sâmbătă, 13 decembrie 2014

A fost un bazar de Crăciun și va urma un Blog Sale! (Asociatia M.A.M.E.)

Primul la care am fost, în calitate de expozant. Mi-am luat inima în dinți și am dus câteva produse cosmetice, le-am expus și le-am prezentat cât am știut eu de bine, cu emoțiile de  rigoare. Nu-mi prea place să vorbesc în public, așa că începutul a fost greu.

După prima oră, când am început să cunosc și expozanții ceilalți și după ce am cântat cu foc o seamă de colinde, lucrurile au devenit din ce în ce mai faine! Și constat că marele câștig după un asemenea eveniment este faptul că iei contact cu atâția oameni frumoși din lumea hand made, încât orice emoție datorata evenimentului este mai ușor de suportat astfel!

Ca să nu mă lungesc, căci aseară am dormit doar două ore, iată cam cum a arătat modestul meu stand: balsamuri de buze, spume pentru curățarea tenului, tratament cu antioxidanți, ulei de cuticule, ulei parfumat cu iasomie arabă (da, ador încă mirosurile și, chiar dacă nu aplic pe ten, ulei parfumat pe încheietură tot folosesc!), balsam cu cătină și gălbenele, cremă de mâini cu extract de mușețel, vitamina C și 20% glicerină și săpunele pentru copii, în formă de steluțe.

Și pentru că m-am pregătit îndelung și am stat doar vreo 3 ore acolo, zilele viitoare vă pregătesc un blog sale. Era și cazul, nu? O să scot la vânzare publică restul de produse și, dacă mai am timp, și altele, iar jumătate din această sumă (excluzând transportul, care va fi fie predare personală în București, fie CURIER, nu poșta română) o voi dona unui proiect drag sufletului meu: Asociația M.A.M.E., proiect pornit de o fostă colegă - o femeie minunată și cu un suflet cum rar întâlnești!

Până la postarea mea, vă rog să intrați pe site-ul asociației și să aruncați o privire pe proiectele pe care au lucrat până acum și, dacă nu vă cer prea mult, să le popularizati acțiunile. Veți vedea că nu vă cer luna cu stelele. Și dacă puteți să contribuiți și voi la eforturile echipei de voluntari, fiți siguri și sigure că acești oameni se dedică trup și suflet activității lor, cu rezultate!

Și să revenim. Vin sărbătorile. Poate doriți să vă faceți un cadou vouă sau celor dragi și nu știți ce să (vă) alegeți. Zilele viitoare vă voi oferi câteva opțiuni.

Prețul pe care îl voi afișa este de fapt costul meu de producție, fără marjă de profit: costul materialelor consumabile, al materiei prime, al recipientului, timpul dedicat conceperii rețetei (formula pe hârtie), eventualele teste, timpul efectiv de lucru (de la igienizarea spațiului și a instrumentelor până la curățarea lor), timpul alocat conceperii etichetei și ambalării produsului. Sunt ore în șir petrecute doar cu aceste activități de rutină (etichete, concept de rețetă, manufactură etc.), și cum timpul meu de odihnă (am lucrat noapțile de la 3 AM sau de la 4AM ), îl voi prețui așa cum se cuvine. Sper să îl apreciați și voi! Jumătate din aceste costuri vor merge la finalul blog sale-ului în contul asociației și, evident, vă voi publica și chitanța. Rețineți că aici nu intră costurile de transport și nu voi putea colabora decât cu firmele de curierat sau să vă predau pachetul personal, dacă sunteți din sau în București.

Vă las amintire de la bazar această poza și neclară, unica pe care o am, și promit să revin cu vești!



6 comentarii:

  1. Interesant! Daca stiam unde s-a tinut bazarul asta, iti faceam o vizita. Felicitari pentru prima participare. Nu e lucru usor sa participi, sa nu mai zic atentia la detalii, pregatirea produselor si lartea emotionala. Felicitari
    astept listuta de produse (cu preturi, detalii, etc) si tare as vrea sa iau cateva (cu livrarea prin curier).
    te pup
    TIina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt cam timida :) si nu cred sa mai merg prea curand la un astfel de eveniment! :-)

      DAR ma poti gasi saptamana care vine la blog sale :) Daca ma urmaresti pe FaceBook, am pus o intrebare catre public: ce alte produse ti-ai mai dori la blog sale? cine stie, poate poate ... ))

      Ștergere
  2. Daca iti zic ca te cred?! Si eu stau cam prost la capitolul 'in fata publicului' ;)
    Cu FB-ul nu prea ma impac eu..pe principiul 'I don't do FB, deci nu exist' :))
    dar te voi urmari pe blog.
    si ca sa raspund la intrebarea ta: eu tare mi-as dori o replica la un ser (cum fu replica ta de la ce ferulic). Daca faci sau daca mai ai, pls pick meeee
    Tina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am pus la vot pe FB si o sa aleg de acolo . Oricum pun pe blog ce iese, asa ca .... stay tuned!

      Ștergere
  3. da-mi un semn cand apar produsele ca sunt foarte interesata - Gabriela (colega ta :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha :-))) keep it hush hush ! :)

      daca ma urmaresti pe FB poti veni si cu sugestii ;) chair te rog, ca ma mai inspir si eu!

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.