miercuri, 2 ianuarie 2013

Blind Review - Eucerin Aquaporin Active Light





"The refreshing and fast absorbing texture provides normal to combination skin with intense and long lasting moisture - even in deeper epidarmal skin layers. The skin instantly feels soft, supple and fresh ans stays so over time.

With nature-identical gluco-glycerol: this ingredient activetes skin's natural moisture network by creating new aquaporins. Aquaporins regulate the moisture flow into and out of the cells , thus ensuring an optimal moisture distribution in different epidermal layers. For normal to combination skin that lacks moisture. Also suitable for sensitive skin. Absorbs quickly. Non comedogenic. Excellent makeup base."


Ingredients:


Aqua, Glycerin, Glyceryl Glucoside, Dicaprylyl Carbonate, Distarch Phosphate, Glyceryl Stearate Citrate, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Myristyl Myristate, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Butylene Glycol, Carbomer, Sodium Polyacrylate, Alcohol Denat., Methylisothiazolinone, Phenoxyethanol, Parfum.

 Acest produs a fost propus aici spre reivew si, deoarece Corina este extrem de ocupata si nu poate face review-uri atat de des pe care se poate, o mana de ajutor poate fi binevenita. Evident, acesta este un review in care imi exprim propria opinie in legatura cu acest produs, bazata pe propria experienta cu ingredientele cosmetice, dar si bazata pe dictionarul Paulei Begoun (si nu numai, in mod evident).

Ingredientul vedeta este glyceryl glucoside. Puteti citi mai multe despre el si in dictionarul de ingrediente, aici, dar si in linkul din lista de ingrediente de mai sus, care duce catre un abstract al studiului facut de Eucerin. Acel document este un fisier PDF, il puteti deschide cu Adobe Reader. 

Ingredientul este cotat cu BEST pe Beautypedia, studiile facute de Eucerin sunt si ele minunate (de altfel cum sa nu fie, din moment ce vorbim de un produs facut de ei, ar putea fi acuzati ca sunt partinitori) si se pare ca, intr-adevar, un nivel scazut al aquaporinelor este in legatura directa cu pielea ce manifesta simptome de uscaciune.

Sa analizam acum lista de ingrediente:



  • Aqua, - apa, solventul universal
  • Glycerin - un alcool "bun" , glicerina, solvent si umectant, penetration enhancer. Peste 3% poate sa confere o senzatie de "lipicios" produsului, deci banuiesc ca nu este folosit mai mult de 3%. Banuiesc ca procentul este de 2-3%.
  • Glyceryl Glucoside - Aquaporin-3, AQP-3, mai multe informatii tot de la Eucerin aici
  • Dicaprylyl Carbonate - emolient, solubil in ulei, penetration enhancer.
  • Distarch Phosphate - amidon de porumb modificat. Cel mai probabil este folosit pentru cresterea vascozitatii, matifiere, senzatia de produs "matasos" la atingere (si pe piele la fel).
  • Glyceryl Stearate Citrate - emulsifiant si stabilizator, emolient, folosit intre 1,5 si 3%
  • C12-15 Alkyl Benzoate - un ester emolient, care modifica senzatia lasata pe piele de ingredientele grase (reduce senzatia de gras), lubrifiant, stabil la oxidare, creste calitatea numita "spreadability" - ma scuzati dar nu imi vine in minte numele romanesc, sper sa va lamureasca denumirea in engleza.
  • Dimethicone - silicon cu proprietati oclusive (creaza un film protector pe piele), non volatil.
  • Myristyl Myristate - emolient si agent de ingrosare
  • Octyldodecanol - emulsifiant , agent opacifiant, modificator de vascozitate in principal datorita proprietatii de lubrifiere si emoliere
  • Cetearyl Alcohol - alcool gras emolient, co-emulsifiant, agent de textura si penetration enhancer
  • Butylene Glycol - umectant, slip agent, solvent si penetration enhancer
  • Carbomer - polimer, folosit pentru cresterea vascozitatii compozitiei si pentru gelifiere.Se foloseste in procent de maxim 1%
  • Sodium Polyacrylate - un alt polimer film forming, agent de textura si emolient
  • Alcohol Denat - iritant. Partea buna este ca e la finalul listei, probabil sub 1% deoarece carbomer-ul se foloseste in concentratii foarte mici.
  • Methylisothiazolinone - conservant folosit in principal in produse rinse-off, deoarece in produse leave in poate avea potential iritant, mai ales in doze mari. Cu siguranta exista conservanti care nu pun aceeasi problema (sa fie iritanti cunoscuti) - in combinatie cu Methylchloroisothiazolinone a circulat sub denumirea Kathon CG (printre altele) in anii '70, canda fost responsabil pentru un numar mare de iritatii.
  • Phenoxyethanol - conservant
  • Parfum - ingredient parfumant, iritant. Din fericire se afla pe ultima pozitie, desi nu exista obligtivitatea de a listra ingredientele in ordinea descrescatoare a procentului folosit in ceea ce priveste ingredientele in concentratii mai mici de 1%.

In concluzie, aceasta crema are o textura usoara, pe baza de siliconi si esteri (fara ulei in compozitie, iar existenta siliconului si a film formerilor din polimeri o poate face sa fie utila pe post de baza de machiaj), cu cativa umectanti si ingredientul vedeta AQP-3, cu efectele mentionate mai sus. Ca sa fi fost perfecta, ar fi trebuit sa nu contina alcool, parfum si conservantul problematic. Totusi, aceste ingrediente sunt intr-o proportie destul de mica. Depinde de fiecare daca doreste sa il incerce sau nu. Daca aveti un ten foarte sensibil, s-ar putea sa simtiti efectele negative ale iritantilor mai usor decat o persoana cu un ten cu o sensibilitate medie. Sau, la fel de bine, s-ar putea sa nu simtiti nimic - ceea ce nu este o garantie a faptului ca iritatia nu are loc.

Personal as incerca-o (daca s-ar putea sub forma de mostre mai intai) pentru ca sunt foarte curioasa care ar fi efectul aquaporinelor, nu cred ca am mai incercat intr-o crema hidratanta asa ceva, si as incerca-o doar pe maini pentru ca nu ma incanta prezenta methylisothiasolinone-ului. Oricum, daca aveti deja o rutina stabilita si daca, sub nici o forma nu vreti sa va atingeti de iritanti, in orice concentratie se vor fi afland acestia, cautati alte creme cu AQP-3.

Acestea fiind zise, sa aveti un an nou minunat!

14 comentarii:

  1. Si eu am primit de la mos o crema Eucerin despre care o intrebam pe Corina, dar fiind sarbatorile nu cred ca a avut timp de analize.
    Eucerin DermoPurifyer creme-gel.
    http://www.eucerin.com/my/product-finder/dermopurifyer-cream-gel/04f9f877a1518c19b2d64c3da2e42194/ dar ingredientele de pe cutia mea nu sunt cele de pe pagina de mai sus.
    Ingrediente:
    AQUA
    CYCLOMETHICONE
    POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE
    GLYCERIN
    CETEARYL ALCOHOL
    SORBITAN STEARATE
    LACTIC ACID
    PANTHENOL
    PEG-150 DISTEARATE
    BISABOLOL
    SERINE
    GLYCINE
    LECITHIN
    ALANINE
    XANTHAN GUM
    TITANIUM DIOXIDE
    TRISODIUM EDTA
    PHENOXEYETHANOL
    METHYLPARABEN
    POTASSIUM PHOSPHATE
    DISODIUM PHOSPHATE
    PARFUM.
    Am vazut ca are niste iritanti dar si niste ingrediente benefice. Oare cat de mari sunt beneficiile aduse de acidul lactic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Loredana, ingredientele de mia jos sunt cele de pe cutia ta? sau de pe site? intreb pt ca acum sunt pe fuga si nu am timp sa verific :)

      Ștergere
  2. De pe cutia mea sunt ingredientele.Dar nu este nevoie sa raspunzi acum, cand ai tu timp pentru asta.M-am mai linistit, au trecut sarbatorile si voi studia si eu fiecare ingredient in dictionar. Numai ca nu ma prea pricep la "bine sau rau formulat".Intre timp am si folosit crema de 2-3 ori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ma uit eu bine, doar parfumul de la final (inofensiv cred) face parte din seria iritantilor in ea. Nu stiu PH-ul, oare nu stiu unde sa-l caut? Acid lactic are 2%.

    RăspundețiȘtergere
  4. of, MOR!!!

    am scris in comentariu de catva pagini cu analiza si l-am stes din greseala!!!

    maine fac review complet ca m-am enervat !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea, nu-i nimic, nu trebuie sa faci un review neaparat. Multumesc oricum pentru implicare ! Nu vreau sa-ti rapesc timpul cu "cremele mele", stiu ca esti pasionata de ingrediente, m-am gandit sa intreb doar ce-i cu acidul lactic. Pentru ca nu ma pricep (asa cum spuneam) la formularile produselor. Stiu ca este nevoie de mai mult ca niste ingrediente bune sa-si faca treaba la nivelul pielii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Loredada!

      Eu luasem fiecare ingredient la ;puricat si explicasem ce e cu el :-)))

      Pe foarte scurt, acidul lactic este folosit acolo pentru ajustarea pH-ului la o valoare apropiata pielii. Nu putem sti care este pH-ul produsului decat daca il masuram, altfel ar fi nevoie sa stim pHul fiecarui ingredient si cantitatea in care este folosit pentru a il calcula.

      La coada listei, inainte de parfum, ai doua ingrediente care fac pH buffering, adica stabilizeaza pH-ul la o valoare pe care o doreste producatorul, facand produsul stabil.

      Bisabololul este probabil la 1%, glicerina la maxim 3%. Crema are un complex de emulsifianti si co-emulsifianti care actioneaza sinergic pentru a emulsifia uleiul (care nu este ulei, este un silicon volatil, cyclomethicone), si probabil ca nu pun mari probleme tenului gras, nefiind, cred eu, in procent foarte mare. Faptul ca sunt mai multi (o sa ii enumar cand mai am timp), nu inseamna un lucru rau, este nevoie uneori de un amestec de emulsifianti / coemulsifianti/stabilizatori pentru a cra vascozitatea dorita si pentru a obtine un produs stabil (care nu se separa si care poate deci emulsifica uleiul aflat in compozitie)

      la prima vedere cred ca singurul iritant este parfumul, care este oricum sub 1%. Din cate stiu eu, deoarece nu este obligatoriu sa se listeze in ordinea descrescatoare ingredientele daca se afla sub 1%, faptul ca este ultimul nu imi spune decat ca este sub 1%.

      glycyne, serine, alanine - bune in compozitie. Mie imi pare rau ca nu exista si un alt ulei in compozitia cremei, dar merge si asa. Probabil ca, daca nu ti-a cauzat puncte negre sau pustule, te impaci bine cu el. vai ce rau imi pare ca nu mi-am dat seama ca aps pe back si am pierdut tot :-((

      Ștergere
  6. Pai din 2-3 folosiri nu prea imi dau seama daca mi-a cauzat puncte negre. M-am trezit insa dimineata cu o pustula mica, ceea ce nu-mi place deloc. Am luat si eu fiecare ingredient la mana, ajutata de dictionar, desigur.
    Ramane sa vad daca o mai pun sau nu pe fata, nu prea imi plac pustulele. Am si asa un ten mixt cu semne de la acnee si oricum pustule imi apar razlet si fara sa le mai ajut eu.
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Vreau sa te intreb de unde ai stiut ca poate cauza pustule sau puncte negre? Care asociere de ingrediente a fost nefericita?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poate ca e vorba de sistemul de emulsifianti, poate dioxidul de titaniu (poate bloca porii) . Poate e o reactie la alt ingredient... poate hormonii, poate perna pe care dormi :) nu rade, eu cand plec la taa fac mereu mukte puncte negre, desi nu schimb rutina. E ceva acolo in arr sau pe perne.

      Daca aplici BHA si Spf, sansele de pustule scad. Plus brevoxyl.

      Ștergere
  8. Nu ma atrage foarte tare crema asta, cred ca pt. un ten destul de gras cum il am eu, are prea multi emolienti. Imi plac mult review-urile astea ale tale, invat o multime de lucruri despre ingrediente in felul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Coconut!

      Un numar mare de emolienti nu inseamana neaparat multi emolienti. Pot sa fie 3, in proportie totala de 25% sau 5 in proportie de 10%. Pana nu vedem textura produsului sau pana nu incercam o mostra este greu sa judecam cat este de emolient cu adevarat, mai ales acum, ca suntem obisnuite toate cu felul frumos de prezentare al produselor de catre Paula's Choice :)

      Daca toti producatorii ar vinde si mostre, ar fi minunat. Putem testa in loc sa atruncam banii pe geam, dar din asta nu se castiga bani. Pe de alta parte, o companie care are foarte mare incredere in ceea ce vinde, isi permite sa sugereze mai intai sa cumperi mostrele, inainte de a da 25 de dolari pe un produs...

      Anyway, exista produse si cu mai putini emolienti, asta este clar :) Alege-l pe cel care stii ca ti se potriveste cel mai bine, si daca l-ai gasit, stick to it pana ce nu se schimba nevoile tenului ;)

      Ștergere
  9. Da, uite ca la asta nu m-am gandit. Cum stiu cat de repede lucesc eu, ma feresc de cam tot ce e emolient. Cat despre mostre, dream on, cu greu faci rost de o mostra de fdt, ce sa mai vorbim de creme (cu toate ca stiu sigur ca cu o pila la farmacie se rezolva). Din pacate n-am gasit crema hidratanta ideala inca, si nici spf-ul ideal :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, eu deja nu mai caut mostre la farmacii, pentru ca imi fac singura mai tot... Daca nu gasesc SPF la paula's choice care sa imi placa pe viitor (desi sunt convinsa ca o sa fie si pentru mine un os de ros :P), o sa cer mostre in farmacii de la produsele cu SPF care imi par potrivite mie.

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.