marți, 8 ianuarie 2013

Ce mi-am mai facut: Skinceuticals CE Ferulic replica





O poza nu prea reusita, facuta in graba, pentru ca trebuia sa ma laud un pic! Nu de alta , dar nu am avut timp sa imi fac propria formula asa ca am "trisat" un pic si am facut un fel de copie dupa formula Skinceuticals. Si anume nu eu am facut formula, ci ea este luata de pe unul din site-urile de unde ma aprovizoinez.

Pe scurt, a iesit un serum cu un miros .... specific (datorita solventilor), putin gelifiat (datorita acidului hialuronic), cu un pH =3 (datorita acidului ascorbic) corectat cu NaOH. Ingredientele? iata:


Water, Ethoxydiglycol, L-Ascorbic Acid, Propylene Glycol, glycerin, Laureth-23, d-alpha Tocopherols, Ferulic Acid, Panthenol, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl. Butylcarbamate, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide.


Formula Skinceuticals contine :

  • 15% l-ascorbic acid
  • 1% tocopherols
  • 0,5% ferulic acid.


In rest, serumul meu contine:

  • 20% ethoxydiglycol
  • 10% propylene glycol
  • 3% glycerin
  • 3% laureth-23
  • 0,5% panthenol
  • 0,5% conservant
  • 0,1% sodium hyaluronate
  • NaOH - cat trebuie pt pH-ul dorit
  • apa up to 100%


Formula este cam lipicioasa si da, pisca, la acest pH. As vrea sa fac zilele viitoare o formula si mai light, cu alt emulsifiant (lecitina si polysorbate 80 - oricum mult nu trebuie pentru a emulsifia 1% grasime), as elimina ethoxydiglycol-ul si as lasa propylene glycol, as adauga si bisabolol si ceva extracte fresh home made: calendula, chamomile si centella asiatica - hidroglicerice.

Pana voi face eu o alta versiune de test, o folosesc pe aceasta, pe care o ador!

Voi ati avut ocazia sa incercati CE Ferulic de la Skinceuticals? Cum vi s-a parut?  Care este senzatia pe piele?

16 comentarii:

  1. Supercalifragilisticexpialidocious! Bafta la alte potiuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Simona,
    Te citesc cu interes si sunt vesnic uimita de inventivitatea si pasiunea ta pentru cosmetice bine formulate. Felicitari si multe reusite. Irina Anghel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Irina! Doamne-ajuta, sper sa reusesc sa imi fac cat mai multe si diverse!

      Cred ca oricine, cu un pic de rabdare, mult efort de documentare (si financiar...) poate sa faca asta, intr-o lume in care infomratia este disponibila online. Insa e adevarat ca iti trebuie o anume dispozitie pentru asta....

      Ștergere
  3. Buna, Simo! La PH-ul acesta, serumul este recomandat tenurilor grase nu?Pt ten uscat nu merge,nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca!

      pH-ul nu indica tipul de ten pe care poate fi folosit. exfoliantele cu AHA (acid glicolic, lactic, malic samd) sunt recomandate mai ales tenului uscat, pentru exfoliere, si au un pH scazut si ele.

      Serumul are o cantitate mare de umectanti (glicerina, pantenol, acid hialuronic, propylene glycol) si cred ca este foarte potrivit si tenului uscat.

      Iti recomand sa te uiti pe site-ul skinceuticals si sa vezi si cum il recomanda ei si , evident, review-urile pe care le primeste produsul lor. Eu chiar cred ca este un produs minunat, doar ca mi se pare extrem de scump si, daca mi l-am putut face in house... all the better!!

      Ștergere
  4. multumesc, vad ca si ei recomanda pentru tenul uscat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;) mi s-a facut pofta, cred ca plec sa incep ritualul de seara :)) cu CE Ferulic, desigur!

      Ștergere
  5. Eram sigura ca ti l-ai facut singura :) Cand mi-ai spus ca-l folosesti, te-am intrebat daca nu cumva l-ai cumparat (desi eram aproape sigura ca nu), dar nu ai raspuns. Acum te intreb din nou, isi merita banii? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuzee, sunt abonata la tine cu wordpress si uit sa verific reply-urile!

      Eu zic ca MERITA. De o saptamana, cu tratament mixt si 2aplicari pe zi simt ca am tenul MULT mai luminos, curat, pori mici. Par mai tânara- dar o sa revin cu un post cu toată rutina!

      Ștergere
  6. As vrea si eu sa-l incerc.Nu faci sa-mi vinzi si mie unul? :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hehe :)) serios? pai daca vrei sa il incerci, da-mi un mesaj, nu de alta dar nu cred ca am datele tale de contact :)

      Ștergere
  7. Buna Simona,
    Ce-mi place serumul tau, good work!:)).
    Am si eu de gand sa fac o varianta a serumului de la Skinceuticals, fara propilenglicol si acid hialuronic insa. Vreau sa mai pun in el ceva aloe vera gel, extract Co de calendula, bisabolol si poate un strop de ulei de safflower bio.
    Abia astept sa-mi fac maglavaisul, insa nu am acid ferulicsi nu prea stiu de unde sa-l iau. Tu de unde il comanzi ?Ai vreun site preferat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Karen,

      Iti urez succes la lucru! Din pacate nu te pot ajuta cu informatia ceruta, iti las tie placerea de a descoperi acel furnizor. Iti pot spune doar ca eu nu am gasit in Europa.

      Pe pagina de Disclaimer si Contact am spus ca nu voi oferi informatii despre furnizorii de la care imi cumpar ingredientele, persoanele care au deja placerea de a isi face singura produsele au deja propria lista, obtinuta dupa indelungi cautari. Imi pare rau daca raspunsul meu nu te satisface pe deplin.

      Simona

      Ștergere
  8. Buna!
    si pe mine m-ar interesa aceasta replica,avand in vedere pretul originalului.
    cum pot afla mai multe detalii despre pret si altele?
    te pup , Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Mihaela,

      eu in curand termin sticla asa ca o sa imi mai fac. Imi gaseti mailul pe pagina Disclaimer si Contact - in partea dreapta a blogului, dai un pic scroll down si o gasesti. Mailul e ca si numele blogului (fata .blogspot.com), la gmail.

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.