luni, 3 februarie 2014

BLIND REVIEW: Eve Lom - INTENSE HYDRATION SERUM 30ML



Din ciclul marketing si nu numai :)

Un serum hidratant intensiv, 30 ml - 75 GBP.

Ce promite? 



Moisture does great things to our skin and EVE LOM Intense Hydration Serum is the master. Clinically proven to increase your skin's moisture levels by up to 20% in just two hours, our simple but highly effective concentrate uses Hyaluronic Acid (which is also produced naturally in the body) to help smooth, plump, hydrate and protect your complexion. So, when your skin feels parched, help replenish your inner supplies and give your skin a long, cool drink of EVE LOM.

Benefits:
Gives skin an instant and long-lasting moisture surge
Visibly plumps and smoothes the skin to eases the appearance of fine lines and wrinkles
Helps protect skin from dryness and damage
Lightweight, concentrated and easily absorbed
Ideal for normal to dry skin, in need of extra hydration


Ce contine? 

AQUA (WATER), GLYCERIN, PHENOXYETHANOL, SODIUM HYALURONATE, PANTHENOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN

Cum replicam produsul? 

1. Aqua - apa. Distilata, de preferinta - pana la 100% din compozitie
2. Glycerin - glicerina, preferabil 3%
3. Phenoxyethanol, ethylhexlglycerin - conservant, procent maxim 1% in formula (aici gasiti un link catre un alt conservant ce poate fi folosit in produs)
4. sodium hyaluronate- sare a acidului hialuronic, efect de hidratare. daca are greutate moleculara mare, are putere de gelifiere dar nu poate patrunde mai departe de stratum corneum. maxim 1% in compozitie, este situat dupa phenoxyethanol in formula si as banui ca este ca procent intre 0,5% si 0,8%
5. panthenol - provitamina B5. Umectant si reparator, dupa sodium hyaluronate, deci banuiesc ca ar fi si el intre 0,5% si 0,8%

Apa distilata se fierbe si se asteapta sa ajunga la temperatura camerei. Se dizolva in ea glicerina, panthenolul si conservantul, apoi se disperseaza acidul hialuronic (sarea - sodium hyaluronate) amestecand continuu si avand grija sa nu se aglomereze in solutie. In circa 3 ore Na Hyaluronate ar trebui sa fie hidratat  si compozitia seva prezenta sub forma de gel. Se toarna frumos in recipientul curat si dezinfectat cu alcool sanitar. Si gata.

Cat costa? 

In functie de magazinul de la care va faceti cumparaturile. Cu siguranta NU costa mai mult de 5 lire sterline, daca nu puneti la socoteala materialele de unica folosinta si nu va acordati vreo plata pentru timpul alocat manufacturarii serumului.

Merita sa il cumperi?

Daca stii sa iti faci singura cosmetice, NU!. Daca nu stii sa iti faci singura cosmetice, NU! Este un produs cu un pret exorbitant pentru 3 ingrediente active. Pentru snobi, ma scuzati.

Atentie deci la etichete ;)


6 comentarii:

  1. Salut! Categoric nu merita cumparat, nici daca nu iti faci singura cosmeticele. E pacat sa dai o suma mare de bani pentru un produs care, desi poate promite multe, valoreaza mult mai putin.

    Dar, desi pare simplu ca amesteci cateva ingrediente, poate fi complicat pentru unii. Multumesc, Anca A

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AM vazut un serum cu sodium hyaluronate, 10 ml, a DM, undeva la 20 de lei. deci 30 ml - 60 de lei, 12 lire aproximativ. puteau de banii aia sa puna si o picatura de glicerina si panthenol si voila!

      Ștergere
  2. Ma intreb cum isi justifica ei un astfel de pret. Ingredientele nu par din cele mai scumpe iar reteta nu pare deloc complicata. Am ramas cu gura cascata atunci cand am vazut lista de ingrediente. Urat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabi recipientul ;) si marketingul. si adaosul comercial. si toate celelalte cheltuieli. si fitzele. ;)

      oricum e de inteles ca pt o firma f mica sa incepi cu un pret mare pt ca ai ffff multe de amortizat si inca nu ai o piata. nu poti incepe cu un pret mic si sa il cresti, ci invers.... dar daca esti firma mare , cam greu :))

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.