joi, 30 august 2012

Loc de bună ziua


În fiecare dimineaţă când intru în clădirea de birouri, spun "bună dimineaţa" celor de la recepţie, cu eye contact. Remarc ca sunt printre puţinii.

Când cobor din lift, spun "la revedere" sau "o zi bună", indiferent daca îi cunosc pe cei cu care am împărţit aceeaşi cuşcă preţ de câteva etaje.

Foarte rar văd acest comportament la alţii. Ne prefacem că suntem nişte străini, ne prefacem că cei de la recepţie nu există.

Oare sunt eu o excepţie şi nu ar trebui să las loc de bună ziua şi de la revedere în liftul companiei la care lucrez? Exagerez în plus?

Sursa imaginii aici.

6 comentarii:

  1. Si eu ii salut pe paznicii de la receptie, cu eye contact... ei ma intampina cu zambetul pe buze si cu o vorba buna :) Sunt oameni, la fel ca si mine.
    Eu sunt genul de om care nu-si incepe frazele catre necunoscuti decat cu "ma scuzati pentru deranj", "va rog" si le inchei cu "va multumesc" si "o zi buna" :) Ii tratez pe cei din jur exact asa cum as vrea sa fiu tratata si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu fac la fel ca si tine, si spre satisfactia mea mi se si raspunde la fel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ii salut tot timpul atat pe paznici, pe cei de la receptie, pe femeia de serviciu. Si da, sunt putini cei ce fac asa. Nu inteleg de ce unii se simt prea importanti pt. asta. Ai doar de castigat fiind dragut cu lumea! Daca ai stii ce bine e cand femeia de servici a pastrat ultimele prajituri/fructe doar pt tine pt. ca te place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Adelina! Bine zis - unii se simt prea importanti parca... AM remarcat aseara ca domnul de la receptie, fiind mai in varsta, cand imi raspunde la "la revedere" seara, intotdeauna adauga si un "o seara frumoasa!". Parca se mai inmoaie distantele dintre oameni cand exista macar acest minim de politete...

      Citeam deunazi o gluma: "daca tarile ar fi niste femei, nu ar mai exista razboaie, ci doar tari suparate care nu isi vorbesc" :-))

      Ștergere
  4. Simona, mă bucură enorm noul blog şi, mai ales noua poziţie adoptată faţă de produsele cosmetice! Suntem acum exact pe aceeaşi lungime de undă; te-am redescoperit întâmplător în această dimineaţă şi am citit (în viteză, e adevărat) aproape tot ce ai publicat aici; voi reveni, cu siguranţă.
    Legat de acest articol am sa-ti povestesc ceva: suntem în vacanţă acum, pe litoralul Marii Negre, intr-un hotel cu mulţi turişti străini; de când am sosit m-a amuzat faptul ca TOŢI străinii salută la intrarea în lift în timp ce românii abia răspund unui salut iniţiat de noi; aşa ca îţi răspund întrebării intrebandu-te: poate nu eşti româncă:-):-)?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha-ha-ha :-)) Buna, Francesca! Da, poate ca o parte din mine nu e romanca :)) Intr-adevar, cred ca acest tip de politete este ceva obisnuit in vest. NU stiu daca si in Japonia, de exemplu. La noi parca ... of, dar nu mai zic :)

      Ștergere

Scrie ca şi cum ţi-ai scrie ţie, cu respect şi toleranţă. Îmi rezerv dreptul de a publica sau nu comentariul tău.