duminică, 11 noiembrie 2012

Trial #1 - Replica a noii masti Paula's Choice - Skin Balancing Oil-Absorbing Mask





Stiu, aceasta nu este cea mai eleganta poza facuta vreodata unui produs (mai ales cu telefonul mobil), dar eram prea nerabdatoare sa vorbesc despre o umila incercare de a replica un produs pe care nu l-am folosit niciodata. De ce? Pentru simplul fapt ca acest produs este comercializat pentru moment in Europa.

Care este lista de ingrediente a acestei masti?


"Water, Kaolin (clay/absorbent), Bentonite (white clay/absorbent), Glycerin (skin-repairing ingredient), Salix Alba (Willow Bark) Extract (anti-inflammatory), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (water-binding/soothing agent), Sea Whip Extract (anti-inflammatory and anti-bacterial agent), Colloidal Oatmeal, Bisabolol (anti-irritants), Phospholipids (skin-repairing ingredient), Retinyl Palmitate (vitamin A/antioxidant), Ascorbyl Palmitate (vitamin C/antioxidant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Panthenol (skin-conditioning agent), Stearic Acid (thickener), Polysorbate 20 (emulsifier), Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol (preservatives), Disodium EDTA (chelating agent). "

Asadar, sa o luam pe rand: apa, argila , umectanti, antiinflamatoare, antiitiranti, antioxidanti, film formers, emulisfianti / agenti de crestere a vascozitatii, conservanti si un agent de chelatare. Nimic spectaculos, s-ar zice la o prima vedere , insa este spectaculos pentru ca, spre deosebire de majoritatea mastilor din comert, nu are nici un iritant. Minunat :)

Am incercat  versiunea veche a mastii, cea cu carbune, dar ma irita ingrozitor. Mi-am facut atunci o replica ce mi-a prins tare bine, dar de vreo 4 luni de cand am terminat-o nu am mai reusit sa imi fac inca una, iar tenul meu gras are nevoie de un pic de ajutor. Asa ca, legata la ochi, am incercat sa replic aceasta masca ...

Care contine asa:

water, bentonite clay, kaolin, glycerin, salix alba extract, aloe barbadensis leaf powder, fucus vesiculosus extract, phytokeratin, l-ascorbyl palmitate, d-alpha tocopherol, panthenol, stearic acid, polysorbate 20, phenoxyethenol, caprylyl glycol, chlorphenesin. 

Et voila! Este o masca cu argila alba si bentonite, ceva antioxidanti si antiiritanti, ingrediente film formers... Consistenta este destul de potrivita pentru un recipient airless, culoarea este de un gri foarte deschis si se usuca mai degraba spre alb. O intind in strat cat mai subtire si astept circa 15 minute pana se usuca. Nu simt ca m-ar strange fata, dar daca se intampla, atunci e timpul sa o clatesc (si se clateste foarte repede).



Dupa folosire, tenul este extrem de hidratat, datorita continutului mare de umectanti. Nu imi place ca, dupa folosirea unei masti cu argila, sa imi sint fara uscata, ca ma strange si ca, daca nu pun o crema hidratanta in 2 minute, nici sa zambesc nu pot. Dupa clatirea mastii si stergerea fetei prin tamponare, am putut sta o ora pana sa imi amintesc sa pun urmatorul produs (acid salicilic . exfoliant) si nu am avut nici o clipa senzatia de piele care strange, uscata, crapata, deshidratata. Dezavantajul folosirii unui asa mare procent de umectanti - o usoara senzatie de lipiciospe fata - dar data viitoare o sa ma spal pe fata si cu spuma sau cu crema demachianta, de data aceasta am limpezit-o doar cu apa.

Pana cand voi pune mana pe o mostra a mastii Paula's Choice, ma descurc cu aceasta . Ce schimbari voi face dupa ce termin cele doua tuburi de 50 de ml pe care le-am facut?

1. scot kaolin-ul (argila alba) si inlocuiesc cu argila verde
2. mai reduc procentul de glicerina
3. adaug si extract din ceai verde in masca - de data aceasta am uitat complet de el :-((

Pupici!

2 comentarii:

  1. Buna, Simona! Ti-am descoperit de curand blogul si sunt impresionata de modul in care iti pregatesti produsele. As vrea sa pot face si eu acest lucru pentru tenul meu extrem de uscat pentru care or exista remedii, dar destul de costisitoare. Ai putea, te rog, sa imi dai niste sfaturi despre cum as putea sa imi prepar anumite produse? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Anca!

      Daca ai deja experienta in a iti prepara cosmeticele, iti pot oferi cateva sugestii, desigur. Daca esti la inceput.... cel mai bine este sa incep sa inveti cate ceva despre anatomia si fiziologia pielii, ce inseamna o piele uscata, sa cunosti foarte bine ingredientele (si tipurile de ingrediente) si ce pot ele sa aduca intr-un produs... nu pot sa iti condensez intr-un raspuns ceea ce mi-a trecut prin mana doi ani de zile :)

      Imi poti scrie pe mail la sanzienesimatraguna@gmail.com, si vedem ce sfaturi iti pot oferi

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.