marți, 7 iulie 2015

Ce mi-am mai făcut: Makeup brushes - cleanser

EI bine, dragilor si dragilor, mult timp am stat departe de blog din motive personale (lipsa timpului). N-am stat degeaba însă, pentru ca in putinele ore libere pe care le-am avut, am mai meșterit una alta. 

Cea mai recenta este, însă, o găselnița pe care o sa o folosesc cu mare spor, înainte de spray-UL cu alcool: săpun pentru curățarea pensulelor. 

E drept ca nu am multe, si e drept ca nu suport doar sa le scutur. Așa ca ultimul săpun pe care l-am copt a fost turnat in forme convenabile acestui scop. Am câteva la 50g si mai multe la 30 ( nu pot sa fac 2-3 bucăți de săpun, fac 2kg :))h. 

Se folosește cam așa: se trece săpunul (cutia) sub jet de apa, iar apoi pensula se agita circular așa cum făceau bunicii noștri cand se barbiereau. Cand S-a luat ceva săpun pe ea, se continua mișcarea pe dosul mâinii sau in palma. Se clătește si se repeta daca mai este nevoie. 

Săpunul se usucă bine între folosiri, nu are nevoie de conservant si durează .... Cât durează :)

Ce ziceți? :)


4 comentarii:

 1. Hello Simona, buna ideea cu sapunul.

  Ce folosesc eu este solutia micelara pentru curatarea pensulelor. Am gasit una la ~17 lei in Carrefour, fara parfum (de alcool nu se pune problema, ma astept ca nicio solutie micelara sa nu aiba alcool). Cred ca e chiar asta:
  http://www.carrefour-online.ro/igiena_si_infrumusetare/ingrijire_personala/pentru_fata/lotiune_micelara_hidra_demachianta_500ml_hydra_science

  Torn pe o discheta demachianta si sterg pensulele de fard de ochi.
  Nu cred ca ar merge pe o pensula mai mare, de obraz, totusi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. e interesanta alegerea - nu cred insa ca poate fi suficienta niste apa cu umectanti si un pic de tot de surfactant sa curete bine perii. bine, de fapt am o parere mai putin buna despre lotiunile micelare (chair nu le vad rostul de fapt), ceea ce poate insemna ca totusi poate sunt un pic nedreapta.

   consider ca si pentru un ten problematic, tot se poate gasi un cleanser suficient de bland dupa care sa se aplice un toner leave in asa incat sa nu fie nevoie de dischete si lotiuni micelare :D

   si, poti sa ne spui cat de curate ti se pare ca sunt pensulele dupa curatare?

   Ștergere
 2. Buna, pensulele par destul de curate dupa ce le aplic tratamentul de mai sus. Adica urmatorea discheta imbibata e aproape curata.
  Din cand in cand (la saptamana), le mai curat cu un alcool de la farmacie (imi scapa numele acum).
  Chestia cu solutia micelara mi se pare foarte rapida, e ceva ce pot face imediat dupa ce m-am machiat, dureaza mai putin de un minut.
  Sunt de acord ca nu e suficient insa.

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ideea ta! Eu le curat cu sapun lichid si la final cu putin alcool izopropilic.O data la cateva spalari, mai imi fac un moft si le curat cu o solutie speciala de la MAC... cred ca e acelasi alcool cu imbunatatiri, nu i-am analizat (inca) ingredientele.

  RăspundețiȘtergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.