la help net

      Ștergere
    6. Salut!
      Elemental Herbs, Sunscreen Kids, SPF 30+
      Alba Botanica, Natural, Very Emollient Sunscreen, Fragrance Free, SPF 30
      MyChelle Dermaceuticals, Sun Shield, SPF 28, Unscented, All/Combination,
      Physician's Formula, Inc., Super BB, All-in-1 Beauty Balm Concealer, SPF 30, Light/Medium
      un ceai + 2 X balsam de buze kiss my face :D

      Nici nu a ajuns aceasta comanda ca deja am pregatit alta :P unde am pus si Kiss My Face, Sunscreen, with Hydresia, Broad Spectrum SPF 40

      Anca

      Ștergere
    7. whoa, ce harinca ai fost :)) eu, de cand imi fac balsamul de buze, nu mai pun "botul" pe cele din comert :D. Ma mir ca ti le-ai comandat, daca iti faci emulsii ar trebui sa iti poti face si balsamurile de buze :)

      Ștergere
  2. Salut! Mi-am facut balsam de buze dar fara protectie solara. Voi incerca sa adaug dioxid de titanium pe viitor :)
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aa, eu nu retinusem ca acele balsamuri de buze cu SPF in ele.... nu te-as incuraja sa iti faci singura un balsam de buze cu SPF, pentru ca e prea dificil pt un homecrafter. In plus, Ti2O s-ar putea sa iti albeasca buzele. Si mai in plus - trebuie sa fii sigura ca ai un produs care sa fie lip safe . Mai bine iti cumperi SPF-urile , oricare ar fi ele!

      Ștergere
  3. Mersi mult pt link, acum am apucat sa citesc, din punctul meu de vedere e cam trist pentru ca ador lotiunea Skin Balancing. Din fericire momentan il am pe cel Resist, dar cred ca nu am de ales si voi astepta 30 minute, entru ca nu as vrea sa renunt la niciunul dintre cele 2.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut! Vroiam sa-ti pun o intrebare si cred ca aici e cel mai oportun: daca ar fi sa imit noul serum RESIST Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum de la PC, cum as putea sa amestec: acidul hyaluronic, Niacinamide, vitamina C, E, q10, Bisabolol si guma xantan? Mi se par destul de multe si in acelasi timp greu de amestecat. O parte din ingrediente sunt solubile in apa, altele in ulei. Ce emulsifiant, ce gume s-ar putea folosi? Evident sper la o solutie usor light, pentru ten mixt, nu neaparat cu siliconi pentru ca nu ii am.

    Anca A
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca!

      Ce INCI are vit C? Dar vit E? Ce emulsifianti ai si ce tip de ten?

      Ștergere
  5. Salut! Ascorbic acid si tocopherol, mixed. Pretul serumul resist este extrem de mare si m-am gandit ca poate exista vreo solutie sa fie facut acasa. Nu am emulsifianti, tenul meu e mixt. As vrea sa stiu cu ce l-as putea face si ce produse ar trebui sa-mi procur. Tu esti specialista :D

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Ai nevoie sa poti verifica Ph-ul comp zitiei, sa te asiguri ca vitamina C lucreaza la potential maxim

    2. Ai nevoie de conservant, cosgard merge bine intre 3 si 8 (ph 3 si 8 adica)

    3. Incearca emulsifiant de la elemental, emulsifiant pt texturi netede non grase

    4. Trebuie sa ai si un agent de crestere a pH-ului: NaOH, TEA, sodium citrate etc. Il glosesti pe post de stabilizator

    5. Daca ai emulsifiant si sodium hialuronate nu mai ai nevoie de alta guma. Sodium hyaluronate se hodrateaza formand un gel, apoi emulsifiantul va stabiliza faza uleioasa.

    6. Sugestii de % : niacinamide 4%, mixed tocopherols 1%, sodium hyaluronate 0, 2%, glicerina 3%, bisabolol 1%, emulsifiant 5%, conservant procent sugerat de elemental (patca era 0, 6%,). Vit C im fumctie de cat vrei tu, stabilizator de pH in functie de pHul dorit, apa pana la 100%.

    Nu lucrezi in lumina solara, nu lucrezi decat cu instreumente de plastic sau inox, recipient airless opac.

    Sgerez sa ai un pH meter si sa porti protectie pt ochi, fatza si maini, mai ales daca ajustezi cu NaOH , care e o baza f puternica. Produsul poate duce la orbire, deci Mare atentie la manipulare si tine-l departe de copii. Benzile de masura pH nu sunt acurate si cand lucrezi cu acizi sau baze puternice nu fac fatza.

    Desigur poti elimina comolicatiile daca nu pui vit C. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am notat..merci frumos de sfaturi:*

    RăspundețiȘtergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.