joi, 20 februarie 2014

REVIEW: Pasta de zahăr pentru epilare + Sânziene şi Mătrăgună = DRAGOSTE



Ani de zile am fost reticentă în a încerca pentru epilarea zonelor sensibile (mustăcioară adică, puful acela mic blond sau brun, depinde de la doamnă la doamnă) pasta de zahăr. Şi nu pentru că nu ar fi eficientă, nu, ci pentru că se pretindea că epilatul cu pasta aceasta este mai puţin dureros. Şi spuneam: n-are cum sa fie mai puţin dureros, că tot fire de păr se smulg. Aşa aţi spune şi voi, nu?

Ei bine, ieri seară am comandat de la Organic Baby trei produse , printre care şi un borcănaş mic de pastă de epilat din zahăr. Am zis că încercarea moarte n-are. Şi iată azi de dimineaţă aveam şi coletul in braţe (plăcut surprinsă, am prins ultimul curier, cred). Deşi se spune că se poate face şi acasă acest produs, am preferat să îl cumpăr pentru a mă scuti de mizerie şi efort. Era vorba de un borcănaş mic, de 140 de grame, însoţit de o spatulă şi 10 benzi pentru epilat. Un kit arhi suficient, aş zice.

Preţul este mai mult decât rezonabil, 27 de lei pentru un produs care ţine mai mult de un an înseamnă o amortizare serioasă a investiţiei.

Dar să revenim la oile noastre. Adică experienţa mea cu pasta de zahăr.

În primul rând, dacă nu ştiţi ce este acest lucru, iată descrierea de pe site-ul Organic Baby:


Varianta naturala si facila de indepartare a parului nedorit, pasta de zahar nu este doar 100% naturala ci chiar comestibila. Poate fi folosita rece sau incalzita, pe toata suprafata corpului - picioare, maini, axila, zona intima, mustata. Se aplica usor si se poate clati cu apa. Este cea mai economica si naturala solutie pentru epilare!
Pasta de zahar va ajuta sa scapati de parul nedorit in doar cateva minute. Poate fi folosita pe orice zona a corpului si smulge parul din radacina, lasand pielea fina pentru pana la 4 saptamani. Acest pachet contine 140 gr de pasta de zahar, 1 spatula si 10 benzi de epilare lavabila/refolosibila.
Formula cerii de zahar Soft este ideala pentru pielea sensibila. Indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii si o lasa catifelata pentru aproximativ 3 saptamani.
Ceara de zahar nu adera la piele, ci numai la firul de par, iar procedeul in sine este mai putin dureros decat varianta clasica. De asemenea, reprezinta o alternativa pentru persoanele cu fragilitate capilara, putand fi folosita la temperaturi mai mici decat ceara clasica.

Nu contine parafina, ulei mineral, fiind 100% naturala.
Instructiuni de utilizare :
1. Aplicati pasta in directia cresterii firelor de par, cu ajutorul spatulei
2. Aplicati peste pasta o banda si apasati pana se lipesc.
3. Cu o mana tineti pielea intinsa si cu cealalta trageti pasta rapid, in sensul invers al cresterii firelor de par.
4. Pentru a indeparta resturile de ceara ramase pe piele clatiti cu apa si aplicati o lotiune hidratanta.
Ingrediente : saccharum officinarum, glucose, aqua, citrus limonum




Suna bine, nu-i aşa? E o pastă din zahăr cu apă şi zeamă de lămâie. Fără conservant, pentru că este un produs în bază de zahăr care se autoconservă (cam ca mierea). Pasta este translucida, destul de încăpăţânată la scos din recipient. Am făcut din ea o bilă pe care am întins-o cu degetul pe zona ţintă, în sensul creşterii firului de păr, apoi am aplicat o bucată din banda pe care am tăiat-o în forma potrivită, am apăsat câteva secunde ca să se lipească de pastă şi....




...ei bine, aici e-aici. Stiti momentul ala, cand aplicati o banda epilatoare pe moustache si întindeţi pielea si numarati pana la 3 ca sa trageti in sensul opus creşterii firului de păr, iar când aţi ajuns la 3 mai staţi câteva secunde aşteptând şi nevenindu-vă să efectuaţi mişcarea decisivă, pentru ca anticipaţi durerea crunta şi vă stă o secundă inima în loc şi simţiti adrenalina.. şi vă spuneţi "acum!" dar nu trageţi pentru că ştiţi că vine durerea si tot trimiteţi creierului comandă "misca din mână!!" dar mâna stă pe loc? Ei, îl ştiţi? Ei bine, uitaţi de el!!! Am stat ca fraiera secundele alea, aşteptând să îmi treaca zvâcnetul inimii şi să trag împăcată de piele şi fire încheind cu o apoteotică durere.... am tras dupa mult timp şi... o mică pişcătură şi gata. Pielea era un pic înroşită, firele se păr se vedeau pe bandă. VICTORIE! 

Ce se întâmplă, domnule?? M-am întrebat eu. Păi mă uit pe bandă. Fire de păr. Pe piele mai erau două-trei, dar merg la pensetă. Pielea este VIZIBIL mai putin iritată ca după benzile epilatoare clasice. Pe piele urme fine de pastă, se spală repede cu apă. Reiau operaţiunea cu o bandă nouă şi pe cealaltă parte a feţei, succes major. Durere mult mai mica, piele vizibil mai puţin stresată. Incredibil, vă jur! Am o mare toleranţă la durere, dar nu suport benzile de epilat clasice. Azi mă duc şi le arunc la gunoi. Sunt oribile. Inutile. Jalnice. Mi-am găsit dragostea vieţii mele - pasta de zahăr! 

Hai să vă fac şi un mic rezumat:
  • Se ia greu din recipient cu spatula, nu se poate întinde uşor cu spatula . Eu am făcut o bilă din ce am luat de pe spatulă şi am purces la operaţiune. Prietena mea de nădejde Adiana îmi spune, după ce îi povestesc: "l-ai încălzit? se incălzeşte până se înmoaie pasta, la bain marie!". No, amu ce să zic, am fost bleagă, nu? Probabil că foloseam şi mai puţin produs dacă eram deşteaptă (nu a fost cazul). Însă bain marie... timp pierdut... cred ca data viitoare o să fac la fel ca şi azi, cu riscul ca, în loc să trag de produs un an, trag 6 luni. La cât costa vs cât costă benzile de epilat Ve*t, de exemplu, merită ! 
  • Benzile cu care vine produsul sunt foarte late. Eu am taiat mai intai o fâşie de 5 - 6 cm ,cam cât ar fi benzile de epilat clasice, apoi acea fâşie am tăiat-o pe lung în două. Se clătesc usor cu apă călduţă, se pun la uscat pe un şerveţel uscat şi curat şi se refolosesc
  • Ne clătim cu apa caldă pentru a înlătura eventualele urme de pastă, apoi protejăm pielea cu un toner bine formulat, hidratăm, aplicăm protecţie solara neapărat. Oricum e bine să o aplicaţi zi de zi, dar post epilare e musai musai. 
  • În descrierea produsului văd o mică neclaritate: pe de o parte se spune că înlătură celulele moarte de la suprafaţa pielii, iar în fraza urmăroare aflăm că nu aderă la piele, ci numai la firul de păr. Cum văd eu lucrurile, pasta aderă la stratul superficial din stratum corneum, dar într-un mod mai blând decât ceara. Se şi simte la smuls, pentru ca nu este atât de lipită de piele, durerea este mai mică, nu se smulge un strat cum păţeam înainte, să am zone roşii cu coaja câteva zile. Dar aderă usor pe piele, altfel nu ar putea înlătura celulele moarte si deja descuamate sau în curs de descuamare. Eu aşa citesc textul, ce e important e să reţineţi că firele de păr pleacă, pielea rămâne.
  • Se aplică rece sau uşor încălzită, după cum am aflat şi eu tardiv. La fel ca si benzile cu ceara "clasică". 
  • Borcănaşul ţine o veşnicie. Pentru zone de corp mai mari fie vă luaţi varianta mai mare, fie învăţaţi să vă faceţi singure acasă. Nu pare greu, dar pare messy şi eu probabil că aş face zahăr caramel ;)
  • Tenul să fie curat şi spălat înainte de operaţiunea epilatul

Recomandare? 1000% DA. Merita cumpărată, nu are parfum, raportul calitate preţ este excelent. Furnizorul livrează rapid şi văd că acum există şi o promoţie. Cine cumpără în valoare de minim 89 de lei primeşte cadou o pastă de dinţi. Eu nu am fost pe fază şi am pus comandă mai mică...



ATENTIE!



Menţionez că acest produs este cumpărat de mine, nu vine la pachet cu o promoţie. Am fost şi sunt entuziasmată de rezulate şi vreau sa împart bucuria cu toate cititoarele mele! 

10 comentarii:

  1. Salut Simona! Sa-ti spun sincer ca pentru mine pasta de zahar este cea mai mare descoperire din ultimii ani. Eu nu am probleme cu mustata, pe picioare e marea problema. De obicei folosesc aparatul. Rezultatul: GROAZNIC. Apoi m-am gandit sa ma duc la un salon, sa folosesc ceara. Rezultatul: nu m-am dus de frica, am gasit prea multe cazuri, prietene mai exact iritate dupa o astfel de incercare. Apoi m-am gandit sa incerc benzi cu ceara sau sa ma fac acasa. Documentandu-ma mai bine, experienta cu ceara nu pare una prea placuta.

    Apoi am descoperit Parissa Chamomile Body Sugar de pe iherb...a fost dragoste la prima vedere, firele de smulg in proportie de 80-90% fara durere. Mi-am cumparat si eu de pe organikbaby doua tipuri de pasta de zahar, dar nu si pe aceasta la borcan. Inca nu le-am testat pentru ca momentan nu-mi scot picioarele la vedere, abia de saptamana viitoare revin la sala, deci parul poate sa mai creasca putin.

    In general nu recomand incalzirea acestul tip de pasta testat de tine, desi se intinde mai greu, il prefer mai tare si rece pentru ca prinde mai bine firul si nu arde pielea.

    Si eu recomand pasta de zahar 100% :) iti schimba viata in bine
    Anca A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yeah, baby!!! deci nu sunt singura:) Inca nu imi vine sa cred - duc mana la locurile alta data sensibile si cu strat de piele luata si SUNT OK!!! nu ma las pana nu convertesc poporul de doamne prietene sa isi cumpere si ele :)))))

      Ștergere
    2. Simona, eu incerc sa-mi conving toate prietenele mele sa foloseasca, pentru ca merita pe deplin, dar pana acum nu am reusit. Fie prefera salonul, fie folosesc ceara acasa :|

      durerea cauza de 1 fir smuls cu aparatul > durerea provocata de pasta de zahar

      Anca A

      Ștergere
  2. Eu am incercat sa imi fac, acum vreo 2 ani cred, dar nu mi-a iesit chiar bine. Adica mi-a iesit ok pentru epilat asa cu benzi, dar eu vroiam cealalta varianta, stii tu, cu bila :). In cazul asta aplici ceara in sensul invers cresterii firului, si s-ar parea ca durerea si iritatiile sunt si mai mici. O sa mai incerc sa vad ce imi iese, pentru picioare. Pentru mustacioara insa, cred ca m-ai convins sa iau un borcanel gata facut :)
    N-as vrea sa vb. prostii, dar parca din ce tin minte ca m-am documentat acum 2 ani, fetele alea adaugau putina apa calda daca se intarea mai tare pasta si o modelau putin in maini, ca pe plastilina, asta daca nu ai chef de bain marie, evident.

    RăspundețiȘtergere
  3. Procedura asta trebuie incercata, am auzit prea multe despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am incercat mai demult pe picior cu pasta facuta de mine si tin minte ca nu am fost multumita, dar nu mai stiu si motivul. Acum ca ti-am citit articolul, voi incerca maine la mustata folosind benzi. Atat de bine mi-ai descris trairile de inainte de a trage fasia de ceara :)) numar pana la 3 de vreo 5 ori :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Simona,
    Ce ai tu nu este pasta de zahar, este ceara de zahar, putin diferita. Uite link: http://pasagera.ro/indepartarea-parului-facial-inestetic.html, citeste la partea despre sugaring. In fine, nu conteaza cum ii zice, conteaza ca este eficienta, o prefer si eu.
    Incearca sa aplici putina pudra simpla (poate fi si pudra minerala pentru make-up) pe zona pe care doresti sa o epilezi, eu am observat ca pielea se irita si mai putin in acest fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eram convinsa ca este unul si acelasi lucru :) ma duc imediat sa vad articolul tau!!

      Ștergere
  6. Dupa cateva incercari reusite de a face pasta/ceara acasa si multe incercari nereusite, ma gandeam sa o cumpar si eu pe cea de pe organicbaby, dar pentru ca intotdeauna verific si site-ul farmaciei Tei inainte de a lua ceva, am descoperit ca au si ei un produs similar. Nu l-am testat inca, asa ca nu pot spune cum e, dar vad ca are tot 140 g, iar pretul e de 13 lei. Marca este Karaver si zic pe site ca include si benzi refolosibile. De asemenea, la farmacia Tei se poate ridica produsul direct de la ei dupa o precomanda online, asa ca transportul poate fi 0. :)

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiam de acel produs (a propos, scuze ca raspund asa tarziu, dar am fost intr-un lung concediu!), sper sa fie la fel de bun ca al meu! :) sa ne spui si noua cum ti se pare :)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.