miercuri, 3 iulie 2013

Ce mi-am mai facut: DUPE --RESIST Pure Radiance Skin Brightening Treatment




La cererea unei prietene am incercat sa duplic acest faimos serum in house. Din pacate nu am toate ingredientele ce lupta cu petele, dar din ce am avut, am folosit. Scopul meu a fost sa folosesc in primul rand  niacinamide la un procent mare, precum si extract de licorice, vitamina C solubila in ulei. Si am mai dorit sa am un serum cu finish mat, siliconat. E o emulsie silicon in apa si sunt EXTREM de multumita de ea :) Iata si pozele - comparatie side by side cu serumul Paula's Choice. Ingredientele mele sunt mai jos si, daca o sa mai pun mana pe ingrediente pentru un ten mai luminos, nu o sa imi fie frica sa le folosesc :)

serumul meu:
Water, Cyclomethicone, Niacinamide, Propylene Glycol, Bambusa Arundinacea stem powder, Glycerin, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Sodium Polyacrylate , Cyclopentasiloxane, Trideceth-6, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Camellia Sinensis (white tea) extract, Camellia Sinensis (green tea) extract, Cyclopia Intermedia (Honeybush tea) extract,  CI 77891, Mica, Glycyrrhiza Uralensis (Licorice) Roor extract, Caprylic/Capric Triglycerides, Ceramide 3, Olive Glycerides, Panthenol, dl-Tocopheryl Acetate, Bisabolol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl. Butylcarbamate, Xanthan gum, Sodium Hyaluronate

serumul Paula's Choice:
Water, Cyclopentasiloxane, Dimethicone Acetyl Glucosamine , Niacinamide , Butylene Glycol, Silica , Glycerin , Phenyl Trimethicone , Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabilized vitamin C/antioxidant), Morus Bombycis (Mulberry) Root Extract, Morus Alba Root (White Mulberry) Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract , Ceramide 1, Ceramide 6 II, Ceramide 3 , Scutellaria Baicalensis Extract, Saxifraga Sarmentosa Extract , Phytosphingosine , Sodium Hyaluronate, Cholesterol , Panthenol , Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Tocopheryl Acetate, Bisabolol , Bis-Phenylpropyl Dimethicone , Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer  Pentylene Glycol , Sodium Lauroyl Lactylate, Polysorbate 40 , PEG-10 Dimethicone , Polysorbate 80 , Xanthan Gum, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer , Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer , Carbomer ,Isohexadecane , Hexylene Glycol, Polymethyl Methacrylate , Mica, Titanium Dioxide, Disodium EDTA , Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol .


O ador :)

In poze, serumul mai deschis la culoare (deci fara tenta bej) este originalul Paulei, celalalt este originalul meu . OK, copia mea, caci eu n-am facut decat, ca un epigon, sa copiez ce se putea copia. Deja am pus ochii pe versiunea urmatoare, imbunatatita si adaugita, doar ca ... mai trebui sa reusesc sa fac rost de cateva ingrediente ..... Pana atunci, bucurati-va de poze!








6 comentarii:

  1. Salut! Ce sa zic decat nota 10 :D

    Evident, culoarea galbena vine de la extractul de licorice. N-am lucrat pana acum cu siliconi, dar niciodata nu e prea tarziu. Imi pregatisem un cos de cumparaturi de pe un site din europa cu vreo 2 siliconi insa din cauza timpului nu am mai apucat sa comand.

    Pe langa faptul ca sunt scumpi (unii), cat de greu e de lucrat cu ei?

    anca a

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Well, depinde ce siliconi sunt si ce vrei sa faci cu ei. Cel mai simplu se lucreaza cu dimethicone si cyclomethicone-uri, pentru ca sunt solubile in ulei. ce am folosit eu sunt combinatii de siliconi si polimeri, care nu sunt solubile in ulei. mai am si un silicon la care inca ma chinui sa il integrez in VREO emulsie fara probleme :D .

      eu mai astept sa mai gasesc un extract de licorice water soluble, ca de asta mi s-a luat :)

      Ștergere
  2. Doamne cat de priceputa esti Simona draga si mai ales ce pasionata esti de domeniul asta. Serul tau arata tare bine si pe eticheta si pe mana. Sa-l folosesti cu placere. Eu am serul de la paula si imi place tare mult textura si efectele lui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar acum, brusc, abia astept versiunea 2 :)))) of, hobby-uri....

      Ștergere
  3. Ciudat lucru chimia asta! :D Ar fi super sa avem alternative asa apropiate de produsele Paula. Mi-as mai dori si eu 2 chestii de la ea, insa pretul nu e deloc atragator, mai ales ca bloggerita de la care am cumparat eu BHA nu mai e partener :(
    Sa ne spui daca serumul tau ti se pare mai bun sau mai... altfel decat Paula's Choice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. well, cu siguranta nu e mai bun, pentru ca imi lipsesc o gramada de ingrediente pentru lipta cu hiperpigmentarea. Momentan, este un serum cu multa niacinamide, ceva extract de licorice, vitamina C cat mi-am putut permite (la pretul prohibitiv pe care il are .....). In plus, nu are faza uleioasa, asta daca nu punem la socoteala foarte putinul ulei de cocos fractionat in care este diluat extractul de licorice ...

      Mai pe scurt, inca cateva active si l-as putea considera cat se poate de aproape de serumul Paulei. Pana atunci, eu le folosesc alternativ - dar nu imi pun in ca sperante mari in depigmentarea produsa de serumul meu. Pur si simplu inca nu e suficient :)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.