joi, 20 decembrie 2012

Ce am mai facut - Serum uleios cu tucuma si murumuru






Tot la inspiratia prietenei mele Adiana, am facut ieri rapid acest serum uleios. Elementele cheie: unt de murumuru si unt de tucuma, extract CO2 de rodie, bisabolol, extract CO2 de galbenele, vitaminele C si E, olive oil unsaponifiables, ulei de pepene de Kalahari si ulei de meadowfoam. Baza uleioasa majoritara a fost uleiul fractionat de cocos, lejer si non gras, emolient (caprylic/capric tryglycerides)

Am folosit si polyglyceryl-e-beeswax pentru a gelifia foarte usor serumul (sub 2%), asa incat sa fie fluid dar sa nu curga prea repede. Se agita bine inainte de folosire, deoarece vitamina C folosita de mine este solubila in ulei DAR este sub forma de pulbere, si nu se dizolva prea bine. La contactul cu pielea insa nu se simte, din fericire.

Pentru ca i-am facut Adinei serumul, mi-am facut si mie tot 10 ml (recipientul din imagine tine 10 ml). L-am scos ieri din casa, pe drumul catre doctor, pe un ger napraznic si pe un vant nesuferit. A trebuit sa aplic o cantitate generoasa pe piele chair si deasupra SPF-ului de la Paula's Choice, pentru ca vantul era insuportabil si simteam cum ma strange fata. Cred ca a facut fata cu brio sarcinii de a imi proteja pielea de deshidratare. L-am folosit de ieri in continuu si sunt fericita sa spun ca nu am remarcat nici un cos nou pe fata.

Are un miros foarte dulce si placut, o combinatie intre extractul CO2 de galbenele si extractul CO2 de rodie. Extractul de rodie are o consistenta destul de vascoasa si un parfum dulce fructat uleios (nu stiu cum sa il descriu altfel), dar care, se pare, este un ... gust ce se dobandeste. Am prietene care nu suporta acest parfum, pe cand eu il ador. Nu mai povestesc despre frumusetea acestui ulei din punct de vedere al compozitiei chimice (planuiesc pentru la anul o serie de postari dedicate ingredientelor, mai cu seama uleiurilor).

Asa ca, iata si INCI-ul , pentru cei curiosi:


Caprylic/Capric Triglycerides, Squalane, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Astrocaryum tucuma butter, Limnathes alba Seed Oil, Citrullus vulgaris Seed Oil, Olive Oil Unsaponifiables, Punica Granatum Seed Extract, L-Ascorbyl Palmitate, Polyglyceryl-3-Beeswax, Bisabolol, d-alpha Tocopherols, Chamomilla recutita extract

12 comentarii:

  1. nu stiu cand voi reusi sa-ti citesc blogul cap coada, ceea ce vreau sa remarc e ca ma intereseaza si ma bucur ca am dat de el.

    o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna, Mihaela! ma bucur ca m-ai vizitat si, cine stie, poate ne mai auzim :) nu scriu chiar atat de des si mult incat sa nu il termini rapid :))

      cu drag,
      Simo

      Ștergere
    2. Buna,
      timpul ma impiedica Simo, nu pot citi pe sarite mai ales ca multe sunt notiuni noi pentru mine.

      Noapte buna :)

      Ștergere
    3. Ah, am inteles!! Daca te deruteaza notiunile, intreaba si, daca ma pricep, raspund! :)

      Ștergere
  2. ce exotic suna!nici nu am auzit de uleiurile astea. mare rasfat trebuie sa fie pentru piele formula ta, Simo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, stii cum e, dureaza un pic pana le descoperi, dupa care nu mai poti fara ele :)))

      azi iar m-am uns cu toata alifia iesind in ger si avand si o rana pe fata, m-a protejat destul de bin e(dar ma si dau in nestire si cu alte unturi si uleiuri si chiar si lanolina!)

      Murumuru este foarte apreciat in ingrijirea parului :)

      Ștergere
  3. Ce bine suna! Am noroc ca tenul meu nu protesteaza asa de rau la ger, iar produsele Paula's Choice fac fata, insa serumul tau pare o binecuvantare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si tenul meu gras rezista, dar am avut nevoie de extra protectie pentru ca eram cu pielea traumatizata :). si bine mi-a prins!!!

      ce serum PC folosesti?

      Ștergere
    2. Pe cel cu Retinol, din gama Skin Balancing. Mizez si pe creme, nu numai pe el, care sunt tot PC: Cea cu antioxidanti si SPF 30 si Clear Skin Hydrator, ambele din gama Resist.

      Ștergere
    3. Ah, pe cel cu retinol il cam iubesc :). Le am pe toate 3 - cel cu retinol din gama resist, cel din gama skin balancing si cel resist simplu. Le alternez cand si cand , nu am rabdare sa fiu consecventa. Pe cea cu SPF 30 si antioxidanti nu am incercat-o, eu prefer SPF-ul spray aplicat peste ce imi mesteresc si sunt foarte suparata de faptul ca nu se mai produce ....

      Ștergere
    4. Asta pentru faptul ca tu esti mare mestera... Eu le cam iau de-a gata, ca nu ma pricep. Oricum, crema am primit-o cadou, a fost probabil cel mai frumos cadou pentru ca a fost o surpriza absoluta, nu ma asteptam sa o primesc!
      Eu deocamdata sunt destul de constanta cu tratamentele si ingrijirea, dar am doua produse PC comandate de pe site-ul din SUA care vor ajunge la mine abia in martie, aprilie si atunci sa vad cum le impac.

      Ștergere
    5. da, marele avantaj si dezavantaj al handmade-ului: pentru ca pot sa fac prea multe ma plictisesc repede :)))

      ce ti-ai luat din SUA? eu tocmai am primit BHA9, crema cu 2% BHA si 2% hidroquinone si serumul skin lightening <3

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.