luni, 4 martie 2013

Testing , testing! Paula's Choice BHA 2% (lichid) si RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30

Foarte pe scurt - am noi sperante in ceea ce priveste imbunatatirea tenului meu, o data cu testarea a doua produse: BHA lichid (nu gel, cum am folosit pana acum) si un nou sunscreen pentru ten.  Cate doua mostre din fiecare.




Cele doua mostre (aproape 6 ml de produs) au poposit deindata de am ajuns acasa intr-o sticluta cu pipeta, pe care o tin in dulapiorul din baie, departe de lumina). Folosesc cam 8 picaturi la o aplicare: le pun in palma stanga (curata, evident) si , pe fata proaspat spalata si tamponata cu servetele de unica folosinta, le aplic mai intai pe zona T (cu degetul, tamponand usor pielea), dupa care restul de produs se intinde pe restul fetei, cu palmele. Evit, bineinteles, buzele si ochii.

Prima impresie pe care o am - m-a surprins in mod tare placut lipsa "luciului" pielii, asa cum se intampla in cazul gelului cu BHA. Pielea este mai mata (lipsa agentului gelifiant) , dar nu ma "strange". E drept ca nici nu am avut curaj sa stau 30 de minute asa, mai ales ca eu dupa exfolianti imi pun de obicei tonerul. Tonerul meu este de fapt un gel, asa ca aplic vreo 5-6 picaturi pe fata si inca 2-3 pe decolteu. Corina ma sfatuia sa aplic invers, mai intai tonerul si apoi exfoliantul, dar mereu uit sa fac pasii astia si ma ia "mana" pe dinainte, aplicand mai intai exfoliant si apoi toner. Poate ca daca am pus in scris o sa imi intre in reflex, cine stie?

Porii nu par la fle de incarcati de sebum dimineata, ceea ce ma bucura. Dar mai mult ma bucura faptul ca, dupa aplicarea BHA lichid, urmata de toner, serum Paula's choice (resist) si crema cu SPF 30 (Resist ultimate anti aging hand cream), urmate de o iesire afara si de o revizuire a tenului in fapt de seara, am remarcat cu bucurie faptul ca .... NU ESTE LUCIOS. Dar deloc. Fara primer, fond de ten, asa, simplu. Un ten cum nu am avut NICIODATA la finele unei zile. Vorbeam cu Alina Diana (aka ADiana, daca nu v-ati prins :P) si parerea ei era ca , intr-adevar, este mai degraba meritul BHA-ului si mai putin al cremei cu SPF (care nu are un finish asa gras ca cea cu SPF 45). Un simplu... WOW!!!!

Abia am inceput folosirea lichidului, si cred ca il voi mai folosi toata saptamana (am pus si dimineata si seara, si pentru experiment asa o sa fac - cu exceptia acesteiseri, in care voi face peeling-ul cu 5%, maine o sa fac pauza la BHA. Trebuia sa fac si de dimineata, dar ... am UITAT complet).


Apoi, al doilea produs pe care l-am incercat - RESIST Ultimate Anti-Aging Hand Cream SPF 30. Pe fata, nu pe maini. Rezultat? In fine, un produs care nu ma pisca. Ceea ce ma incanta. Are filtre fizice, nu lasa urme albe pe chip (datorita faptului ca particulele au marimi foarte mici, cred ca sunt micronizate - si se pare ca un studiu confirma faptul ca ele raman la suprafata pielii, trebuie sa il caut!), si are un finish mat pe pielea mea, ceea ce la SPF 45 nu puteam sa spun, desi claimurile produsului acestea erau. Textura destul de fluida, light, se absoarbe repede, il iubesc, recunosc ;)


Le-am luat (mostrele) de la Corina, inaintea workshop-ului de sambata, cand a fost atat de draguta incat sa imi ofere si un mic cadou - un serum pe care ea l-a inceput dar cu care se pare ca nu se intelege.... unul din favoritele mele, insa , si anume..... RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum 

Din pacate vad ca nu pot pune si poza de pe site-ul oficial, dar daca aveti linkul banuiesc ca nu mai este asa necesara. Textura este minunata (pentru ca , dupa cum poate deja am mai spus de nenumarate ori, iubesc siliconii), e packed cu good stuff si este o aditie minunata fie inainte de alt serum, fie in loc de, fie alternata cu un serum uleios cu antioxidanti. chipul meu este etern recunoscator !

Nu am pus lista de ingrediente pentru ca ea este disponibila pe Paula's Choice.

Eh, si pentru ca m-am intins destul cu postarea, sa va las sa mai si munciti, ok? Ma pregatesc sufleteste pentru dragul meu peeling de diseara -  sa ii dedic un articol curand!

8 comentarii:

  1. 'neata
    pareri proprii: tocmai ce mi-am achizitionat si eu bha 2% lichid.l-am folosit odata si mi-a uscat fata crunt.de atunci folosesc exclusiv aha 10, tot de la pc,da' crema, nu varianta lichida.mult m-a ajutat si crema hidratanta +serumul de la tine, mersi inca odata.am cam pus bha deoparte, da' o sa reiau aplicarea lui.
    anyway, cu privire la spf, si eu am folosit-o pe ce de la pc, intr-adevar, singura care nu m-a usturat defel, dar cum pretul era destul de piperat, si mi-am cumparat de pe iherb kiss my face spray cu spf 30.foarte bun, tot filtru fizic, fara urme albe, foarte bun, ti-l recomand cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Anonima :) ma bucur ca ti-au placul lucrusoarele de la mine :)) Da, reactionam diferit la BHA, in functie de tipul de ten. Eu aseara am facut peeling-ul cu BHA (am incercat varianta 10%), dupa care am bombardat fata cu gel cu acid hialuronic, ulei de cactus si serum de la paula's choice (era la indemana). Trebuia sa pun poate mai putine lucruri, dar chiar simteam cum ma tine fatza si nu mi-a placut :)

      cu 2% BHA lichid m-am inteles bine, o sa il aplic totusi doar seara, lasand pt dimineata CE Ferulic, care e si cu efect exfoliant la pH-ul lui mic. Crema cu SPF e faina, dar asa de multe lucruri bune aud de Kiss My Face ca mi se face is mie pofta :))) doar ca nu stiu daca mi se va potrivi si nu prea as face acum inca o investitie...

      Ștergere
  2. 1. De unde si cat au costat mostrele tale? Eu le-am comandat direct la Paula's acum cateva luni, am profitat de o oferta. Am incercat insa numai AHA si a durat f mult pana am intrat in posesia coletului.
    2. Eu am PC Spf 45 si nu-mi luceste fata, foarte putin dar la cateva ore dupa aplicare. Doar ca nu-l pot aplica si in jurul ochilor, ma ustura pielea ingrozitor.
    Deci cea pentru maini este si mai ok, bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, de la Corina le am.

      acum sunt fericita ca am gasit ceva in dulap... despre care uitasem :) o sa postez despre el :)

      Ștergere
  3. Ai luat mostrele de la Corina, am gasit acum. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna!
    Experienta mea cu PC a fost una urata, m-am ales cu multe cosuri in urma folosirii bha 2% lichid si tonerului Skin Balancing. Din pacate am apucat sa comand setul Skin Balancing complet din US pana sa imi dau seama ca nu mi se potriveste (aveam produse comandate de la Corina Allan dinainte), iar acum nu am ce face cu el. Am platit 116$ pe el, acum am vazut ca l-au facut 127$. Daca cineva il vrea, este nedesfacut, l-am primit in august, il dau cu 100$, mai las daca e nevoie, ca nu am ce face cu el. Va las adresa de mail : viobarbu@yahoo.com 0756333781

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. claudiapitulac@gmail.com17 august 2014 la 23:14

      Mai ai vreun produs PC de vanzare? ms

      Ștergere
  5. Buna!
    Am si eu cateva produse PC din America pe care doresc sa le dau, le-am primit cadou, dar eu nu folosesc, sunt fan Dessert Essence: Skin Balancing Pore-Reducing Toner, Skin Perfecting 2% BHA liquid, Skin Balancing Ultra-Sheer Daily Defense spf30, Barely There spf 30. Le dau cu 200 Ron pe toate. 0747434422 boiciuc.maria@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.