miercuri, 5 decembrie 2012

Ce mi-am mai facut: Sampon solid





Samponul pe care il folosesc acum este de la Paula's Choice. Mi-am luat o butelca maricica si ma va tine mult timp. Dar m-am plictisit de el, asa ca aseara am pus la facut un sampon solid, pe care planuiesc sa il testez mai mult timp. Nu este un sampon conditionator decat intr-o mica masura, nu are prea multe bunatati in el. Am vrut doar sa curete bine parul si sa nu il lase prea incurcat. Isi face bine treaba pe parul meu fin, vopsit si, deci uscat, dar cred ca mai bine ar fi fost daca nu as fi avut parul tratat chimic. Oricum, cu sau fara vopsea, din rutina mea nu lipseste balsamul de par. In fine, cu cateva exceptii. De exemplu acum, in numele testarii produsului, timp de cateva saptamani nu voi aplica balsam dupa spalare ci, dupa ce se va usca frumos in prosop, o sa aplic nu serum pe baza de siliconi si il voi lasa sa se usuce liber.

Pe parul ud a fost nevoie sa il trec de doua-trei ori pe cap si a facut instat o spuma minunata. Imi plac sampoanele care spumeaza repede, asa ca am fost optimista din prima. Spuma multa si deasa, dupa prima clatire (si dupa a doua, de fapt) nu am avut senzatia aceea de "matura" atunci cand imi treceam mana prin par. Totusi, asta nu inseamna ca parul era foarte bine ingrijit , pentru ca samponul nu este 2 in 1 (nici macar). Dupa ce am dat jos prosopul din cap, am remarcat ca exista zone unde era extrem de incalcit (presupun ca tocmai acolo unde mai sunt reminescente ale suvitelor blonde pe care le-am avut). Am aplicat un serum cu siliconi si am inceput sa il descalcesc cu mare atentie cu peria. S-a uscat liber si are un fel de volum. Sunt curioasa cum se comporta in continuare.


Dupa ce am umplut cu produsul o forma de briose, mi-a mai ramas foarte putin, cam 1/3 dintr-o forma mica de silicon (cea care apare in poze ca o floare). Nu va lasati inselati de aparente, nu este intreaga . O voi face cadou uneia dintre prietenele mele virtuale spre testare, daca sunt suficient de multumita de sampon eu insami, dupa mai multe spalari (eu ma spal indeobste la 2 zile)

Asadar ... ingredientele:

 Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Coco Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lactate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Disodium Cocoamphodiacetate, Behentrimonium Methosulfate, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil,  Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Wax, Hydrogenated Vegetable Oi, Cetyl Alcohol


p.s. trebuie sa vad cum incorporez eu si niste panthenol (provit B5). Este sensibil la temperaturi (se adauga cand compozitia are sub 45 de grade celsius, ceea ce, pentru un produs care se intareste ca piatra destul de repede, este o mare provocare :). Daca nu imi iese, il pun in samponul lichid pe care planuiesc sa mi-l fac in curand :)


4 comentarii:

  1. Am folosit la viata mea doar doua sampoane solide, fiecare cate o singura data. Desi m-am clatit cu o solutie cu otet, efectul a fost dramatic. A trebuit sa ma spal inca o data pe cap ca sa scap de senzatia ca as avea guma in par, asa de incurcat era. Mentionez ca am un par lung, des si normal ca grosime a firului. Cred ca e totusi mai bun efectul asupra unui par moale si subtire. Multa bafta cu experimentele tale viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era sampon solid adica SAPUN ? Sau ce am facut eu, din surfactanti , fara saponificare?

      Ștergere
  2. Era sapun din cate imi amintesc eu. GALADOR pe nume. Acum inteleg diferenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aha, da, acum inteleg. Am incercat si eu sa imi spal parul cu sapun, asa cum este cel de la Galador, dar parul meu nu s-a impacat deloc cu ideea asta. Era mereu plin de depuneri pe firul de par, batos si uscat. Oribil. Cunosc insa fete care folosesc sampon solid de acest tip, sapun, de fapt, si sunt foarte multumite de rezultate.

      Pana la urma fiecare trebuie sa experimenteze si sa gaseasca ce i se potriveste cel mai bine , nu? :-)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.