sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Ce mi-am mai facut ? Toner. Sort of...


Nu am poza proprie pentru aceasta postare. Sunt extrem de ocupata, dar am zis sa aloc in mod exceptional timp pentru acest mic update:)

Am vrut sa imi fac un toner ceva mai vascos, usor gelifiat, cu antioxidanti. Vroiam neaparat sa includ acid ferulic si niacinamide 3%. Zis si facut. Apoi mi-am zis ca nu ar fi rau sa pun un skin identical numit squalane. Zis si facut. Si vitamina E. Si, pentru ca acestea doua sunt oil soluble, emulsifiant (Polyacrylate 13, Polyisobutene, Polysorbate 20 - iubesc polimerii pentru felul in care cresc vascozitatea). Si Aloe, si extracte de castravete, ceai verde, ceai alb, fucus vesiculosus. Si glicerina si pantenol, si acid hialuronic. si bisabolol. Si, la final, pentru ca mirosul totusi ma dobora (ferulicul, manca-l-ar mama, cred), un pic de extract de galbenele si musetel. Si inca un pic de guma xanthan. pH? undeva in jurul lui 5-6, nu l-am verificat cu pH meterul ci cu benzile , care n usunt acurate pentru valori intre 4 si 6. Oricum, este un pH potrivit pielii normale.

Ce a iesit? un produs intre lotiune extrem de lejera si toner. Hidrateaza foarte bine pielea mea, are antioxidanti si antiiritanti, ingrediente skin identical si cell communicating. Este , ca si consistenta, foarte fin , fluid si doar un pic gelifiat. Cateva picaturi sunt minunate pentru tonifierea de dupa curatare si, pentru tenul meu gras, simt ca este suficient , nu mai e nevoie (cel putin cand stau in casa) de o crema hidratanta. 100 ml or sa ma tina mai bine de o luna, in ritmul in care se foloseste.

Culoarea este un fel de maroniu-bej deschis. Mirosul este neutru cu slabe accente de musetel. Mult mai bine decat cum mirosea iniante. Sunt adepta produselor neparfumate, dar parfumul ingredientelor acestui toner ma scotea din sarite. Noroc ca exista  extracte parfumate care sunt si benefice pieli...

De ce am  vrut tonerul sa fie gelifiat? pentru ca nu imi place ideea ce a umple un cotton pad cu toner si de a il pune pe fata, aruncand apoi la cos mililitri de pomana. Fiind cu o consistenta mai vascoasa decat apa, se poate turna cu mai multe usurinta in palme si se intinde ca si cum ai intinde o crema. Nuse risipeste nimic, nu se foloseste prea mult - cateva picaturi , 3-4, ar fi suficiente pentru fata, inca 2-3 pentru gat , daca vrem si decolteul - punem tot 3-4. L-am ambalat intr-un recipient airless, restul de 50 de ml intr-un recipient cu pompita. usor de dozat , nu trebuie sa apas pana la capat, ci usor usor, cat este nevoie. 

Am facut cam mult, 150 ml . Daca exista vreo doritoare pentru cei 50 de mililitri extra, dati mesaj - nu de alta, dar este pacat sa il tin in casa atata timp nefolosit, plus ca pun pariu ca data viitoare cand imi fac toner o sa mai schimb ceva la el , imi este greu sa raman la vreo formula . Dezavantajul (si avantajul) propriului formulator.

V-am pupat!

sursa pozei aici



6 comentarii:

  1. You little Dexter :)). Te inteleg perfect cu tonerul, pentru un ten gras nu e nevoie de mai mult. Si eu folosesc dimineata doar un toner de la Paula (i-am pus pompita sa nu-l irosesc cu dischete) si SPF-ul, mi-e arhi-suficient. Inspiratie maxima in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O da! Nu Mai stiu care sin serumurilw lor este un pic mai consistent , cel din gama RESIST poate ? La el mă gândeam... Dar nu am tot ce imi trebuie pt el :)

      Ștergere
    2. P.s. Nu te referi la Dexter Morgan, sper :))

      Ștergere
  2. Il vreu eu:-) nu sunt din Bucuresti,dar platesc(in avans,pe card) transportul si cat crezi tu ca fac cei 50 ml.Bine,eu am ten normal..dar cred ca merge,tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Carmen! :-) Mailul meu este sanzienesimatraguna@gmail.com - scrie-mi sa stabilim cum facem :)

      cred ca si pentru tenul normal s-ar potrivi, nu am ingrediente care sa fi prea emoliente - procentul de squalane este de 1%, cel de vitamina E tot de 1%, iar emulsifiantul este pe la 2%. Pentru tenul meu se simte destul de usoara. Cred ca simi un pic de "tensiune" pe piele , c aun fel de usoara senzatie de lifting, datorata, poate, xanthan-ului + extractul de fucus vesiculosus (se spune despre el ca ar avea efect liftant, dar, sincera sa fiu, pana acum nu am remarcat asta in mod special - poate doar daca as face un test - un gel cu 2% fucus vesiculosus , 1% conservant, 0,5% gelifiant si restul apa :). Dar chiar si asa rezultatele sunt complet subiective - tin de pielea mea )

      Asa ca .. scrie-mi, eu o sa calculez cat m-a costat si, daca este OK pentru tine , ti-l voi trimite prin posta (sau cum vrei tu) cu proxima ocazie (ajung greu la posta :(( )

      Ștergere
    2. Buna, Carmen... nu m-ai mai contactat, asa ca nu pot decat sa presupun ca nu te mai intereseaza?

      Nu de alta, dar am o prietena care si-l doreste si, daca tot nu ai mentionat nimic de o saptamana... merge la ea :)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.